Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2021 23:38 - Важно за концентрацията
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 930 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


            4 трика, с които са си върнете концентрацията върху важните неща


Ежедневно сме поставяни в ситуации, в които вършим няколко неща едновременно. Преглеждаме имейли и в същия момент провеждаме телефонен разговор, влизаме от среща в среща и неусетно денят ни преминава и не остава време за самите нас. Това е проблем на много хора по цял свят. Когато не се грижим за себе си, не си организираме времето, започваме да се чувстваме отпаднали, неефективни, губим фокус, а крайната форма на всичко това е депресията. Има как да не стигате до такива състояния. Подготвили сме ви няколко идеи как да си върнете концентрацията и да се чувствате значими. Приятно четене.



1. Ставайте рано
Не става дума да посрещате изгрева, а да си осигурите достатъчно дневна светлина, която през зимата не е много. Това важно действие влияе на вашия тонус, кондиция и организираност. Ако има собствен бизнес и от вас зависи да си оптимизирате времето, не подценявайте ранното ставане, то може да направи чудеса с начина ви на живот и да подобри вашите здравословни навици.

2. Спорт
Вероятно постоянно го чувате, но спортът създава лидери. Той учи на дисциплина, дава ви самочувствие и ви кара да се чувствате щастливи и пълноценни. 80% от модерните професии са свързани със застоял начин на живот. Имено за това е изключително важен балансът между движение и психическа дейност. Намерете спорта, който ви кара да се чувствате добре, експериментирайте и най-вече – бъдете постоянни, когато го изберете.



3. Здравословна храна
Много често, когато сме изморени, посягаме към вредни храни: сладко, солено, пържено. Това, което не се замисляме е, че тези храни грабят от запасите на нашия организъм, който така или иначе е отслабнал и крайният ефект е, че се чувстваме още по-отпаднали. Личният диетолог на Бензема съветва след изморителни дни, било то във физически или психически план да приемаме много течности и храни без изкуствени посладители. Френският национал неотклонно следва този съвет преди и след мач, за това и победата на Франция на Световното първенство е оценена от експерите с коефициентите за залагане 7.00. Диетологът съветва също да се ограничи рафинираната захар и нормалната сол да се замени с хималайска.

4. Не се сравнявайте с другите
Всички имаме моменти, в които се чувстваме с ниско самочувствие, недооценени сме, не се чувстваме достатъчно обичани. Когато усетите прилив на негативизъм към самите вас, неутрализирайте го в зародиш. Направете нещо, което обичате, излезте с приятели, напълнете си ваната, пуснете си хубав филм, прочетете книга. В тези моменти е добре да не търси отчаяно внимание като публикувате в социалните мрежи, като си пишете с хора само за да мине времето и да ви донесат едно моментно успокоение.

Запомнете, че дори най-перфектните, успешни и красиви хора, имат своите сривове, приемете сегашното си състояние с усмивка. Всеки преминава през трудности, въпросът е как по-бързо да излезете от тях. Не давайте сила на негативното, не водете вътрешни диалози, в които си казвате как вие не сте толкова добра, колко някой друг, не сте достатъчно умна и не сте реализирали себе си. Вярвайте в процеса, обичайте се и ще видите как с течение на времето ще привлечете хора и ситуации, които ще ви помогнат да заблестите и да реализирате пълния си потенциал.

https://www.jenatadnes.com/shesto-chuvstvo



Гласувай:
7



1. wonder - Първите 3 са резонни, но 4-тото м...
08.12.2021 08:50
Първите 3 са резонни, но 4-тото много ми хареса.
Ако го правеха всички хора, би била прекрасна земната хармония.
А когато човек обича няма как да не е обичан. :)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздравления, Таня!
08.12.2021 09:26
Всичко е абсолютно вярно!
И, ако се спазва, ще бъде и полезно!

Всичко най добро!
цитирай
3. bven - Аз харесвам и четирите позиции. За четвъртата мога да кажа, че е от Луцифер, с което хората се поставят в постоянно състезание и стремеж за превъзходство.
08.12.2021 09:51
wonder написа:
Първите 3 са резонни, но 4-тото много ми хареса.
Ако го правеха всички хора, би била прекрасна земната хармония.
А когато човек обича няма как да не е обичан. :)))


Не само в работата, а още от детската градина, училището и все така елемент на съревнование - резултатът обаче не е добър за никого. Всеки от нас носи Божествена енергия и е обичано дете на Твореца. Достатъчно и предостатъчно, за да живеем в хармония и да обичаме себе си и другите.
Хубав ден, wonder!
Намасте!
цитирай
4. bven - Дай Боже всекиму ум и разум, Иване:)))
08.12.2021 09:54
leonleonovpom2 написа:
Всичко е абсолютно вярно!
И, ако се спазва, ще бъде и полезно!

Всичко най добро!

Светът се променя бавно, но в родилни мъки, за да даде път на новото. Да правим каквото можем, за да помогнем на Гея в този важен момент за нея и за нас!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14878685
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава