Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2023 07:01 - © На вниманието на Колективния Запад
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 2672 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 24.03.2023 08:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.03.2023г.

image
     "Президентът на Русия и президентът на Китайската народна република направиха изявления за медиите", пише в сайта на президента на Руската федерация.
И понеже за Колективния Запад (Съединените щати + Евроколхоза + Британия) е жизнено важно да разберат, какво е казал другарят Си Дзинпин, ще им разтълкувам :
"Си Дзинпин (както е преведено) : Уважаеми президент Путин, скъпи приятели от пресата, добър вечер!
Много се радвам да се срещна с вас заедно с президента Путин.
В продължение на десет години президентът Путин и аз поддържаме тесни връзки, поддържаме контакт по стратегически въпроси и стимулираме ползотворното стратегическо взаимодействие между двете страни.
Заедно президентът Путин и аз обобщихме резултатите от развитието на двустранните отношения през последните десет години и се съгласихме, че китайско–руските връзки са надхвърлили двустранните отношения и са от жизненоважно значение за съвременния световен ред и съдбата на човечеството".
Другарят Си казва, че отношенията между Китайската народна република и Руската федерация са определящи за функционирането на света и то в правилната посока.
новите исторически условия страните [Китай и Русия] ще оценяват и развиват китайско–руските отношения с широк поглед и далновидност, като по този начин ще дадат по–голям принос за прогреса на човечеството".
Другарят Си Дзинпин говори за "нови исторически условия".
Това означава, че военната, политическата, икономическата и финансовата хегемония на Съединените щати, доколкото я е имало над някои народи, страни и правителства, се спихва като пробит мехур. Тоест изброеното влияние на САЩ в света отслабва, разпада се и се губи в геополитическото небитие.
От други изявления на другарите Си и Путин знаем, че под "нови исторически условия" се разбира многополюсен свят без военни блокове. Така че и сатаНАТО–то безвъзвратно се оттича в канализацията на Историята.
Тези "нови исторически условия" се създават от "китайско–руските отношения", както и от отношенията поотделно на Китайската народна република и Руската федерация с други страни. При това "новите исторически условия" се създават с "широк поглед и далновидност" за да могат да дадат "по–голям принос за прогреса на човечеството".
Тоест, работи се съзнателно, с интелект и разбиране за целите и резултатите, а не урбулешката, както Колективният Запад "спасява" Украйна от самата нея.
Отношенията между Китайската народна република и Руската федерация представляват "ползотворно многостранно практическо сътрудничество", "което се отличава с голяма стабилност, взаимно допълване и устойчивост", посочва китайският другар.
Посочва се и числовото изражение на китайско–руските отношения. Например "За десет години търговският оборот [между двете страни] е нараснал със 116 процента", каза Си.
"Беше заявено, че Китай и Русия, като постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, ще продължат, заедно с международната общност, решително да отстояват основните норми на международните отношения, основани на целите и принципите на Хартата на ООН".
От казаното става ясно, че в Съвета за сигурност на ООН Китай и Русия съгласувано ще предприемат действия "решително да отстояват" взаимните си международни интереси.
И със следващите думи другарят Си съвсем ясно го е казал : Няма връщане назад!
"Ще засилим сътрудничеството в рамките на многостранни структури, включително ШОС, БРИКС, Г–20, ще насърчим истинския мултилатерализъм и ще допринесем за възстановяването на световната икономика в периода след пандемията, ще изградим конструктивна сила при формирането на многополюсен свят и да подобрим глобалната система за управление, да дадем по–голям принос за каузата на глобалната продоволствена сигурност, енергийна сигурност и непрекъснатост на производствените и снабдителни вериги, да положим съвместни усилия за формиране на общност с обща съдба за човечеството".
Това "да подобрим глобалната система за управление" означава свеждане статута на Колективния Запад и особено на Съединените американски щати до редови изпълнители в световната работилница и не повече от висококвалифицирани майстори.
"Нашата позиция [по конфликта в Украйна] се основава на самата същност на проблема и на истината. Винаги сме за мир и диалог, твърдо стоим на правилната страна на историята".
Това "твърдо стоим на правилната страна на историята" ще рече, че в Китай подкрепят Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция, обезпаразитяване на Украйна и дедоларизация на световната икономика.
"Очаквам с нетърпение да поддържам тесни контакти с президента Владимир Путин под различни форми в полза на динамичното и дългосрочно развитие на китайско-руските отношения.
Благодаря ви за вниманието!".
image

Другарите Владимир Путин и Си Дзинпин, като висококвалифицирани геополитически хирурзи, без излишно да се обясняват бъркат в джигера на Колективния Запад

Като се запознае с тълкуванието ми на казаното от Си Дзинпин, Колективният Запад съвсем ще го втресе от страх.

Моето тълкуване на думите на другаря Си споделя и Андрей Перла, който в Tsargrad.tv казва : "Точката от която няма връщане е премината. Срещата между Владимир Путин и Си Дзинпин определи нов световен ред … Твърда като скала поддръжка. Президентът Си донесе в Москва изненада за целия свят".
За страха на Запада пък пише Владимир Корнилов в РИА "Новости" : "Западът е уплашен от посещението на Си Дзинпин в Москва … Западът ужасно се страхува от възстановяването на  мира и прекратяването на огъня. И не става въпрос само за боевете в Украйна".
А CNN направо ни разсмива : "Китай разби предположението за господство на САЩ в Близкия изток" … С грандиозен дипломатически успех Китай посредничи за сближаване между Саудитска Арабия и Иран, в процеса на преобръщане на сметките на САЩ в Персийския залив и извън него"
image


image
Ама какво "господство", какви "сметки" без кръчмар, бе другари
us–американци?!

http://kremlin.ru/events/president/news/70750
https://samara.tsargrad.tv/news/tochka-nevozvrata-projdena-vstrecha-putina-i-si-czinpina-opredelila-novyj-miroporjadok_747181
https://tsargrad.tv/articles/tvjordaja-kak-skala-podderzhka-predsedatel-si-privjoz-v-moskvu-sjurpriz-dlja-vsego-mira_746239




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.03.2023 07:38
Двуполюсният модел в политиката трябва да се върне! Просто така е устроен света, а политиката не е над него!
Един хегемон създава само бъркотия, вижда си, защото се води само от своите интереси
Когато са двама, взаимно се контролират, допълват, като мъжа и жената и работят в екип!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
24.03.2023 07:53
Прав си. Всяко нещо в природата и обществото има своята противоположност – "+ и –", "мъжко и женско", "движение и покой", "притегляне и отблъскване", "диференциал и интеграл", "съединение и дисоциация".
цитирай
3. nedovolen - Си Му казал, скъпи приятелю, пре...
24.03.2023 08:13
Си Му казал, скъпи приятелю, предстоят промени, каквито не е имало в последните 100 години.
Колектива се насра.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
24.03.2023 08:30
И винаги, когато се насира, гледа да омаже целия свят – 1914–та, 1939–та, днес.
цитирай
5. bojinkata - И винаги, когато се насира, гледа да ...
24.03.2023 09:10
kvg55 написа:
И винаги, когато се насира, гледа да омаже целия свят – 1914–та, 1939–та, днес.

ХаХаХа - тук ме разсмя! Въпреки, че не е за смях! Благодаря за превода!
цитирай
6. kvg55 - До 5. bojinkata
24.03.2023 10:08
Еми, капиталистическият Запад, откакто е заякнал, предизвика всички световни и локални войни.
цитирай
7. avrilbo - Левия TWIX или десния TWIX
24.03.2023 10:13
Двуполюсния модел се използва широко в Демокрацията от Комисията за защита на потребителите В случай на монопол от една господстваща на ПАЗАРА компания се налага разделянето на господстващата престъпна компания на две КОНКУРИРАЩИ се господстващи престъпни компании , но истинското разделение е на престъпници - Господстващи робовладелци прикрити под благовидни названия като "ПАЗАР" , "Модерна търговия" и жертви - роби самите те търгувани на този ПАЗАР наречени благовидно "потребители"
Интересна е съдбата на потребителя Алиенде в Чили и отношениети на монопола СССР-САЩ към потрбителите
цитирай
8. kvg55 - До 7. avrilbo
24.03.2023 10:27
За конкуренцията и монопола ще публикувам утре.
А тия "комисии" – КЗП, КЗК, КФН и прочия, са слуги на капитала.
А разделянето на монопола на уж конкуриращи се компании, е завоевание на демокрацията, както казваш.
цитирай
9. avrilbo - до kvg55
24.03.2023 10:40
Благодаря :)
PS Но докато не ни възприемат като хора , а не като потребители - животни в условия на неотменимаа Демокрация все ще има все по модерни революциони"реформи" без никаква реална промяна в битието ни на потребители
цитирай
10. kvg55 - До 9. avrilbo
24.03.2023 13:12
Човечеството все повече се осъзнава (виж французите, в Африка, в Латинска Америка) и се противопоставя на подтисниците.
цитирай
11. nedovolen - К10
24.03.2023 15:22
Може би съзнателно си пропуснал Азия, където живее половина свят. Ако и страната на изгряващото слънце се осъзнае, започва ефекта на доминото.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 11. nedovolen
24.03.2023 15:32
В Азия мисля живеят по–независимо.
А джапанезците ми са малко загадъчни. Май там владеят още средновековни обществени отношения. Не съм чел "За Япония като за Япония".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756152
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031