Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2020 09:02 - Убиецът на Милен Цветков не е един! Много са
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 1089 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Страшни разкрития за последните мигове на Милен Цветков
Кристиан и аверите му гуляли на Витоша преди катастрофата
Съдът изслушва Кристиан от ареста, журналисти следят делото онлайн
Джипът, помел Милен Цветков, катастрофирал и преди 3 години
Извънредно! Пускат за по 10 000 лева гаранция приятелката на Кристиан и депутатския син


Развращаването на добрия човек е най-голямото зло според една латинска сентенция. Още по-голямо зло е повсеместното развращаване. Точно това се случи през трийсетгодишния ни преход с българския човек. А плодовете ще берем в следващите трийсет години. То е нещо като последствията от заразата от коронавирус, само че се измерва в десетилетия.

Преди време бях писал, че убиецът на Виктория не е един, нито убиецът на Андреа. Двете жени от Русе и Галиче станаха курбан точно на този злокобен социален феномен, който се пръкна през прехода и се разпространи по-бързо от вирус - развращаването.

Виктория и Андреа паднаха негова жертва. Милен Цветков - също

Какво е общото между ромските синчета, затрили двете жени, и българското синче, затрило Милен. Ромите - бедни и необразовани. Синчетата - богати и образовани. На пръв поглед нямат допирна точка в нито една сфера. А всъщност имат. Само в една - в развращаването.

Машината за развращаване на българина беше задействана още в зората на прехода и вероятно ще бълва продукция и след неговия залез. Изкривените етични норми от соца, които тайно и полека бяха покварили поданиците на народната република, мутираха явно и бързо в уродлив поведенчески щам, заразил оповестеното с фанфари ново общество.

Абсолютната власт, която развращаваше абсолютно, беше заменена от толкова абсолютизми, че и Монтескьо би се хванал за главата. Абсолютното забогатяване с абсолютно неизяснен произход, абсолютното чалгализиране, абсолютната парвенющина, абсолютното опростачване, абсолютните поквара, корупция, порочност.

Арогантното поведение на новоизлюпения богаташ, депутатин, новопартизанин, властник, випаджия, известен с това, че е известен, презентирано и популяризирано с охота от чалгализирани медии, бързо се превърна в норма за подражание.

Защото общество, в което просто се заменя овехтялата идея за едно червено знаме с лъскавата идея за едно ферари в цвят червен, не го чака нищо добро.

Същото е, като да замениш овчарчето Калитко с фризьорчето Кулагин в модела за подражание на подрастващите

И да ги чакаш да подраснат променени, очовечени и цивилизовани.

Е, няма как да стане. Така подраснаха мамините синчета, които смятат, че по рождение са над закона. Така подраснаха и ромските синчета, които смятат същото.

Богатите наследници са напълно убедени, че всичко им е позволено. За тях милионите на мама и тати са абсолютната гаранция за тяхната безнаказаност в свят на абсолютна пазарна икономика, където всичко се продава и купува -палати, лимузини, магистрати, политици, депутати, чушки и домати.

Ромската бодра смяна, изоставена на произвола на съдбата от недореформираната ни образователна система и ухажвана по избори от недооформената политическа, също оформи философския си абсолютизъм: щом не ни давате, ще крадем. И ние искаме лъскави коли и лъскави жени, сиреч другото е етническо разделение.

Така най-богатите и най-бедните се оприличиха в едно - в развращаването

А развратеният не може да създава, да съзидава, да бъде коректен, милостив, трудолюбив, да спазва закона и да битува в някакви поносими за обществото норми. Той може да се друса, да гази с джипа, да надхитря, да се напива, да изнасилва, да е убийствено високомерен и самоуверен или подвластен на животинските си нагони.

Така и Милен, и Андреа, и Виктория няма да са последните жертви на това социално зло. А убийците им са много. И няма да са последните.

Защото това проточило се социално бедствие не стана повод за всенародна тревога, както бедствието с вируса. А и тази зараза се установява със съвсем други тестове.

Така че масовият тест тепърва предстои. Ако не го направим ние, ще го сторят други. Само че тогава вече да не бъдем между ламарините, както се опасяваше Милен Цветков.

копие от https://www.marica.bg/samo-v-marica/komentari/razvrashavaneto-e-golemiqt-bich-na-obshestvoto-ubiect-na-milen-cvetkov-ne-e-edin-mnogo-sa



Гласувай:
12



1. leonleonovpom2 - Точен портрет на агресивната пр...
27.04.2020 07:48
Точен портрет на агресивната простащина, която смята ,че е призвана да ръководи нещо, което не е в състояние да създаде! А и не може!

Хубав ден!
Бъди здрава!
цитирай
2. bven - Страхувам се, че заглавието е точно, но не от 30 години назад, а много повече.
27.04.2020 11:11
Защото свикнахме да слушаме статистиките болни-загинали-емигрирали като някаква излишна ведомост, която запълва част от програмите на радио и телевизия. Това ни направи равнодушни освен в случаите, когато в статистиката е някой познат,колега или роднина. Тогава се преживява и коментира другояче. Защото от 9 млн. да ставаш седем-шест-пет и последно четири! милиона - никой не вярва, че това е истина. Защото всички сме участници в това бездушно управление и живот. Преди доста години вървеше един виц - след ВСВ се събрали великите да умуват как да изтребят нациите, за българите било най-лесно - дайте им коли - те сами ще се изтрепят! За съжаление този факт е с последици за всички. Претръпваме след катастрофата в Лин, Своге, жп композициите...Въпросът е колко време ще стоим без да мислим?
Сега поне са ни дали време за размисъл. Трябва ли ни жокер?
Аз бих пожелала на всички разум и действие, Леоне.
Хубав ден от мен и да е Светлина и Любов!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Шапка ти свалям за тази невероятно точна Истинна картина на обществото ни, Бвен!
28.04.2020 10:12
На 200% подкрепям и мнението ти, че целият този конгломерат от войнстваща простащина, чалгаджилък, опиянение от всякакъв род, връзкарство, просташка надменност и низки страсти, са изцяло продукти на сбъркани представи за начин на живот и мислене, подвластни на примитивния егоцентризъм, създаден и толериран у нас след преврата през 1944 от кремълските разведки и тайни служби, и подчинените им сателити им от нашенската ДС.
Властта на партизанстващите бездарници, свикнали да крадат, изтезават, насилват и убиват, без да осъзнават стойността на Живота, ражда такива отровни за всяко общество плодове които, подобно смъртоносни вируси осакатяват всичко ценно и стойностно в човешката душа.
Но има Висша Справедливост, Която поставя всичко на реалното му место, когато му дойде времето, а то вече е дошло и всеки ще сърба попарата, която е дробил, за да осъзнае на свой гръб, ако може, какви ги е дробил!
Чест и почитания, Светлина и Истина, Бвен!
цитирай
4. bven - batogo, от опит знам, че от истината боли - да не се връщаме назад във времето, когато
28.04.2020 10:40
носителите на лоши новини са били обезглавявани! Колкото и да не ни се иска, от тези истини, които са в нас, вече се повишава налягането и експлозията наближава. Всички сме участници, както разбираш и всички усещаме какво предстои. От нас зависи какво и как да се случи. Дано имаме мъдрост и воля да постъпваме като нашите деди - храбри, мъдри и обичащи отечеството си. Пък и нали сме божии чеда?:)))
Любов и благодарност от мен!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14866418
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39041
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава