Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2021 08:00 - дървета и здраве
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 785 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


       Учените доказаха как дърветата подобряват здравето на човек
07.03.2021226

Вече е научно доказано, че не само прегръщането на дървета е здравословно за хората, но даже не трябва да ги докосваме, за да се почувстваме по-добре. Всичко, което трябва да направите е да бъдете в близост до дървото, за да усетите благотворния ефект.

В своята книга “Заслепени от науката” авторът Матю Силвърстоун, доказва научно, че дърветата подобряват много здравословни проблеми като, Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), нивото на концентрация, времето за реакция, депресия и други. Той дори споменава за изследване, което доказва способността на дърветата да облекчат главоболието на хора, които са общували с тях.

Авторът цитира голям брой изследвания, които показват значителни психологически и физиологически подобрения при деца, които са взаимодействали с растения и дървета. По-специално изследванията откриват, че децата функционират по-добре когнитивно и емоционално в зелена среда, както и проявяват повече творческа игра.

Матю Силвърстоун цитира също така важен доклад за общественото здраве, който изследва връзката между зелените площи и душевното здраве, заключвайки, че “достъпът до природа може значително да допринесе за душевното ни здраве и благополучие.”

Защо природата има такъв ефект върху здравето ни?
До сега се смяташе, че причината за това са отворените зелени пространства. Въпреки това Матю Силвърстоун доказва научно, че по-скоро вибрационните качества на дърветата и растенията са причината за благотворния ефект върху здравето ни.

Отговорът на въпроса, как растенията и дърветата оказват влияние върху човешката физиология, се оказва изключително прост. Той е свързан с факта, че всичко вибрира по фин начин и различните вибрации въздействат върху биологията.

Един експеримент доказва, че ако изпиете чаша вода, която е била обработена с вибрация 10 херца, нивата на кръвната ви коагулация ще се променят веднага. Същото се случва и с дърветата. Когато докоснете дърво, неговата вибрация въздейства върху биологичните процеси в тялото ви.

Тази идея за вибрационното взаимодействие е подкрепена с най-различни научни доказателства в книгата. В крайна сметка авторът убедително доказва, че прегръщането на дървета не е толкова налудничава идея. Един от докладите заключава дори следното: “безопасните, зелени площи могат да бъдат толкова ефективни, колкото предписаните медикаменти за някои психични заболявания”.

Даоизмът и дърветата

Има едно учение, което използва идеята за вибрационното взаимодействие и това е Даоизма. Даоския майстор Мантак Чия учи своите ученици да медитират с дървета, за да се освободят от “негативните енергии”. Чрез неговия ци гун (чи гун) метод “Космическо лечение с дървета” може да се научим как да се свържем с енергийното поле на дървото. Той обяснява, че дърветата са естествени процесори, които могат да ни помогнат да трансформираме болестната или негативна енергия в позитивна, жизнена енергия.

Когато свързвате енергията си с тази на дърветата вие спомагате физическото си и емоционално оздравяване. Даоската философия обяснява, че това е така, защото дърветата са неподвижни и по-добре абсорбират земната и космическа енергии.


Дърветата и всички растения имат способността да поглъщат високите честоти и да ги трансформират във физическа храна. Те правят това също и с енергийната храна. Даоизма възприема дърветата като постоянно медитиращи, а фините енергии са техния естествен език.

Пеещите дървета на Даманхур

Една интересна лаборатория изследваща вибрационните енергии на растенията е тази в Даманхур, еко общност в Италия. В това мирно и духовно екоселище съществува лаборатория в гората, която се наслаждава на хора на пеещите дървета. Да, точно така, пеещи дървета.

Още през 1976г. изследователите в Даманхур изобретяват и развиват оборудване, което улавя електромагнитните промени по повърхността на листата и корените и ги трансформира в звуци. Най-интересното е, че дърветата изглежда контролират електрическите си сигнали и по този начин осъществяват обратна връзка. Така демонстрират един вид съзнание и предпочитание към определени типове музика.

Пеещите растения и дървета на Даманхур станали толкова известни по целия свят, че хората започнали да организират “растителни концерти”, където музиканти изпълняват заедно с растенията.

В това 15 минутно видео може да видите демонстрация на пеещите дървета, по време на която един от изследователите на Даманхур обяснява за този феномен.


https://back2nature.rocks/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b7%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b3%d1%80%d1%8a%d1%89%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82/





Гласувай:
10



1. wonder - Разкошно! Всяко докосване до Пр...
09.06.2021 08:20
Разкошно! Всяко докосване до Природата и нейните творения-създания, ни облагородява, зарежда и осиява. Цяла нощ слушах славеи и спах усмихната. :)))
Вибрацията на птичите песни подхранва растенията като стимулира хлорофила и растежа им. :)))
цитирай
2. bven - Цялата природа на майката-земя и Космосът се грижат за нас, wonder - ние как благодарим?
09.06.2021 13:55
wonder написа:
Разкошно! Всяко докосване до Природата и нейните творения-създания, ни облагородява, зарежда и осиява. Цяла нощ слушах славеи и спах усмихната. :)))
Вибрацията на птичите песни подхранва растенията като стимулира хлорофила и растежа им. :)))


Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14905855
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава