Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2020 09:00 - Завръщането на Тангра
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 2234 Коментари: 12 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                               КРЪГОВЕ НА НАШАТА ОТБРАНА

Някога Българинът тачел своя род. В него той намирал опора през дни на изпитания. Родът бил най-вътрешния кръг на отбраната срещу външната враждебност. Племето било вторият кръг. Третият бил Сарактът, Държавата. Някога Българинът боготворял своята Държава. Племената имали различни имена и когато някое от тях създавало държавица, то й давало своето племенно име. Но при обединението на повече племена, отделните имена били изоставяни и всички започвали да се наричат с общото име Българи.

В началото на II век била изпробвана друга, нова обединителна формула - Хун - Ну или Хунор, Хора от една кръв. Формулата излязла толкова успешна, че 200 години по-късно наблюдаваме картина, която още тревожи съня на нашите врагове, която те напразно опитват да забравят, но тя отново ги стряска, щом се чуе името “Българи”. Тогава, през далечния IV век в Европа имало три Държави. Имам предвид истински Държави, а не временни подвижни обединения. Едната била Западната Римска Империя; другата - Източната, приела името Византия. Третата Държава била могъщият Саракт на Кан Атила. Първите две плащали данък на Атила. Грандиозният успех настъпил, защото кръговете на нашата отбрана били свещени, здрави и непробиваеми. Защото Българинът знаел, че Тангра иска от него той да тачи своя род, своето племе, своя народ и всички хора от своята кръв, всички, които живеят неговия начин на живот. Българинът умеел да намира общото и да изгражда от него поредния кръг на своята отбрана. Къде отидоха нашите Кръгове?

Родовете се разпаднаха, от племената не остана и следа, народът ни е пред измиране, а хората от една кръв се изродиха в хора, които се гледат на кръв. Вече никой не ни плаща данъци, ние плащаме на другите. Нима това е Пътят на България?

Родовете могат и трябва да бъдат възстановени. Глупави са кавгите заради имот или по политически причини. Вуйчото или чичото могат да членуват в някоя от омразните ви партии, но вие направете от братовчеда ваш съмишленик. Истинският Тенгрианин сплотява хората от своя род. Племената ги няма, но се появиха географски обусловените общности. Какво друго, освен нови племена са шопи, граовци или македонци? Здравият местен патриотизъм не противоречи на общия български национализъм, а го допълва. Човек трябва да милее за своето родно място, дейността му трябва да носи полза за населението от неговия край.

Личност, семейство, род, племе, нация - ето ги древните, свещени за Тенгрианина кръгове. Наш дълг е да ги съживим, да ги изпълним със съдържание. Трудно е и ще стане бавно, обаче това е единствена възможност да преодолеем националното разделение и да станем отново могъщ, уважаван и богат народ.

Остана прилагането на формулата Хун - Ну или Хунор. Нека повторя: някога обединителен елемент била общата кръв. Но и общият начин на живот. Обединителят на днешния ден са интересите. Но интересите твърде бързо и твърде лесно се променят. Затова все не успяваме истински да се обединим. Нима древният Завет е безнадеждно остарял? Налага се да припомня още една полузабравена истина.

Novus ordu seclorum - новият ред на вековете;

или Ордата на новите векове!

Учеха ни, че Ордата била сбиротък от полудиви хора, че там винаги царяло безредие. Защо тогава латинската и немската думи за ред имат еднакъв корен с "орда"? Адолф Хитлер говореше за Нов ред /Neues Ordnung/, днешните антифашисти, предимно от еврейски и англосаксонски произход, заклети врагове на Хитлер упорито повтарят същата фраза. Случайност? Не! Всички те са предизвестени за Новата Орда, която ще пристигне и ще помете Тъмното божество на Златния Телец.

Мислихме дълго. В обсъждането се включиха много приятели и съмишленици, всеки даде своя принос към намирането на верния път. Ето какво представлява обобщеното заключение от мненията:

Нашият нов обединителен, свързващ елемент е способността ни да прекрачим отвъд, в утрешния ден, в утрешната Епоха, в Бъдещето. Нашият елит са хора, които могат. Те трябва да демонстрират своето можене по начин, който да предизвика уплашеното за утрешния си ден множество да ги последва. За тази цел ще създадем и обявим нова потребност - потребността от оцеляване в променящите се условия на живот. Ще подтикнем хората да поискат и те да могат, ще ги превърнем в част от нас. Ще се заемем с моралното оздравяване на обитаваните от нас територии. Нашите закони и гаранциите за спазването им ще превърнат морала от нравствена категория във фактор на оцеляването. Тук не бива да забравяме реалността на Небесната Хармония. С връщане на старата Слънчева Божественост се връщат и старите взаимоотношения на човека с Космоса. На определен вид действия отговарят съответните противодействия. И тези закони на духа действат безотказно като физическите. Кой би нарушил един закон, ако знае, че ще го съди самият Тангра?



Тагове:   елит,   Тангра,   саракт,   Орда,   хунор,   ири,   зри,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Думата "орда" може да бъде изведена смислово изцяло и само единствено
20.08.2020 10:17
от древен тюркски език. Оттам навлиза в латински, после той има грижата за останалите.
В немски език навлиза и от норманите, освен латините.
Орда означава ред, строй, дисциплина, владение.
Западе? Ще ли се сетиш някой ден.......какви бяхте, а какви станахте?
цитирай
2. 1997 - Как ще се справите с противоречието?
20.08.2020 11:17
Някои смятат, че българите сме с ирански произход, други- че сме арийци и привържениците на тази теория клонят към нацизма, трети- в републики на РФ се смятат за българи, почитат Тангра и са тюрки като племе. Вие към кои клоните? Какви са ви основанията?
цитирай
3. shtaparov - Никаква турска "тангра&q...
20.08.2020 12:28
Никаква турска "тангра" не са познавали Българите- те си имали свои богове и не е имало нужда да търсят чужди!
цитирай
4. bven - Ако приемете, че в момента само българите говорят близък до космическия език, това може да даде
20.08.2020 14:33
нов прочит кои са българите и какво са правели и правят по цялата земя.
Не ангажирам никого с мнението си. И особено ме радват минусите/минус по минус дава плюс:)))/
Светлина и Любов!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Таня!
20.08.2020 16:39
Българите са наричани от Французите богри или бугри
Бижда се ,че в името им е кодирано името на бог Ра, че то е древно име!
Всъщност ,Ра го има и в имената Рая, Райко, Райчо
И че че самият Рай е светло, ,огрято от Слънцето място!
Българите, богомили ,там са наричани катари, чисти, неомърсени със зло хора!

Хубав ден!
цитирай
6. bven - Всички звезди на земята се смятат за ...
20.08.2020 17:31
Всички звезди на земята се смятат за синове на Тангра, т.е. за универсално възпроизводство на самата централна звезда и се наричат Амон-Ра. Така още Египет, който го е възприел още от траките това знание, слънцето се нарича Амон Ра. Така обаче центъра на планетата, където е възможно да започне биологично развитие, се нарича Мада-Ра. Да, но човека, който може в една епоха да достигне божественото ниво, т.е. високото духовно ниво на син на Бога, се нарича Иса-Ра, а това е арабското име, а това е първото име на Исус Христос.

Каква е тази връзка: Тангра, Амон Ра, Марада, Исара, какво е това знание? Нека да се освободим от религиозните предразсъдъци и онези вътрешни емоционални пристрастия, които имаме. Това означава, че българина по време на тангризма е можел да раздели на 4 нива структурата на универсума, структурата на нашата вселена и разглеждайки онова, което ние гледаме само вечер, когато се разхождаме с някой под ръчичка и да се радваме на звездите, той, уникалният наш колобър, този който се занимава със звездите, този който се занимава с астрономията, е знаел, че това е само една интерпретация на главната звезда на нашава вселена – Алцеона.

Всяка звезда е една интерпретация. Всяка планета е една интерпретация и на всяка планета има център, където човечеството започва да интерпретира този колосален проблем: структура на Вселената и развитие от Универсум до Уникум, какъвто е човекът.

В тангризма и в този речник аз съм се опитал да дам специфичното на онези думи, 400 почти (390 са, но другите няма да ги разкриваме за сега), 390 от тези сакрални думи на колобрите, които те са използвали, за да вършат работа. Там има едно изречение, който вземе Речника ще го прочете, в което аз казвам нещо, на което на вас сега за последно ще ви обърна внимание. Изречението е следното: Тези понятия са инструмент на вашето съзнание.

Tангризмът и християнството са единствените учения (християнството и като религия) на земята, които работят със съзнанието на човек. Това е колосалното
цитирай
7. bven - продължение
20.08.2020 17:34
на тангризма и на християнството. Затова те са свързани, защото принципа на тяхната философия е един и същ. Принципа е да се работи със съзнанието на човек и всички тези 390 думи, ако вие ги четете, ако вие вниквате в тях, ако четете при пълна тишина, никакви звуци да няма край вас, бавно и полека работят във вашето съзнание.
повече виж на https://mediaplus/spas-mavrov/ - Спас Мавров за връзката между Тангра, Амон Ра, Мадара, Исара ?
Благодаря, Леоне , за включването в темата, която толкова пречи на някои автори да видят истината.
цитирай
8. shtaparov - Някои смятат, че българите сме с ...
20.08.2020 21:58
1997 написа:
Някои смятат, че българите сме с ирански произход, други- че сме арийци и привържениците на тази теория клонят към нацизма, трети- в републики на РФ се смятат за българи, почитат Тангра и са тюрки като племе. Вие към кои клоните? Какви са ви основанията?

Поръчковите "Българи" в РФ са само за пред камера- извън нея маските им падат и те се връщат към родния си тукотатаризъм.
цитирай
9. lexparsy - Поздравявам те и ти благодаря за това изложение Татяна
20.08.2020 22:29
   Поздравявам те, защото ни припомняш истинският смисъл на някои изопачени разбирания на духовни понятия свързани и с България.
   А ти благодаря защото ще приложа твоя постинг, когато си активирам пак моя,, който беше публично оплют и изопачен както и физиономията ми... :-((( Защото аз пък исках като кратко римувано послание да припомня какво е Род и Родова Памет, и завърших с това че България не е държавността, с чието изопачено понятие се ползваме, което ти уточни с понятието Ред (order),  което пак ни е пропагандирано изопачено в негов противоположен аспект и в служба на чужди интереси.

    Имаш моите почитания , защото с твоето постоянство вършиш много полезна работа в този блог, което явно не мене не ми се удава...,  Може би защото се изразявам неразбираемо кратко :-)))
цитирай
10. bven - Благодаря , че посети моя блог, Лекс:)))
20.08.2020 22:39
Всичко, което се казва по темата, води до изясняване на въпросите, свързани с българите и историята. Нека всеки сам да реши кое е вярно и кое нарочно се афишира и заблуждава. Знанието е велика сила, затова и толкова са големи старанията да не се достига лесно до истината. Но пък това едва ли важи за Българи?!
Затова е толкова голяма ролята на българите и затова са неимоверни усилията да се крие направеното през вековете, независимо как са ни наричали. Ние пак сме тук!Радвам се, че с нещо допринасям за добрите теми тук.
Лека вечер!
ПС.
Може би всеки би могъл да попрочете томовете ТАНГРА на Токоразисто?
цитирай
11. lexparsy - Благодаря ти за отговора и съмислието Татяна
21.08.2020 00:29
bven написа:
...
....
ПС.
Може би всеки би могъл да попрочете томовете ТАНГРА на Токоразисто?

   И аз препоръчвам на имащите търпение и време тази поредица от романи.
   Изчетох всичките, но Токораз казва че не било достатъчно един път. :-)) и наистина за литературната фабула има толкова много духовни асоциации за размисъл,  както и исторически препратки, че и големичка тетрадка за записки не стига... :-)))
   Аз пък не мога да намеря поредицата Артур в електронен вид.  Свиркай Ако ти попадне.. :-)
   Лека.., хе,  то пак станало нощ... :-)
цитирай
12. bven - не съм срещала АРТУР електр.издание,но
21.08.2020 16:36
се надявам да го пуснат.
А "Тангра" според мен трябва да се изучава подробно в училище. За сериал дори не мечтая:)
Поздрави топли августовски!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869663
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава