Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 08:00 - ангелската сила на сезоните
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

обредът на есенното равноденствие

"С началото на есента се появява духът на "силата в красотата". В същото време природата крие красотата си, карайки съперника също да се укрива. С такива мисли и чувства хората в древността пазели в сърцата си празника на Михаел."
Рудолф Щайнер


Есенното равноденствие отваря цикъла на Годината на Душата за този, който иска да влезе в съзвучие с Христовите тайнства. Естеството на силата, нахлуваща върху планетата, варира според сезона. Във всеки до тях се появяват недоловими промени и възможности за онези, които ги осъзнават. То е като засяване на семе, което през следващите сезони и месеци ще покълне, ще пусне корен, ще порасне и ще бъде ожънато.
Енергията на есенното равноденствие се усеща седмици преди действителното събитие.

Навлизането на Слънцето в знака Дева е времето на Непорочното зачатие. Земята и всеки индивид на нея може да се приготви за нов цикъл на растеж в живота си. Когато Слънцето се премести във Везни, Христовата енергия започва да влияе върху цялата повърхност на Земята. Енергиите на растенията например, биват изтеглени навътре. Те се движат към сърцето, място на Божественото женско начало. Христовата сила, вече постоянна част от тъканта на земната енергия, започва да попива навътре в нас, за да очисти сърцето и за да се осъществи ново раждане по време на зимното слънцестоене. След това, през останалата част от годината, това раждане ще бъде показано с по-голяма изразителност.

Христовата сила става активна и то така, че стимулира възможностите за промяна. Енергиите й създават време за определяне на нови ценности и за вземане на нови решения. Това е времето за жътва за всичко, което е станало преди; време за пречистване на ума и за започване на процес на преобразуване на това, което се нуждае от промяна. Архангел Михаел е този, който ще помогне на Христовата енергия да трансформира и да провери какво може да бъде осъществено през сезона.

Това е време от годината, през което наличните енергии могат да ни помогнат за:

1. Пречистване и преобразуване на нисшето.
2. Преодоляване на пречки.
3. Отваряне на вътрешните храмове на осъзнаване.
4. Пречистване на основните жизнени сили на сакралния център.
5. Изчистване и пречистване на сърдечната чакра, място на много карма.
6. Хармонизирането ни с ангелското царство.
7. Определяне на това, какво все още трябва да бъде променено, за да се постигне най-голямо израстване през предстоящата година.
8. По-лесно насочване на вниманието ни от външния към вътрешния свят.
9. Развиване на хармония между законите на любовта и кармата.
10. Нова проверка на душата, необходима за по-висше просветление.
11. Уравновесяване на плътта и духа.
12. Поставяне на началото на претегляне, оценяване, определяне на ценностите и взимане на решения за физическия и духовния живот на индивида.
13. Подлагане на проверка на оценката.
14. Поява на възможности за жътва на засятото в миналото и за засяване на семена за бъдещето.
15. Проявяване на борбата между нисшето и висшето, десен или ляв път на развитие.

Ето защо трите дни преди деня на есенното равноденствие и самият ден са най-силни, но всеки ден от есента е време за свето приготовление.
Зад всяко физическо явление има специфичен архетип, поради което в древността физическите науки са били свещени. Древната мъдрост, Гнозис и София, включвала религия, наука, изкуство и най-вече астрономия. Движението на звездите и смяната на сезоните отразяват определени енергийни взаимодействия между божественото и физическото.

Всеки месец е миниатюрно копие на това, което се случва в хода на една година. Четирите фази на Луната отразяват четирите сезона - постоянно напомняне да се пази жива святостта на сезоните.
Египетските мистерии са предадени на западния свят чрез Гърция и нейните учители (Орфей, Питагор, Платон, Аристотел и т.н.). Гърците са знаели, че човечеството е под силното влияние на две звезди. Тези две звезди могат по-лесно да се видят при смяната на сезоните. Първата, Сириус, е по-активна по време на слънцестоене. Втората, Алкиона, е по-активна и видима по време на равноденствие.
Атомната структура на целия живот променя вибрационната си честота при всяка смяна на сезон. Това създава възможности за растеж, за изява и промяна в живота на всеки. Връзката с други същества и измерения се разширява и се осъществява много по-лесно. Да познаваме влиянието на енергиите на всеки сезон е първата стъпка към това, да се научим да ги насочваме, така че да оказват много по-силно влияние в живота ни.

Древните египтяни смятали есенното равноденствие за първопричина на всяко зло. Разбира се, това е символично. В по-широк смисъл то би могло да е свързано с разпятието на Космическия Христос (не трябва да се бърка с историческия Исус Христос). Това е времето,
когато силата на Христос, като най-великият Слънчев Архангел, се приближава до Земята, за да докосне по-осезаемо човечеството. То е времето на жертване на Космическия статус, за да се превърне в обитаващ Земята Логос. Силите му стигат най-дълбоката си точка в зимното слънцестоене - докосвайки самото сърце на Земята, през останалата част на годината започва процесът на възкресение на Христовия живот във всички същества.

Есента е време на преход, време, което предлага възможности за промяна, пречистване и преобразяване на живота на индивида. Всеки ученик на Христовите тайнства трябва да подходи към светите празници на сезоните от своята точка на развитие. В древността есента е била време за сериозна равносметка. Това е било идеалното време за оценка на преживяванията от изминалата година и за определяне на това, какви промени още са необходими. Време за посяване на нови семена за предстоящата година.

За този, който започва процеса на хармонизиране с наличната сила по това време, то ще послужи като катализатор; през сезона за по-нисшето съзнание ще има време за подлагане на проверка на душата. За всеки, който е в хармония с тази сила обаче, сезонът създава индивидуални възможности за подготовка, развитие на преценката и възможност за себеотрицание. За някой това би могло да бъде "изпитанието на Авраам" - готовност да се откаже от това, което му е най-скъпо.

Важно през този сезон е да се помни, че когато изпитанието бъде преминато, винаги има духовна награда. И още, че може да се разчита на помощ и духовно ръководство - първо, от йерархията на ангелите, действащи чрез знака на зодиака, а също така и действена подкрепа на господаря на този сезон, архангел Михаел. Той дава закрила и равновесие на тези, които са отворени, за хармонизиране с Христовите тайнства през годишния цикъл на душата.
следва..



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868694
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава