Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 13:24 - белодробната астма е излечима
Автор: bven Категория: Рецепти   
Прочетен: 978 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


              Д-р Иван Христов: Белодробната астма е излечима!

                              Визитка:Д-р Иван Д. Христов

Д-р Иван Д. Христов е роден на 20.03.1936 г. в с. Войново, обл. Силистра.
Върху проблема "белодробна астма" работи от 30 години. Извършил е клинико-терапевтични наблюдения на около 27 000 болни от астма. Изобретател е на антиасматичен некортикостериоден препарат - "Христамин". На препарата е направена световна експертиза в Женева. Заключението е, че "отговаря на всички условия за новост, изобретение и промишлено производство".

На 3-тия Световен салон за новости и изобретения, юли 1997 год., Казабланка Мароко, с участието на 47 държави под егидата на Крал Хасан II, антиасматичният некортикостероиден препарат е отличен с най-високата награда - ЗЛАТНА КУПА и ЗЛАТЕН МЕДАЛ.

             Научете повече или се свържете с Д-р Иван Д. Христов


Болестта е вечна загадка между живота и смъртта, отчаянието и надеждата. Живеем с вярата в прогреса на медицинската наука и умираме безсилни в борбата със смъртта. Лекарите винаги ще побеждават болестите и винаги ще има неизлечими болести.

Белодробната астма е едно от неизлечимите заболявания на нашето време. Голямото и непрекъснато прогресивно разпространение; обхващането на все по-големи контингенти от кърмаческата, ранната детска, юношеската и зрялата работоспособна възраст; зачестяването на случаите с тежко клинично протичане, което води до тежка инвалидизация и смърт; все още неизяснената същност (етиология и патогенеза) на заболяването и невъзможността да бъде излекувано напълно и завинаги - всичко това определя астмата като голям теоретичен и медико-социален проблем. Видни астматолози от петте континента я приемат като заболяване номер едно на трихилядолетието, на бъдещето.

Като резултат от дългогодишните ми клинико-терапевтични наблюдения на повече от двадесет и пет хиляди болни от астма, направих следните по-важни изводи:

Когато заболяването от астма е настъпило след психичен, емоционален или физически стрес; различни ваксинации, които са честа причина за енцефалити; възпалителни заболявания, травматични увреждания (вкл. и оперативни намеси) и тумори на централната нервна система; по време на пубертета, предменструма, пуерпериума (послеродовия период), климакса и прочее, т. е. във всички случаи, когато определена, и в този смисъл специфична група етиологични фактори действат върху определени морфологични и функционални структури на централната нервна система (централен терен), те причиняват винаги заболяване от централна (бронхиална) астма.

Когато заболяването от белодробна астма е настъпило след действието на определена група, и в този смисъл специфични етиологични фактори, върху меките тъкани на дихателната система - вирусни, бактериални, микоплазмени и други инфекции; работа в условията на студен и влажен въздух, запрашеност, дразнещи изпарения от сероводород, амоняк, ацетон, спирт и други, а също и след заболявания на периферните ендокринни жлези, т. е., когато етиологичните фактори действат върху периферен терен, те предизвикват винаги заболяване от астматичен бронхит.

Белодробната астма се изявява в две клинични форми - бронхиална астма и астматичен бронхит, които имат специфични етиологични фактори, но еднаква патогенеза; В меките тъкани на бронхиалното дърво е разположена периферна белодробна дифузна невроендокринна система (белодробна ендокринна жлеза), която е свързана функционално със системата главномозъчна кора - хипоталамус - хипофиза;

В развитието на болестния процес при астмата има два стадия:

а) първи (задължителен, невроендокринен) - при него настъпват нарушения в невроендокринния статус на организма, които подготвят почвата за “поникването” на алергия. Тази алергия определям като астматична, за разлика от различните алергични заболявания, които нямат връзка с патогенезата на астмата, и
б) алергичен (втори, незадължителен). Той е следствие от развитието на първия стадий. Има астма и без алергия. Колкото и парадоксално да е, съвременните астматолози лекуват алергията при астмата, а не самото заболяване астма, т. е. атакуват следствието, а не причината;

Чрез прилагането на кортикостероиди не може да се постигне напълно и завинаги излекуване на заболяването. Това прави хипотетична концепцията за предимно алергичната същност на астмата и ролята на кортикостероидите като средство за етиопатогенетична терапия на болестта. Целесъобразна е употребата им само при болни от астматичен бронхит и то в случаите на изостряне на клиничното му протичане. Тук има значение тяхното противовъзпалително действие.

Вероятна е възможността за генетично кодиране на усложненията на кортикосте-роидната терапия.

Има съществени различия в клиничната картина на бронхиалната астма и астматичния бронхит: пристъпите от кихане, суха кашлица, задух и ринореа, поотделно или в различни съчетания, са характерни за бронхиалната астма, а тези от задух и кашлица с експеторация, и носната полипоза, когато я има - за астматичния бронхит. Кихането и носната полипоза приемам като патогномонични диференциално-диагностични симптоми, съответно между бронхиалната астма и астматичния бронхит;
Хроничният астматичен бронхит еволюира винаги в хронична астматична обструктивна белодробна болест, а бронхиалната астма - никога.

Резултатът от некортикостероидната терапия зависи от много фактори, по-важни от които са възрастта, по време на която е започнало заболяването, и неговата давност. Това се отнася особено за случаите на заболяване от белодробна астма през кърмаческата възраст. Вселенските ритми, особено тези на най-близките космически тела - Земята, Луната и Слънцето, оказват влияние върху клиничното протичане на астмата. Лечението на белодробната астма с некортикостероидния препарат прекъсва развитието на заболяването за дълъг период от време - пет, десет, двадесет и повече години, което е равнозначно на пълно и завинаги излекуване.

копие от http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/7049



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14913192
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава