Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2015 09:00 - за здравословното...мляко (3)
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1743 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Майк Адамс: Така че разликата е в концентрацията.

Робърт Коен: Това е просто една разлика в броя на хормоните. Те са едни и същи –генетично направеното мляко не съдържа генетично направени хормони. Хормонът действа върху мозъка, за да стимулира кравата да прави мляко, съдържащо повече хормони. Но това са същите хормони, които бихте получили от една чаша с органично мляко и тези хормони са опасни. Добрите стари пълноценните млечни хормони са опасни. Онези, за които мислехме, че са толкова пълноценни, са толкова опасни и нямат място в тялото ви.

Майк Адамс: Отказах се от млякото преди години и след като го направих синусите ми се прочистиха, храносмилането стана много по-лесно, имах повече енергия и по-малко умора. Това беше една невероятна трансформация.

Робърт Коен:Това е нещо, което си забелязал и нещо, което всеки ще забележи веднага. Можеш да четеш пропагандата на млечната индустрия или да посетиш сайта ми http://www.notmilk.com/ и да почетеш оттам. Пиша по една колонка там всеки ден от 5 години насам. Но когато нещата се свеждат до това – вие сте вашият най-добър лекар. Опитайте 7 дни – не яжте никакви млечни произведения – мляко, сирене, кашкавал и т.н. – 7 дни. И на 8-мия ден се почерпете с пица и хапнете сладолед за десерт и наблюдавайте какво ще стане на следващия ден – 9-ия.

Майк Адамс: Ако ви стиска, нали?

Робърт Коен: През първите 7 дни слузта и храчките – ще загубите 2.7-3.8 литра, които задръстват бъбреците, далака и панкреаса – всички ваши вътрешни органи. Вие дори не знаете, че тази слуз и храчки са там! Това е последица от ежедневното хранене на средния американец. Когато се прочистите, все едно една мъгла се вдига и си отива от тялото ви.

Майк Адамс: 2.7 литра ли каза – колко слуз каза?

Робърт Коен: 2.7-3.8 литра. Можеш ли да си представиш? Те са равномерно разпределени между всички ваши органи, така че бъбреците ви са една гъба за слузта. Имам една аутопсия на един много известна американска атлетка. Върни се назад във времето,когато Фло Джо спечели златен олимпийски медал и умря след като направи една реклама за мляко, след като беше яла пица – 15 часа след последното й ядене, тя умря и в стомаха и имаше 250 кубически сантиметра от несмляно сирене моцарела, 15 часа след като го беше яла и тялото й беше в такова страдание, защото не можеше да разгради това сирене, така че тялото и произведе огромно количество хистамини, които създадоха огромно количество слуз. Тя имаше само едно лекарство в тялото си –бенадрил (Benadryl), което е антихистаминно – тя знаше, че беше задръстена.Следователят по смъртни случаи, който разряза бъбрека и, описа дебелата, гъста храчка, която излязла от бъбрека й; целите бели дробове, трахеята итрахиално-бронхиалното дърво – всички те били здраво, ама яко по думите му,задръстени от слуз. Тя дори имаше белези от пръсти по гърлото и пицата, която е изяла е било 15 ч., а умира в 6 ч. сутринта на другия ден – 15 часа по-късно тази моцарела не е била смляна, както и задръстването от нея. Ето защо казвам 7 дни без никакви млечни произведения, хапнете пица за вечеря и сладолед за десерт и на следващата сутрин ще се събудите толкова задръстени, толкова слузести. Депресиращо е това, което млякото ви причинява. Консумирайки млечни продукти, си намалявате капацитета на белите дробове, сексуалния си нагон, млякото ви оплесква като ходите до тоалетна – хубаво е да не приемате никакви млечни продукти за една седмица,защото веднъж щом видите двете крайности, не мога да си представя как някой би се върнал към използването на млечни произведения.

Майк Адамс: Не е ли вярно, че пиенето на мляко дори увеличава мириса на тялото и причинява вонене?

Робърт Коен: Японците преди наричаха американците “бутерните хора”. Защото можеха да ни помиришат – можеха да надушат гнилото и разлагащо се мляко и млечни произведения в кожата ни, аз ям изцяло растително-базирана храна сега и когато обикалям да изнасям лекции, мога да усетя хората и наистина е този тип миризма. Но човек не знае това, докато не заживее подобен начин на живот и тогава това е нещо като тайно ръкостискане, което пълните вегетарианци имат! Те могат да подушат други хора и знаят.

Майк Адамс: Странно, че споменаваш това – точно за него си мислех тази сутрин, карайки по една колоездачна диря, можех да помириша хората докато преминавам покрай тях и това не е само от техния начин на хранене, а и от препарата им за пране, който те използват и е наблъскан с аромати.

Робърт Коен: Можеш да го помиришеш, излизащ от тях. И това наистина е така. Ние сме това, което ядем. Осъзнавам, че ако ме попиташ кой е ключът към здравето, ключът към здравето срещу болестта е животинският протеин, който е много различен от растителния. Години наред вегетарианците твърдяха, че това е същият протеин –животинският – всичко е същото! Не е същият протеин. В животинския протеин има много повече относно 2-те аминокиселини – едната е метионин, а другата е цистеин и централният атом на тези 2 аминокиселини е серният. Представете си миризмата на гнили яйца как изпълва всяка клетка от тялото ви. Точно тази миризма е това, което пълните вегетарианци усещаме; както и при месоядците също. И колкотоповече пиле ядете, толкова повече ще воните. И колкото повече воните, толкова повече течностите от тялото ви ще вонят. Телевизионният сериал “Сексът и градът” имаше един много специален епизод точно за това, но да не навлизаме в него точно в това интервю. А пълните вегетарианци ядат много чисто гориво за телата си. А разбира се млякото е течно месо. Млякото и млечните произведения са най-лошата форма от всички тези замърсяващи вещества. Не само с огромното количество диоксин, а с огромното количество сяра. Не искате да имате тази миризма на изгнило – това е нещото, ускоряващо сърдечните болести и загубата на костна тъкан. Ето защо откриваме, че хората живеещи в страни, където се ядат най-много млечни произведения, са тези с най-високи нива на остеопороза и сърдечни болести. Това е причината.

Майк Адамс: Интересно е също, че когато спрат млечните произведения за период от няколко месеца, тя откриват, че вкусът им се променя и ако решат да отпият глътка мляко, ще го намерят за отвратително. Чувал съм това от много хора и съм го преживявал аз самият.

Робърт Коен: Точно така. Това е вярно.

Майк Адамс: Какво се случи с теб в това отношение? Опитал ли си глътка, след като не беше ял известно време?

Робърт Коен: Не, не го направих, макар че 1 година след като направих откритието, все още ядях млечен шоколад и това беше слабостта ми, без да осъзнавам, че са нужни 1.8 килограма мляко, за да се направят 450 грама млечен шоколад. Така че приемах мляко под различни форми. От време на време ядях филия хляб, която имаше млечен прах в себе си. Сега съм доста вманиачен в това отношение. Не приемам абсолютно никакви млечни произведения и не съм ял от 6-7 години, но при някои случаи съм допускал грешки, но те не са отскоро. Потичат ли ми лигите, когато видяпица? Абсолютно. Спомням ли си колко вкусна беше? Разбира се. Правя си пица у дома, а и сега повечето ресторанти правят пици без сирене и кашкавал. Доста можете да се позабавлявате с такава пица.

Майк Адамс: Ям соеви пици от време на време, но като цяло се опитвам да стоя настрана от пицата. Но съм съгласен с теб – идеята зъбите ти да потънат в парче сирене/кашкавал все още звучи добре.

Робърт Коен: Знаеш ли? Тези храни са вкусни, но не искам на всяка цена да те видя как доживяваш до 100. Да се доживее до 110 години не е първи приоритет. Важното нещо не е да живееш дълъг живот – а да умреш добре. Защото средният американец прекарва 10-20 години умирайки, страдайки и изхарчвайки си пари по доктори през този период.

Майк Адамс: Каква допълнителна информация биха намерили хората на сайта ти: http://www.notmilk.com/ ?

Робърт Коен: Ами можете да се позабавлявате малко като прочетете точно горе в средата средното преброяване на гной в млякото, което пиете. Ако извадех една чаша мляко пред вас и ви кажех: “Ето изпийте тази чаша, в нея има само 100 гнойни клетки”. Не бихте го направили, но средното продавано количество от 946 мл. мляко миналата година в САЩ съдържаше 319 милиона гнойни клетки. Това е средното количество. Но можете да слезете надолу в списъка, който съм включил в колонката и може да видите,че млякото в щата Мериленд съдържа 350 милиона гнойни клетки в 946 мл. мляко. Можете да видите, че в щата Мисисипи количеството е 442 милиона – това мляко би било незаконно да се продава, ако беше в Европа или Канада – 400 милиона е тяхното магическо число.

Майк Адамс: Защо цифрите варират от едно място на друго, Робърт?

Робърт Коен: Варират заради географските региони – като цяло колкото по-топло е,толкова повече бактерии ще има в млякото, повече язви ще имат кравите върху виметата си, толкова повече мастит (бел. пр. – възпаление на гърдите) и толкова повече гной ще добавят в млякото си. Те са болни животни.

Майк Адамс: Мисля си, че повечето хора, които не са запознати с тази тема, очакват,че някой контролира нещата и прави така, че гнойта да не попада в млякото, което ще се пие.

Робърт Коен:Но млякото е точно това. Вижте, една крава филтрира през вимето си 10 литра всеки ден. А млякото, бялото мляко са всъщност мъртви бели клетки и те са телесни клетки или гнойни клетки. Млякото е точно това – гной. Гнойта не е опасна– тя не е едно от най-опасните неща в млякото, тя просто е отвратителна. Но тя е вкусна – някога яли ли сте гной, смесена със захар и замразена? Това е сладоледът, но е сладък! Какво друго обаче могат хората да намерят в сайта ми? Има цяло разобличаване на глупавите реклами за мляко, което съм направил. Могат също да намерят едно великолепно писмо, написано от един хирург по рак на гърдата към пациентите му – д-р Робърт Краджан (Robert Kradjian). Наричам това писмо Фамозното писмо за млякото; то е точно на върха на страницата и там е обяснено с елементарни термини как млякото е нещо, което причинява множество неудобства и болести на хората. Корените на алергиите от детството: екземата, болки в ушите,нощно напикаване и отново не аз казвам това – аз съм просто един човек, който обединява всички тези неща заедно. Началникът на педиатричното отделение в медицинския институт Джон Хопкинс, д-р Франк Оски (Frank Oski) написа книга за млякото и тя беше със заглавие “Don’t’ Drink Your Milk” (Не си пийте млякото), дължаща се на това, което млякото е причинило на множество деца, които той е наблюдавал през цялата си кариера. Няма нищо добро в млякото.

Майк Адамс:Като стана на въпрос за книги, кои твои книги хората могат да намерят чрез традиционните канали – Amazon, Barnes и Noble?

Робърт Коен: Току-що написах една книга със заглавие “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог). Итова е наистина една много специална книга. Тя се базира върху труда на най-превеждания автор в историята на американската литература – жена на име Елън Уайт (Ellen White), която преди повече от 100 години е писала за вегетарианството и правата на животните и тя всъщност е започнала движение в САЩ, което сега включва 13 милиона американци и се казва “Адвентистите от седмия ден”. Така че това е новата ми книга. Имам книга наречена “Milk A to Z” (Млякото от А до Я) и разбира се “Milk: the Deadly Poison” (Млякото: смъртоносната отрова), което е разбира се едно много фино заглавие. Имам нова, която ще излезе със заглавие “Food for Thought” (Материал за Размисъл). Така стоят нещата, а “God’s Nutritionist”(Диетологът на Бог) се продава много, много добре. Вече е бестселър.

Майк Адамс: Смяташ ли, че твоето послание достига до все повече и повече хора? Успяваш ли да достигнеш до хората или те просто не искат да чуят това?

Робърт Коен: В по-голямата си част хората не искат да чуят това. За повечето пицата и сладоледът са прекалено вкусни! Но тези хора, които наистина чуят и наистина приемат посланието, диабетът от тип 2 си отива. Сърдечната болест драматично се променя. Алергиите си отиват, задръстването си отива, а и ти самият си го изпитал това, Майк. Ти си един страхотен говорител за това. Хората,които правят това откриват, че нещата се променят.

Майк Адамс: За да приключим, Робърт – сайтът ти е http://www.notmilk.com/. Имаш ежедневни статии там, а имаш ли бюлетин с новини?

Робърт Коен: Имам и хората могат да се абонират за него – безплатно е и бюлетинът ми е може би най-големият ежедневен такъв в Интернет. Хиляди и хиляди хора го четат всеки ден и имам някои добри предстоящи да излязат колонки. Доста често моите колонки се озовават като новини на първите страници на различни вестници. Посвещавам доста време на това.
Гласувай:
5
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 11824304
Постинги: 2479
Коментари: 12886
Гласове: 35001
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава