Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2021 07:01 - Българите
Автор: bven Категория: Политика   
Прочетен: 11110 Коментари: 1 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                                     Българите



image
Българите са най-древният народ на света, а и единственият, който никога няма да изчезне. Най-силни и категорични са думите по този въпрос на Учителят и Слава Севрюкова.

От своя страна „Тайната книга на въпросите и отговорите” е малка, но изпълнена само с фактология книга, която реално бе написана от сивите кардинали, носили всеки ден фактология по различни въпроси, свързани със заличаване на български древности и духовни ценности. Затова ще завърша книгата с думи на политици от световна величина и древни автори, изречени за българите, България и българската култура. По този начин тези думи са и като вид благодарност за сивите кардинали на България, които не желаят да афишират себе си, но творят съкровената българска култура. Когато предлагам сведения на различни по-съвременни личности мисълта ми винаги ги обвързва и с туй, което и древни представители на света са изричали за българите:

“В България по времето на хан Крум не са съществували думи като лъжа, измама, измяна, предателство, алчност, завист, клевета и безотговорност.” – ( Мишел дьо Монтен)

„Само в Рая женската красота надминава тази на българските жени.“ – ( Адалудин Мухаммад Балхи – персийски поет от 12 век.)

„Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация.“ – ( Шарл дьо Гол – президент на Франция)

„Българите са едни от първите творци на нашата цивилизация.“ – (Карло Чампи – президент на Италия)

“Българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета. Богомилите създават Европейското възраждане!” – (Франсоа Митеран – президент на Франция)

“България, спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий е заслужила уважението не само на другите славянски народи, но и на човечеството и това ще бъде така, докато влагаме истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност. България не само е спасила великото дело на Кирил и Методий от пълно заличаване, но по своите земи тя е развила, обогатила и усъвършенствала това неоценимо наследство” – (проф.Роже Бернар)


„Името „българин“ означава „мъдър, знаещ човек“ – (арабският пътешественик Абу Абдаллах ал Гарнати)

„Българите са снажни, красиви. Дотогава не бях виждал такива хора.” – (руският писател Лев Толстой)

„Българите, силен и непреклонен народ, който никога не се е страхувал от смъртта. Те са доброжелателни към своите приятели и зли към враговете си, безкрайно гостоприемни и обичат да живеят в мир и сговор със съседите си.” – (арменските пътешественици Степано Кювер и Хугас Инджеджиян от XVII век)




„Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно“ – (Византийски тропарх X в.)

‎“БЪЛГАРИТЕ – това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът.“ – (античният автор Магнус Феликс Енодий V в.)

„Изобщо у българите е очевидна силната страст към знанието, което те и натрупват. Постоянство в стремежите – това качество като че ли им е вродено.” (руският литературовед от XIX – XX в. О. М. Лернер )

„Българите бяха оня народ, който – покрай Викингите – допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена” – (унгарският проф. Геза Фехер)

“О, Боже благий. Ти не трябваше да сътвориш в такова съвършенство устните и зъбите на тия чаровни българки, които са блестящи като луната” – (персийският поет Насири Хусрау)


“В сравнение с потомъка на Атила – Цар Сименон I, византийският император е изглеждал като парвеню!” – (академикът от Харвард Омелян Прицак)

„Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време“ – (италианският проф. Санте Грачоти)
https://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/2017/02/bylgarite-nai-drevniqt-narod-na-sveta.html

                Само  добавям казаното в Библията от проповедник  Йеремий:

" И ето идва народ  от северната страна, държи лък и късо копие, той е жесток и няма да те съжали! Гласовете им реват като море, скачат на коне,строени като един човек...Само като чуеш вестта за тях, отмаляват ръцете ни...вражеският меч всява ужас във всички страни." /Непозн
атата история,В.Вътов/



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - https://bven.blog.bg/zabavlenie/2018/09/25/izkustvoto-da-ne-vijdash-v-ogledaloto.1628720#last_comment
30.09.2021 13:12
юлия-мюлия,милади, и т.н., все така продължава да пречи на блоговия чист въздух:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14910588
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава