Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 20:35 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Други   
Прочетен: 2116 Коментари: 4 Гласове:
6телите и много други обстоятелства. Тези първоначални по­нятия се набиват в нашето подсъзнание, а то, на свой ред, формира модел на положителна и отрицателна ки в нашата аура, чакри и тяло. Моделът оказва непосредствено въздейс­твие върху нашето здраве, както и върху всичко, което пра­вим или преживяваме.

Другите също могат да внесат отрицателна ки в енер­гийното ни поле. Понякога го правят несъзнателно, когато в съзнанието им има отрицателни мисли към нас. Отрицател­ната ки ще въздейства върху тези от нас, които имат някакво слабо място в аурата или чакрите. Много често отрицателна­та енергия се нарича лоши флуиди и може да има временен ефект. Но може да причини и по-трайна вреда, ако индиви-дът-приемник е слаб, ако е уязвим по някакъв друг начин за отрицателната енергия и ако тя е насочена мощно и предна­мерено.

Умът и финото енергийно поле се влияят и от прежи­вявания, останали от минали прераждания. Този ефект, на­речен карма, се появява в живота чрез аурата, когато при раждането душата влиза в тялото. По време на нашия живот кармата от миналите прераждания привлича към нас раз­лични ситуации и преживявания, които на свой ред засилват кармичния заряд в нашата аура, който, в последна сметка, може да се премести в чакрите, а накрая и във физическото тяло. Колкото по-дълбоко в енергийната система си пробива път ки, толкова по-очебийни стават ефектите от нея и в за­висимост от това дали е положителна или отрицателна, тя може да ни въздейства по различни начини, привличайки благоприятни или неблагоприятни обстоятелства и ситуа­ции, в които попадаме и оказвайки въздействие върху наше­то здраве. Това е основата на лошото здраве и болестите.

Отрицателните мисли, идващи от собствения ни ум, от миналите ни прераждания или тези, които сме получили от другите, привличат или дори създават отрицателна ки и въз-

81


II. Енергийната основа на Рейки

действат върху енергийното поле на човека, ограничавайки лечебната ки и отслабвайки функциите на телесните органи. Лечителите лекуват чрез създаването на положителна ки и изпращането й към местата в аурата, чакрите или тялото, в които е разположена отрицателната ки, с намерението за превръщането на отрицателната ки в положителна или за от­страняването и разсейването й. Това довежда до възстановя­ването на естествения поток на положителната ки. Незави­симо от използвания метод, всички процеси на лекуване и на индивидуално и духовно развитие включват освобождаване­то на енергийното поле на индивида от отрицателната ки, както и на отрицателните мисли и емоции, които я създават. Това е основният процес, използван от всички шамани и ле­чители по целия свят. Те използват най-различни техники, за да го правят, но целта е една и съща. Разбрах това от ли­чен опит при работата си с моята ки и с енергията на други хора, както и от хавайския кахуна и от много други лечите­ли, с които работих.

Тагове:   отрицателна ки,


Гласувай:
6
01. panazea - Здравей!
24.03.2010 20:43
Когато имам разговор с определен човек , се чувствам като смачкано цвете!Той ли има много силно хищническо въздействие или аз съм много чувствителна!
Гледам винаги поне една стена да ме дели ,щото ....
Поздрав!
цитирай
2. bven - Наблюдавай се
24.03.2010 21:08
Има хора , които несъзнателно въздействат така, а може и да е съвсем умишлено. Във всички случаи внимавай и намали контактите. Повече ще има по-нататък в материала
цитирай
3. universalnite000 - Много полезна информация, особено ...
24.03.2010 22:51
Много полезна информация, особено за конфигурацията от преражданията със случващото се в сегашното превъплъщение ... Поздравления !
цитирай
4. bven - Радвам се, че намирате интересна информация!
25.03.2010 19:10
Въпросите, които се решават с рейки енергията и лечението са важни - те се отнасят за всеки един от нас - живота ни, минало, настояще и бъдещи събития, всичко, което ни заобикаля до необятния Космос и взаимовръзките ни. Затова чрез тази енергия ние можем да променим всичко това в посоката,която ни интересува - към добро, към светлината и любовта.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10914517
Постинги: 2328
Коментари: 12427
Гласове: 33222
Архив
Календар
«  Юни, 2020  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930