Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 30.01.2021 19:40
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет /500 г/ фини кори за баница
За крема:
- 800 мл прясно мляко
- 2 п. крем ванилия
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.л. сол
- 100 г бял шоколад
За корите:
- 150 г разтопено масло
За декорация:какао,пудра захар,шам фъстък,кокос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започваме с крема.Приготвяме го от 800 мл мляко,а не от литър,както е указано на опаковката.Целта е да остане по-гъст.Преди да изстине,добавяме начупения шоколад,като разбъркваме до пълното му разтваряне.Оставяме крема да изстине,като често го разбъркваме.Отделяме 3 кори.Останалите покриваме с влажна кърпа,за да не съхнат.Намазваме отделените кори с масло.Покриваме с крем.Разпределяме крема на око така,че да стигне за всички кори.Набираме корите като хармоника.Получава се дълга лента.Завиваме двата края така,че да се прихлупят.Обръщаме и нареждаме в тава,намазана с масло.Така процедираме и с останалите кори.От един пакет се получиха шест броя.Намазваме всяка баничка с масло.Печем на 180 градуса до зачервяване.Декорираме по желание.