Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2021 00:14 - ПРОФ. ВЛАДИМИР СУХАРЕВ: Ехото на космическите резонанси
Автор: bven Категория: Регионални   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 



Докато в края на 2012 година мнозина от нас с трепет очакваха поредния край на света, Владимир Сухарев, доктор на техническите науки и професор в Кримския агро-технологически университет, просто се усмихвал. Той знаел с точност, че в този „съдбовен” ден нищо няма да се случи.

Владимир Александрович Сухарев е разработил и тествал космическа вълнова електро-магнитна резонансна концепция (КВЕРК), в която за първи път направил строго научна физико-математическа обосновка на въздействието на космическите сили върху природните, техногенните, социално-политическите събития, върху здравето на човека и всички страни на неговото битие. Това позволило всички минали и бъдещи необичайни ситуации да се изчисляват с точност до минути.

Проф. Сухарев споделя: „Иска ми се достъпно да обясня физическата природа на заобикалящия ни свят. Днес в различни области на знанието са се насъбрали много загадъчни и на пръв поглед несвързани помежду си явления, на които съвременната наука не може да даде разумен отговор. Например по какъв начин планетите влияят на земните събития? Как се обяснява природата на слънчевата активност и нейната периодичност? Как да разкрием цикличността на т.нар. космически дъждове, при които кометно-астероидната активност се увеличава стотици и хиляди пъти? Защо ураганите, които имат всички предпоставки за начало, в едни случаи се развиват, а в други, точно същите – не? А епидемиите?

Представяме ви интервюто на проф. Сухарев, дадено пред „Беларусь сегодня”.

- Как си представяте глобалните физически процеси, които се случват в Космоса?

- Планетите в Слънчевата система и техните спътници – Титан, Калисто, Ганимед, Европа, Йо, Луната и Тритон – са огромни заредени тела. Образно казано, това е ансамбъл от звучащи камертони, които при неравномерно движение излъчват нискочестотни вълни в пространството. Само че не звукови, а електромагнитни и гравитационни. Когато те се насложат една върху друга, възниква електромагнитен резонанс – рязък изблик или спад на напрегнатостта на полето. И ехото отеква на Земята във вид на различни катастрофи.

Когато доминират отрицателни вълнови резонанси, в Близкия космос възниква електромагнитен вакуум.

В атмосферата на Земята спада налягането, засилват се циклонните процеси, нараства количеството на ураганите, тайфуните, континенталните бури. Това благоприятства сеизмично-вулканичната активност, минните взривове. Създават се предпоставки за формирането на по-студен климат чак до ледников период.

При дълбок електромагнитен вакуум се прекратява активността на Слънцето, но стотици и дори хиляди пъти се засилва кометно-астероидната дейност.

За планетите, разположени близо до звездата, рязко нараства вероятността от катастрофи поради сблъсъци с космически тела.

Ако пък положителните вълнови резонанси преобладават, картината е противоположна. При нарастване на атмосферното налягане на Земята възникват условия, благоприятни за антициклонна дейност – формира се ясно слънчево време с горещи дни през лятото и по-студени през зимата, намалява сеизмично-вулканичната дейност. Повдига се нивото на Световния океан, нараства броят на геомагнитните бури – полярни сияния и други необичайни природни явления.

На Слънцето се образуват петна, засилва се слънчевият вятър, започват изригвания и изхвърляне на слънчеви протуберанси.

Звездата изхвърля излишъка от вътрешна енергия, натрупана при протичането на ядрените реакции.

- Кое е в основата на вашия закон за космическите резонанси?

- След като анализирах хиляди катаклизми и направих паралел между земните събития и поведението на космическите тела, определих 86 прости вълнови резонансни цикъла (23 междупланетни и 63 планетно-спътникови) с продължителност от половин година до 127 000 години. Съвпаденията в пределите на земните дни едновременно на няколко прости резонансни цикъла служи като пусков механизъм за формирането на всяко извънредно събитие. И колкото по-катастрофално е то, толкова повече резонансни цикъла попадат върху определена дата. В това е същността на концепцията.



- Какво сте открили с вашата система за изчисления в далечното минало?

- С точност до един ден съм установил датите на 143 важни събития. Например,

аз смятам, че планетата Земя се е родила през 4614137830,77 г. пр.н.е.

Катастрофата, погубила динозаврите, се е случила през 67890051,188 г. пр.н.е., а глобалната катастрофа на Слънчевата система, положила началото на зараждането на органичния живот на Земята – през 3819030776,28 г. пр.н.е.

Световният потоп се е случил през 11542,7538 г. пр.н.е. Атлантида е загинала през 9564,773 г. пр.н.е. Подробно за това може да се прочете в моите книги „Светът се управлява от закони на космическите резонанси”, „Епидемиите идват от Космоса”, „Всички катастрофи на Земята” и други.

- Как влияят резонансните дни на човека?

- Изострят се хроничните проблеми. Нараства броят на леталните изходи. Засилва се метеорологичната чувствителност. Рязко нараства броят на грешните действия – космическите резонанси нарушават нормалната дейност на главния мозък и психиката,

въвеждайки човека в психологически ступор.

- Може ли, след като се изчисли денят на възможната катастрофа, да се определи мястото, където ще се случи тя?

- Необходимо е да се разбира природата на вълновите космически резонанси. Неправилно е да се смята, че те са главният и единствен фактор за извънредни събития. Те имат ролята само на резонанс, водещ едно или друго събитие към логичния му край. Например, вулканът може да насъбира енергия в продължение на стотици години и да е готов да изригне. Но изригването по-скоро ще настъпи в резонансен ден при понижено налягане, обусловено от отрицателен вълнови резонанс.

- В изчисленията си отчитате и Луната. Много от нашите читатели във всекидневния си живот също използват Лунния календар.

- Луната, поради своята близост до Земята, оказва върху нашата планета 2,25 пъти по-силно гравитационно въздействие, отколкото Слънцето, и хиляди пъти по-силно в сравнение с останалите планети от Слънчевата система. Ето защо тя много силно влияе върху физическото състояние, поведение и психически статус на човека.

Във всеки лунен месец (с продължителност 29,5 земни дни) има седем най-неблагоприятни дни – това са 4, 9, 15, 19, 23, 26 и 29-и лунен ден.

На 4-тия лунен ден нарастват броят на инсултите (особено в сутрешните часове), пристъпите на епилепсия, обострят се психическите заболявания. 9-ият лунен ден е време на заблуди, илюзии, измами и отравяния. 15-ият се пада на Пълнолунието. Това е време на разцвет на емоционалност и психическо напрежение, в него се отбелязва ръст на самоубийствата, инфарктите и инсултите. 19-ият лунен ден е опасен с отравяния и пристрастявания. 23-тият ден е свързан с разрушения, насилие, провокации, изкушения за отмъщения, с тормоз и преследвания. Нараства склонността към конфликти и приключения. 26-ият ден е свързан с кавги, грабежи, суета и празно дърдорене. Човек трябва да се пази от остри предмети, възможни са прималяване, нарушения на зрението, обриви по тялото. И накрая 29-ият лунен ден се пада на Новолунието, когато човек е раздразнителен и може да се разболее лесно, нараства броят на пътните произшествия, техногенните катастрофи по вина на човешкия фактор.

- Каква е прогнозата ви за „черни” дати в близките десетилетия?

- Това ще бъдат години, в които ще се формира най-голям брой междупланетни резонанси с участието на планетите гиганти – Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун: 2024–2028, 2041–2042, 2065–2068, 2080–2081 и 2092–2096.

Най-голямата катастрофа може да се случи в средата на август (приблизително на 14-и) 2126 г.,

когато Земята може да се сблъска с кометата Суифт-Тътъл. Макар че е възможно дотогава учените да се научат да предупреждават за подобни катаклизми. Свързано с катастрофа е и сближаването на Халеевата комета със Земята в третата декада на март 2139 г.

- Излиза, че космическите резонанси носят най-лошите неща.

- Как да кажа, катастрофата, унищожила динозаврите, е възможно да е била ускорена от появата на хомо сапиенса, т.е. на мен и вас.

Интервю на Наталия Тышкевич за www.sb.by

Превод: Анна Димитрова/в.психо



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14833409
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава