Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2018 09:00 - в Градината на душата....картини с пъстри хора, птици, цветя и плодове
Автор: bven Категория: Забавление   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 






image

Макдонна е случила на всеотдаен съпруг, когото смята за свой най-добър и предан приятел. „Между нас съществува духовна връзка и силна, истинска обич. Ние се допълваме, като всеки от нас цени работата, интересите и заниманията на другия. Всеки от нас има свободата да прави сам избори и да взима решения, което ни свързва още по-здраво. Доверието е нещо особено важно и ценно в нашите взаимоотношения“, споделя художничката.

image

Привързаността към здравия народен дух и семейните добродетели се предава от поколение на поколение във фамилия Тзавелла. Макдонна е дъщеря на изтъкнатия наш историк, етнограф и фолклорист Христофор Тзавелла; нейна по-голяма сестра е журналистката София Тзавелла. „Родителите ми оформиха у мен, моя брат Александър и сестра ми София интерес към книгите, към изкуството, към миналото и традициите. Научиха ни да мислим, да бъдем верни на идеите си, на приятелите, на дадена кауза, да бъдем силни, почтени и добри. Да обичаме истински и когато правим нещо, да му се отдаваме с цялото си сърце. От баща ми научих да живея достойно и да ценя това качество у хората, които срещам; да не се страхувам от трудностите, за да сбъдвам мечтите си. От мама пък се научих да чувствам света и да изживявам пълноценно и най-краткия миг, и най-малката човешка радост“, откровена е Макдонна. Тя, брат й Александър и сестра й София са сплотени с огромна обич и духовна връзка, която според нея се дължи на

познанство, започнало още преди деня на тяхното раждане

Маки рисува от най-ранно детство. Това е нейният начин да разговаря със света, да го променя в цветове, които тя сама избира. В съзнанието й тези отдавнашни мигове са останали с някакъв особен „аромат“, различен от атмосферата на детските игри – днес може да го сравни единствено с разлистването, четенето и потъването в хубавата детска книга. След Гимназията за древни езици и култури тя завършва културология в СУ „Св. Климент Охридски“, по-късно специализира психология, гръцко изкуство и фолклор, история и философия на изкуството, културна антропология и още много неща в различни престижни университети в Европа, но няма строго художествено образование. Това обаче не й пречи да е уникална, точно обратното. „Познавам художници, които имат съответното образование и съвършена техника, но нямат свой собствен стил и начин на мислене. Те рисуват като своя учител и мислят шаблонно; посвещават години от живота си на това да се отърсят от наученото и да намерят своя собствен път. Аз също се учих през годините да рисувам, но го направих по мой собствен начин, различен от този на Академията“, обяснява тя. Познанията в областта на редица клонове от хуманитарното знание й дават възможност да превърне картините си в място, където си дават среща образи от митологията, приказките, легендите, културата и представите на европейските народи. Във всяка нейна творба, освен фантазия, има и открояваща се история, за която художничката може да разказва с лекота и която някак естествено й дава следващ сюжет.

image

„В семейството ми всички рисуват – баща ми, който има изключителен талант, сложно, проникновено и изпълнено с метафори образно мислене; брат ми, сестра ми; мама, братът на баба ми и нейната сестра… Всички рисуват“, отсича Макдонна. И добавя: „И всички живеят с много таланти и с тежката участ да ги развият, укротят и превърнат в съдба“.

  копие от  https://www.monitor.bg/bg/a/view/25140    



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14876701
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава