Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2021 06:50 - Великата посветена Жана дАрк
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Днес ще говорим за великите Души, които Създателят праща на Земята със специална мисия. Те идват в точното време, в дадена област, място, семейство и започват работа по изпълнението на дадената задача още от ранна възраст. Ако следваме пътя на тези велики Души, ще видим, че всички тези техни въплащения имат за цел носенето на Светлината и на Любовта на Бог към хората и изпълнението на Неговата Воля. Животът на всеки един посветен дошъл на Земята с мисия оставя ярка следа от неговите дела и често са разбрани векове след тяхното извършване.
Една от тези души е Жана д"Арк изпратена със специална мисия, която тя следва като своята пътеводна звезда.

Коя е Жана д"Арк и как едно пророчество на магестника Мерилин се сбъдва?

Жана д"Арк се ражда по време на Стогодишната война между Франция и Англия, която в началото на XV е достигнала своя връх и Франция е буквално под английско подчинение.

Има две версии за раждането и произхода на Жана д"Арк. Едното е че е родена в селско семейство д"Арк в село Домрем (село Богородица) в Лотарингия, където Жана прекарва детството си и младостта.

Втората версия е обявена официално от френските историци едва в началото на 20-ти век, след подробно проучване на документи от Стогодишната война. Според тази версия Жана е била незаконна дъщеря на френската кралица Изабела Баварска и Луис Орлеан.Тя е родена малко след убийството на баща си от конспираторите и от съображения за безопасност е дадена да бъде отгледана в Домрем в семейството на д"Арк.

Като дете Жана д"Арк силно вярва в Бог и Неговата същност. Интуитивно усеща дълбочината и странността на света, в който живее по-дълбока от другите деца. Тя е пропита с магията на природата, красотите, които обграждат света на нейното детство. На 12-годишна възраст в нея се пробужда усещането за Финия план. Започва да общува първо с елфи и феи. След това заявява на своите родители, че разговаря с Архангел Михаил, който й съобщава нейната мисия: Да освободи Франция.


Въплъщението на душевната задача може внезапно да събуди у човека невероятна физическа сила и знания, което е потвърждавано многократно в историята от тези, които са се посветили на изпълнението на Волята на Създателя.

Започва сбъдването и на пророчеството дадено от Великия маг Мерлин който казва, че една жена (кралица) ще унищожи Франция, но Дева ще дойде с брадва в нейните ръце и спаси всички.

Жана започва да работи по две от основните си задачи: да легитимира дофина Шарл на трона и да събуди самосъзнанието на френския народ, обединявайки и насочвайки го към освобождението на Франция. Така на 17-годишна възраст Жана, посветила се на своята мисия, запазила невинността си напуска Домрем и търси среща с дофина Карл, който е със своя двор в Поатие. Чудесата, които Жана демонстрира на тази среща, убеждават Карл да приеме да поведе освободителните войски.


image

На Жана е позволено да застане начело на десетхилядната армия! През февруари 1429 г. започва триумфалната кампания на нейните войски. Тя винаги е придружавана от свита рицари. Изключителният военачалник граф Дюноа, братовчед на краля, отговарял за организирането на военни операции.
Знамето на Жана е украсено с хералдически лилии и на него е избродирано двойното име „Йесус-Мария“. Тя има свой собствен щаб, а също така притежава меч, който някога е принадлежал на известния рицар Хеклин и е бил реликва от кралския дворец. За нея е специално изработена бойна брадва, която изобразява буквата „J“ с корона над нея.

На 29 април Жана с армията си пристигна в Орлеан. По това време слухът вече я беше потвърдил в ролята на онази Дева, чието идване е предсказано. Това оказва вдъхновяващо въздействие върху армията и на 8 май обсадата е вдигната. Това е първата голяма победа за войските на Жана.


Оттогава самата Жана се превъръща в символ на победата. Нейното безстрашие вдъхновява воините. Гласът на Жана предизвика особена сила сред войниците, вдъхвайки увереност в победата. Той за тях звучи като божествен глас. По-нататък по пътя към Реймс армията под ръководството на Дева Орлеанска освобождава градовете, превзети от британците: Пате, Оксер, Троа, Шалон.
Жана д"Арк има свое секретно оръжие в битките - ясновидството. Тя непрекъснато проверява вътрешните си гласове и блестящо печели една битка след друга.

Една от победите на френската армия, водена от Жана, дори влиза в историята. От френска страна в него вземат участие около 1500 души, а от британската - около 5 хиляди. В битката загиват само 10 души французи и 2500 британци.

Жана д"Арк предвижда и своето пленничество и предателството, което наистина се случва на 23 май 1430 г., когато тя прави опит да освободи Компьен. Този опит е неуспешен и Жана е пленена от бургундците. Бургундците обявяват откуп за нея, но нито Шарл VII, нито аристокрацията на Франция се възползват от възможността да спасят своята героиня.

Британците обвиняват Жана в магьосничество и ерес, като приписват всички свои неуспехи на сътрудничеството на Жана със зли духове. Дълъг процес започна през една година съдебно производство, фалшиви обвинения и налагане на признание за вина. Под невероятен натиск от съдиите, признавайки липсата на божественост в нейните дела, по-късно Жана осъзна това като предателство на Бог, разкая се и се отказа от това свидетелство. Това води и до присъдата - да бъде изгорена на клада.


Кладата разбира се не е случайна и в нея може да влезе един истински посветена Душа. В нея изгаря всичко земно от пътя и тя се завръща при Източника, който я е изпратил.

През 1920 г., в деня на 500-годишнината от Освобождението на Орлеан, католическата църква я канонизира. Жана, винаги вярна на Гласа, който я води, прави това, което не е по силите на могъщите в света от онези времена. Невероятната сила се оказа в нея - силата на Духа, силата на Вярата, силата на предаността към Този, за когото тя прави всяка стъпка в своя Път.


Мисли на Жана д"Арк за вдъхновение:
Само към Бог се позовавам. И когато става въпрос за моите видения, аз не приемам преценката на никой човек.

Светлината идва едновременно с гласа ... Няма да ви кажа всичко; Не съм напуснал, клетвата ми не го дава.

Работете така, сякаш само с вашата работа можете да постигнете целта.

Мъжете се бият; само Бог дава победата.

Иска ми се всеки да може да чуе Гласа, както аз го чувам.

Станете рано утре сутринта и по-рано от днес и направете всичко възможно.

Действайте и Бог ще действа.

По-добре е да си сам с Бог. Приятелството му няма да ме подведе, нито съветите му, нито любовта му. В неговата сила ще се осмеля, дръзвам и дръзвам, докато умра.
                         
                                                             таня борисова



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14925932
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава