Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2022 08:24 - Планета на избора
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 2519 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Том: Знайте следното: всички вие сте дошли на Земята, за да я разхубавите, за да я очистите, за да я обичате и да й се радвате. Знайте: във вашето време, чрез вашата преданост и предаността на другите, чрез качеството на пребиваването ви на планетата Земя, вие можете да я доведете до осъществяването на нейното предназначение. За нас това е голяма радост и ви благодарим.
Космическият аспект на тази драма е да се спаси Земята, на която са приковани много души. Без спасяването на тази планета нито ние, нито вие знаете колко хиляди и стотици хиляди от вашите години Земята ще бъде в застой. Не знаем какви ще бъдат резултатите от онова, което ще се случи с душите на онези, които са попаднали в капана на земните прераждания. Разбирате ли, че болестта,
заразата може да се разпростре, ако не се контролира?

Андрю: Да.

Том: Разбирате ли, че ако това не се контролира и овладее правилно, може да зарази останалата Вселена? Известен ли ви е този потенциал?

Андрю: Ами от онова, което вие ни казвате, да. Не го знаем от собствения си опит, разбира се.

Том: Знаете ли освен това, че ако цялата Вселена бъде заразена и ако заразата се прояви, всичко, което е добро, всичко, което е любов, ще бъде унищожено - съзнавате ли го?

Андрю: Не, не ни беше известно.

Том: Защото, ако заразата се разпространи от тази малка физическа планета Земя върху останалата Вселена, тогава всички души ще живеят в страх и омраза, без надежда, в мрак. И тогава може да няма много от нас, които да се погрижат за положението, ако то се развие в тази посока.
....................................................................................................................................................

Том: Най-напред знайте това: В цялата Вселена Земята е единствената планета на свободния избор. Отначало човечеството вървеше заедно с боговете и вие знаете историята за изкушението на дървото на живота: били изкусени да опитат радостта от сливането с единството на сътворението. Тогава Създателя казал: "Това е забранено за вас." Въпреки това позволил изборът да бъде направен, ако така пожелаело човечеството. Те направили този избор. От този ден нататък не Създателят ги наказва, а човечеството само се наказва, защото хората се докоснали до познанието кои са и се изплашили, защото знаели, че не са в състояние да го разберат напълно.

Тогава станало необходимо Земята да се насели, така че всички клетки на Създателя да се превърнат в личности и свободни души, за да се слеят в единство и хармония по свой собствен избор. Следователно Земята е единствената планета на съзнанието и хората избират да изпитват емоционалната мъка от това, че са унищожили заложеното в тях доверие, а после започнали да жертват себе си и децата си. Време е да се сложи край на този фарс на жертвоприношението, защото той е именно това и ги държи в плен. Освободете човечеството!

Айрини: И така някои религиозни водачи започнали да използват тази вина?

Том: Точно така. Използвали я, тъй като тя била средство да държат хората в подчинение. Слушайте внимателно: когато има някой, който разбира енергиите на сътворението и как може да използва тези енергии, за да се направи на бог, той държи хората в робство и подчинение.

Айрини: Защо в началото Създателят забранил на човека познанието?

Том: Важното е било хората да започнат, без да им е забранено да знаят, но с доверие и с право на избор.

Айрини: Следователно идеята е била не "Вие не можете да притежавате познанието", а "Добре, ето първия пример за правото на избор, казвам, че не можете да го притежавате, но вие избирате дали да се подчините, или да не се подчините."

Том: Правилно и освен това да разберете, че когато се подчинявате, това е упражнение, след което повече няма да бъде необходимо да се подчинявате.

Айрини: Идеята е, че подчинението не е жертва на свободната воля, всъщност то я усилва, защото не придаваш такава важност на подчинението.

Том: Това е великата истина. Да.

Майки: Изглежда, че някои хора носят много по-тежък товар от други, страдат повече от други. Дали това е само начин да се даде на тези души възможност да научат определени уроци или за да служат за пример на другите, или е нещастие?

Том: Във вашия свят всички варианти, които споменахте, са възможни. Има някои, които, поради състоянието на заобикалящата ги околна среда или поради технологиите във вашия свят, са създали големи нещастия. Никой в този период от време не избира да страда: страданието се причинява от погрешното мислене на онези, които контролират останалите. Има едно съвсем ограничено малцинство, което избира да страда, за да поучава останалите.

Майки: Вярвам, че Създателят знае всичко в настоящето и в бъдещето. Как тогава хората могат да използват своята свободна воля? Можете ли да ми помогнете да разбера това?

Том: Да. Така, както Създателя е всезнаещ, всяка душа е всезнаеща и има различни пътеки, по които всяка душа може да поеме. Преди да дойдат на планетата 3емя, те са съставили своята карта, ограничили са своя избор, но носят със себе си картата, така че да имат избор или да я следват, или да не я следват. Това, че Създателят знае всичко, не означава, че упражнява вмешателство в живота на хората.

Ако вашите деца се бяха уединили в спалните си помещения, вие не бихте помислили да влезете безпардонно при тях, защото те биха могли да правят интимни неща и вие не бихте искали да ги унижите, нито нарочно да нарушите уединението им, нали? Вие сте създатели. Създали сте своите деца. Като родители в създаването на тези деца, вие се опитвате да ги напътствате. И понякога им налагате своята воля за тяхно добро.

Създателят само подтиква ума ви, но не ви се налага. Създателят ви изследва, опитва се да ви тласне да следвате една от посоките, които някога сте избрали. Ако изберете една посока, а после изберете да поемете в противоположна посока, няма да има намеса. Но в действителност, тъй като вашето уединение не е нарушено, Създателят избира да не вижда какво ще направите. Нещата остават така, докато правите, каквото правите, и след това. Ако наложехте своята воля върху децата си. като настоявате вратата на тяхната стая да бъде постоянно отворена, за да можете да ги наблюдавате, и ако изберяхте да нарушите уединението им, знаете, какво щяха да направят те, нали? Щяха да започнат да се пазят от вас. По същия начин Създателят избира да не държи вратата ви отворена и да не нахлува нарочно. Понякога с течение на годините нещата, които групата е била предупредена да очаква, не се случваха и това пораждаше въпроси, пример за което е следващият разговор:

Джон: Бих искал да кажа, че ако вие сте тези, за които се представяте, тогава можете да бъдете навсякъде във времето - в миналото, настоящето и бъдещето. Как става така, че ни казвате, че ще се случат разни нещата те не се случват? Ако можете да бъдете в бъдещето, тогава трябва да знаете и дали нещо ще се случи, или няма да се случи. Можете ли да обясните този феномен, така че да го разбера по-ясно?

Том: Ще се опитаме да го обясним по следния начин: ние седим върху една планина - визуализирайте това в ума си. Когато седим на върха на тази планина, имаме изглед към цялата Земя. Под нас има други планини, които вие не можете да видите чрез очите си, тъй като сте във физическото измерение. Можем да видим онова, което е зад нас, онова, което наричате минало, като завършено цяло. Можем да запомним какво е било от другата страна на планините в миналото. Пред себе си можем да видим други планини, но не можем да виждаме зад тях, а само над тях и между тях. А когато слизате от планината, за да отидете в бъдещето, не можете да видите целия пейзаж. Докато заобикаляте планината, ще откриете няколко пътя или дири, всяка от които води в бъдещето. Ако има прегради на всички пътища, освен на един, тогава той е единствената пътека, по която да тръгнете. Но ако знаете как да отстраните преградите, бихте могли да поемете и по друг път. И ще имате по-голям избор.

Никога няма само едно бъдеще. Има няколко възможности за избор на бъдеще. Това касае волята ви. Ако знаем какво е бъдещето, тогава това означава, че сме се намесили и сме манипулирали вашата свободна воля. Не е наша работа да се месим във вашата свободна воля или да ви манипулираме. Виждаме много бъдещета. За пример ще използваме вашата страна (Великобритания). Ако преди вашата Световна война (1939-1945 година) Чърчил не бе в стабилно здраве или бе убит, бъдещето на вашата нация в края на краищата щеше да бъде изпълнено, но не по същия начин. И щеше да промени напълно бъдещето на вашата страна. Ако нещата не се бяха развили по вече известния ви начин, щеше да има голяма разлика. Разбираме, че това не е задоволителен отговор като обяснение, но не знаем как да ви обясним. Ние не подреждаме предварително вашето бъдеще.

Джон: Да, сега ми е по-ясно. Мисля, че беше продукт на моето разбиране, че когато казахте това и това би се случило, аз го приех като нещо сигурно, а трябваше да го видя като една от няколко възможности.

Том: Грешката е наша, а не ваша. Опасявахме се, че ако бяхме споделили с вас за грешки от наша страна, вие нямаше да успеете да поддържате нивото на своите усилия и съпричастност.
Има една ситуация, която ви гарантираме от свое име: няма да позволим унищожение на Земята. Не Двайсет и четирите цивилизации няма да го допуснат, защото за тях е невъзможно да го забранят. Единствено ние можем да не го допуснем, защото те също имат известни ограничения. Но ако използваме своята сила заедно с Тяхната, няма да позволим унищожението на Земята. Когато казваме това, имаме предвид пълното унищожение на планетата, да. /продължава/




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14869278
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава