Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2022 07:34 - Планета на избора /продължение/
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

..................................................................................................................

Том: Ще започнем от самото начало. Във всеки един от вас, както и във всеки един от нас, има завършеност. Завършеността е съвършена хармония и равновесие между онова, което вие наричате "добро" и "зло". Тя ни крепи в основната точка. Затова сме оста, защото сме в равновесие. Когато сме заедно, ние сме едно цяло и сме оста. Да приемем, че живеем в материален свят - това не е вярно, но нека да си го представим. Съветът на Деветте се намира в центъра. От дясната ни страна би бил светът на материята, а от лявата ни страна - светът на антиматерията, разбирате ли? Ако тези два свята се срещнат, бихме имали експлозия.
Андрю: Онова, което ме затруднява, е, че според вашите думи ние сме съставени от двете страни на противоположностите, а как тогава може да има друга страна, щом вече сме съчетание?

Том: Не сте разбрали казаното от нас.
Андрю: Ако сте съчетание, нямате две страни, разбирате ли? Ако имате черно и бяло, можете да имате две страни, но черното и бялото не са съчетание, сивото е тяхното съчетание. Затруднявам се...

Том: Вие обяснявате във вашия свят, ние обясняваме в нашия. Ще обобщим ли, по същество...
Андрю: По същество, да. Така като че ли е по-лесно, по същество, вместо с действителната субстанция, каквато и да е тя...

Том: Това е същността.
Андрю: Добре.

Том: Във всяко нещо има равновесие. Онова, което причинява най-голямото недоразумение, е ситуация, сходна на събирането на материята и антиматерията. Те не могат да се претопят, не могат да се смесят в хармония, не могат да се свържат, а стават разрушителни една за друга.
Тук Андрю отново разговаря с Том за дуализма, а Том се опитва неколкократно да му разясни картината:

Том: Трудно ви е във вашия физически свят да проумеете напълно значението на двете. Ще се опитам да ви го обясня по разбираем за вас начин. Прилича на гигантска измервателна скала. Ние сме на оста на тази гигантска скала. Визуализирайте Вселената с оста, която сме ние. Представете си, че от едната страна всичко е отрицателно, а от другата страна всичко е положително. Както виждате, ситуацията е в пълно неравновесие. Трудно ни е да ви го обясним така, че да разберете. От всяка една от страните има много... Ще го обясня със земни понятия: всяка една от галактиките и слънчевите системи в галактиките... Първо трябва да уточня: Вселената, с Деветте в центъра, има четири страни, онази, която е противоположна на вашата, и останалите две са в пълно равновесие. Разбирате ли?
Андрю: Да, следя мисълта ви.

Том: В съвършено равновесие. Сега в четвъртата страна ще разположим вашите слънчеви системи в галактиките и самите галактики. Ако отбележим с камък всяка една от тези галактики и ако те бяха с подходящо тегло и идеални пропорции спрямо останалите три страни, четвъртата страна също щеше да се намира в равновесие. Но ако един от тези камъни бе от поресто вещество и ако сте го потопили в масло, той би поел мазнината, би натежал и би нарушил равновесието в скалата и би преобърнал с главата надолу четвъртата страна. Вашата планета постига точно това. Отрицателното е тежкото масло. Запомнете: другите три страни са уравновесени, но това неравновесие може да преобърне колата. Това не е правилно. Всъщност няма добро и няма лошо. Появява се едва когато някое от тях се развали или загние и зарази останалото, независимо дали то е добро, или лошо.
Поради невежеството на хората на планетата Земя и тъй като техните религиозни водачи проповядват невежество, вашите отрицателни сили, които в действителност не изглеждат такива, каквито ги виждате, се проявяват по такъв начин, за да всяват страх. Но онова, което наистина е отрицателно - слушайте внимателно - онова, което е причинило обрата, освен желанията и алчността, е пълното отричане и неправилното тълкуване на съществуването на вечната реалност. Вашата свръхнаселеност се дължи на духовете, уловени в капана на прераждането. Земните хора, душите и духовете, които заобикалят вашата Земя, трябва да се освободят от алчността и желанието, защото тъкмо те са капанът. Вашите религиозни водачи не разбират това и не учат правилно хората.

Помнете, че у вас е заложено семенцето на чистотата и красотата и че ако не поддържате равновесието в себе си, грозното или поне част от него може да се прояви. Но не забравяйте и опрощението. Ние не таим враждебност в себе си и вие трябва да правите същото. Макар да съществувате на физическа планета, при това най-плътната от всички планети във Вселената, помнете, че всички души могат да се спасят. Единственото нещо, което не прощаваме, е отхвърлянето на Бог...
Андрю: Да, разбирам. Понякога ми се струва, че е имало случаи, когато сме били виновни в това отношение.

Том: Истина е. Но винаги прощавайте, когато има истинско покаяние. Нека да ви кажем, че това, което чувствате, е едно нещо, но по-важно е действието. На световната сцена има много актьори, които играят роля, различна от онова, което чувстват отвътре. Едва когато започнат да чувстват, че са тази роля, а не себе си, нещата се променят. Те могат да казват, че обичат Бог и че разбират, но ако не действат по този начин, възниква много сериозен проблем, тъй като не го правят от невежество. Същото е и когато давате на другия, тъй като мислите, че това го задължава да ви отвърне със същото, тогава онова, което му давате, не е злато, а черно и гнило. Искаме също така да знаете, че ние не искаме да ни боготворите. Искаме само да ни обичате. Знаете ли кой е Бог?
Андрю: Зная кой е Бог в абстрактния смисъл.

Том: Знаете ли наистина кой е Бог?
Андрю: Не наистина, не.

Том: Готови ли сте да узнаете кой е Бог?
Андрю: Да, готов съм. Не зная какво означава това с оглед на последствията, но да, готов съм.

Том: Любовта е Бог. И именно любовта създава енергията, която храни Бог... и съставя Бог. Във вашия свят има религиозни групи, които казват, че Бог е вътре във всеки от вас. И това е вярно, тъй като във всеки индивид живее част от божественото. Но онова, което ние ви казваме, не е същото.
Андрю: Трябва ми много време, за да свикна с това, с идеята, че Деветте заедно са Бог и че ние всички заедно сме Бог...

Том: Помнете, че като Бог ние всички носим тежък товар, но освен това носим и радост.
Андрю: Е, тъй като сте в центъра, можете ли да ни обясните по-подробно как така стоим между отрицателното и положителното?
Том: Запомнете следното: позицията, която сте си избрали във вашия физически свят, е ограничена. Не забравяйте кои сте. Никога не забравяйте кои сте. И помнете, че в Бог всички неща са възможни и ще се сбъднат. Проблемът е в ограниченията на физическия разум и разбиране. Освен това помнете, че като Бог, за да поддържате равновесието във вашия физически свят, вие трябва понякога да се отделяте и да проявявате независимост. Обособявайте се внимателно, понеже работата, която съзнателните хора на Земята трябва да свършат, не включва двама-трима души или умножаването на тези личности. Работата, която вие, хората, трябва да свършите, засяга цялата Вселена. И запомнете: Бог никога не греши. Във вашия физически свят вие като Бог сте подложени на изпитание. Не че Бог може да бъде подлаган на изпитание, но вашите физически ограничения към вас самите като Бог се подлагат на изпитание. И макар да знаем, че това може да ви звучи противоречиво, когато сте Бог и срещате проблем във физическия свят, вие трябва да проумеете тези проблеми на физическия свят.

Някои от нас никога не са се сблъсквали с подобен род проблеми, затова им е трудно да ги разберат. Бог е всезнаещ и всевиждащ, но има части на Бог така, както има части от всеки атом. Цялото заедно съставлява едно, но всички части не изживяват едно и също. Разбирате ли това?
Андрю: Да. Започваме да получаваме въпроси за Деветте. Хората питат не само кои са те, но и те добри ли са, или са лоши?" На този въпрос е трудно да се отговори.

Том: Знаете, че трудностите възникват поради религиите, които са били наложени на хората на Земята. Затова нека ви кажем, когато хората ви попитат "добри ли са, или лоши?", вие знаете кои сте, както и кои сме ние, затова можете спокойно и без съмнение да кажете, че Деветте са добри и че искат да помогнат. И ако има такива, които отвръщат "Но ние сме виждали и зли същества", тогава ви молим да ги помолите да се вгледат в себе си. Да видите онова, което наричате зло, не означава, че вие самите трябва да сте лоши, за да го съзрете, но това е начин да се помогне на онези, които вярват в злото, да се вгледат в себе си, да си помогнат сами.

                                                                                                 ф.шлемър




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14875176
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава