Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2021 11:32 - Слави и Доган си разпределиха „порциите“ – съдбата на Иван Гешев и Иво Прокопиев е решена
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2021 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

МНЕНИЯНОВИНИ Слави и Доган си разпределиха „порциите“ – съдбата на Иван Гешев и Иво Прокопиев е решена

imageОт Admin на 04.08.2021
 

Една от политическите загадки на изминалата седмица бе кое предизвика лютия скандал между две опозиционни на ГЕРБ партии – “Има такъв народ” и “Демократична България”.  Напрежението между тях стигна такива размери, че политолозите вече говорят за нови парламентарни избори.

Според различни източници поводът за скандала е съвсем конкретен и е свързан с две личностиу които са емблематични за сегашната ситуация в държавата. Наскоро един сайт, който е известен с близостта си до бившите управляващи, публикува информация, че Слави Трифонов лично се е срещал в офисите си в квартал “Левски Г” с представител на ДПС. Тази информация бе потвърдена и от бившия член на ДПС Осман Октай.

Името на емисаря на Ахмед Доган не се споменава, но подозрението сочат, че става дума за Камен Костадинов. На тази среща Движението е направило конкретна оферта, която включва съгласие за съдебна реформа срещу елиминирането от властови позиции на олигарха Иво Прокопиев. Интересното е, че веднага след тази среща, бе даден старт на две яростни къмпани- лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание обвини Прокопиев, че финансира “Демократична България” и е наложил свои министри в служебното правителство. От друга страна, Тошко Йорданов изчете декларация срещу хората на Христо Иванов, а в последствие лично Слави нареча “Да, България” “мръсни хора” във фейсбук.

Според неофициална информация ДПС наистина е готово да жертва главния прокурор Иван Гешев  в името на съставянето на правителство на България и избягването на нови извънредни избори. Единствения начин . да бъде отстранен от поста си е да се промени Законът за ВСС и съответно да бъдат премахнати квотите в него.  Това би позволило срещу Гешев да започне производство от страна на Висшия съдебен съвет.

 Хората на Доган биха гласували за такава реформа, но само при условие, че от политическите процеси бъде отстранен идеологът на “Демократична България” Иво Прокопиев. Слави Трифонов е съгласен, на такава сделка по няколко причини – това ще позволи на “Има такъв народ” да сложи ръка върху Банката за развитие, която се превърна в ябълка на раздора между новите партии в последните месеци.

 “Има такъв народ” иска нейната приватизация, докато хората на Иво Прокопиев, най-вече икономическият министър Кире Кирил Петков и неговият колега Асен Василев, са категорично против. Втората причина е, че ако получи подкрепата на ДПС, партията на Слави Трифонов ще има далеч по-сериозна подкрепа в парламента, отколкото тази на Христо Иванов. Слави вече си осигури гласовете на БСП и това му дава шанс да извади от играта “Демократична България” и да остави без постове и власт “умните и красивите”. 

Източвик: в. “Галерия”




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746310
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031