Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2020 08:26 - Завръщането на Тангра
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 1365 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Под формата на завръщане към „славянските” корени, в Украйна и Русия също се надига мощна Тенгрианска вълна
Интересно е, увлекателно е да се ровим в древното знание, да търсим там истината. Само че сега не можем да си го позволим. Къщата ни, нашият български Дом не само гори, той догаря и нямаме никакво време. Ако трябва нещо да се търси, то е възможността за спасяване на България и на българската нация. Ето, с това трябва да започнем. Може ли да ни помогне Тенгрианството? Трябва да може. Ако не ни помогне древната Вяра на нашите предци, кой друг ще помогне на българина?

Когато християнството едва прохождало, а светът бил изпълнен с империи, налагащи своята власт с помощта на грубата сила, с помощта на меча и огъня, ние, Българите създадохме формулата Хунор, обединила около себе си десетки народи. По напълно доброволен начин. И от Китайската стена стигнахме до бреговете на Атлантическия океан. Имаме твърде сериозни основания да мислим, че ние още не сме казали последната си дума.

Добре дошли в страната на Тангра!
Титла: Относно: Завръщането на Тангра
Публикувано от: Eltimir в Септември 29, 2008, 08:28:05 am
ТАНГРА В НОВАТА ЕПОХА

"Всякога бъдете облечени в доспехите на мъдростта,

о, вие, хора на страната Тингри."

Пхадампа Сангйе /тибетски мъдрец, ? - 1117 г./



Древните елини вярвали, че епохата, в която живеем е желязна. Същото твърдение откриваме в религиите на много други древни народи - от индусите до индианците Майя. Но епохите се сменят. И ако за астролозите сме пред прага на времето, белязано от съзвездието Водолей, то трансхималайското духовно учение определя новата Епоха като Огнена. Епохата на Огнения Разум. Епохата на възродената Небесна Вяра. Епохата на Тангра.

“Култът към Небесния Бог Тенгри (Тангра) е отбелязан и у други средновековни народи - кумики, половци, българи (българите дълго са го съхранявали и след преселването на основната тяхна маса от Приазовието и Предкавказието на Дунав и Волга). В началния период от историята на Хазарския каганат, неговите владетели се опитали да въведат култа към Тенгрихан като държавен.” Думите са от статия на балкарските историци М. Ч. Джуртубаев и Ю. X. Болатов. Започвам с този цитат, тъй като у нас мнозина твърдят, че ние, българите никога не сме били Тенгриани.

Терминът “Тан” на древнобългарски означава зора, изгрев, Начало на всичко, когато “Светлината озарява света”, когато “Всичко се събужда и започва да живее”. Оттам идва и думата “ден”. Самият наш език пази спомена за Тангра, а някои търсят веществени доказателства, които да видят и пипнат.

Според представите на древните българи, всичко съществуващо на земята е подвластно на Тангра – въплъщение на Небесното начало, Създател на Вселената. Обликът на Тангра не е известен никому. Трябва да се вземе под внимание, че Тангра е нематериалното, духовно Небе, за разлика от видимото материално. Земята и Небето при древните българи се възприемали като двете страни на едно и също начало. Те не били противопоставени едно на друго, а взаимно допълващи се. Ако Тангра може да бъде споменаван без Земята, то Земята без Тангра – никога. Тангра бил бащата; Земята – майката. Човек се ражда и живее на Земята, неговата среда на обитаване. След смъртта му, Земята го поглъща. Но Земята дава само материална обвивка на човека. За да твори, и с това да се отличава от другите създания, Тангра с посредничеството на Ериг Кан го дарява с душа, а после си я взема обратно.

Трябва да споменем отношението на Тенгрианството към родната земя. Това пространство се възприемало не само географски, а преди всичко емоционално. Това била земята на твоя род, ти тук си се родил и отрасъл. Ето защо Родината, родната земя не се продава. За нея умират в боя. Тенгрианинът знаел, че ако допусне да отиде в изгнание, той губи покровителството на Тангра. Тенгрианството изисква не съзерцание и молитва, а активно отношение към всичко извършващо се.

***

Сега ще засегна една деликатна тема. Темата за Свастиката, почитана от Тенгрианите като свещен символ.
Титла: Относно: Завръщането на Тангра
Публикувано от: Eltimir в Септември 29, 2008, 08:29:43 am

Според колобърското тълкуване, той символизирал преплитащите се четири Космически Епохи. Редуването на Бяла и Червена Епоха. Тук ще отворя малка скоба, за да кажа, че толкова обичаната от нас мартеница е само битово обозначение на Свастиката. Каква може да е причината, довела до пренасяне на свещените Огнени знаци през столетията? Срещаме ги в раннохристиянски пергаменти, срещаме ги в къснохристиянски светилища, макар вече в леко видоизменен вид. В манастира край с. Арбанаси, например. Нима всичко е игра на случая? Легендата допълва, че Знакът бил даден на хората от рода на Драконите през едни твърде отдалечени времена, определяни днес като Мезолит /12 000 - 9 000 г. пр. Хр./. Всичко останало е вторично, производно на нашите тайни знания и традиции.

В днешно време особено популярна е тримодулната свастика - т. нар. Триквестер. Тя бе използвана от африканерите в Южноафриканската република, а днес е станала отличителен белег на някои крайнодесни организации. При древните Българи Триквестерът е символизирал Световното дърво, модела на обединените Горен, Среден и Долен свят. Но както казах, темата е прекалено обширна, за да я изчерпам докрай. Единственото, което трябва да се добави, за да няма объркване, е значението на двата вида Свастики:

- Класическата, с рамене, обърнати по посока на часовата стрелка означава Огъня, възхода, развитието, бъдещето;

- Обърнатата Свастика /Суувастиката / символизира Отвъдното, света на мъртвите, миналото. Не случайно Българският Цар Калоян е погребан с дреха, бродирана със Суувастики. Нашите врагове често рисуват не Свастики, а Суувастики, като си въобразяват, че така се подиграват с нас, но всъщност по този начин те само привличат Божественото проклятие върху себе си.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Благословение! Цитираш ЕЛТИ...
26.07.2020 16:19
Благословение!
Цитираш ЕЛТИМИР.
Чета за Тангра в постинги те ти. Имам я книжката с автограф, както и още една- Невидимата атака. Две издадени, на хартия, десет неиздадени.
Имам ги всички, на магнитен носител.
Бяхме приятели.
Няма го тук, но е Горе.
Дълга тема.
:)))
цитирай
2. bven - Здравей, недоволен.
26.07.2020 18:55
Да, книгите могат да се свалят и четат от Воините на Тангра и мисля, че има какво да се научи. За този, който е българин и се интересува от съдбата на българите.
Със сигурност Елтимир ни помага, както и хиляяди други, оставили този свят!
На всяка тема идва времето.
Поздрави!
цитирай
3. shtaparov - "Тангра" е всъщност ...
27.07.2020 16:12
"Тангра" е всъщност Хермес,когото Българите кръщавали със свои имена- ТОХЪ и КУБАРЪ. Няма данни името ТАНГРА де им е било познато,макар че то не е тюркско- древните гърци са го познавали на ние- надали.
цитирай
4. bven - Съжалявам, Щапаров
27.07.2020 22:36
Тангристите в България смятат друго.
Справка/ Спас Мавров
цитирай
5. shtaparov - Лъжата, повторена и 1000 пъти няма ...
27.08.2020 08:31
Лъжата,повторена и 1000 пъти няма да стане истина,нито Българите ще се научат да почитат турски богове!
цитирай
6. bven - Не виждам лъжа в книгата, която публикувам, shtaparov.
27.08.2020 19:24
Всеки има право да вярва така, както му диктува сърцето. Но вяра не се насажда с оръжие , заповеди и проповеди, а с Любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869008
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава