Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2019 09:11 - егото - добър слуга и лош господар
Автор: bven Категория: Изкуство   
Прочетен: 7491 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Казват, че човек се ражда и започва да пише новата история на своя живот. Няма минало, само настояще. В това настояще участват всички около него - майка, баща, роднини, приятели, общество. Всеки помага във възпитанието на новия човек и оставя свой отпечатък чрез своето поведение и мироглед. Новият човек  първоначално подражава, после започва сам да учи и трупа опит чрез отношенията в обществото, в което се развива. И тук започва историята с Егото.

В началото то е малко, после нараства и започва да решава въпросите на живота, да диктува  отношението на човек към всичко, което го заобикаля. В един момент То става толкова важно, че човек няма нищо друго, освен Его.  Да не бъркаме понятието с егоизъм - Егото е отделна категория и трудно за квалифициране. То се показва всеки ден, във всяка ситуация и носи на човека радости и скърби. Радости, защото човек се чувства щастлив, горд, светът е негов, всичко зависи само от него. Хубаво е такъв човек да постига всичко сам и да работи в името на доброто за тези, с които е обкръжен - семейство, приятели, колеги и разбира се, обществото. В този момент Егото - добър слуга, трябва да отстъпи, защото в следващия момент то се превръща в лош господар. Такива хора, слуги на своето Его, са над закона, над обществото, над човечеството. Те знаят, че са господарите на света и всичко зависи от тяхното мнение, настроение и най-главното - пари! За тях няма невъзможни неща - едно махване с ръка и желанията им се сбъдват, гневливото отношение, неудачните изрази са тяхна постоянна свита, квалифи-кациите им са категорични и не се съобразяват с нищо и никого!

Как изглеждат в действителност, какво е станало с душата, каква промяна е настъпила под диктовката на порасналото Его? - виждате на рисунката. За невидимия свят е ясно какво представлява такъв човек, за останалите е повод за мъки, нещастия, лоши думи, лоши събития...И всичко е благодарение на господарят-Его.

Такива мисли  ни спохождат понякога и ни вълнуват- кога по-често, кога - рядко . Но според мен трябва да се опитваме да се поглеждаме от време на време отстрани, ако можем. Ако е невъзможно - да видим кое толкова ни дразни в другите хора. Защото ние сме много чувствително огледало - това, което виждаме като порок или недобро качество у другия, всъщност сме ние самите. Ефектът на огледалото!:)))

Вие какво мислите?
 

Рисунката по-долу, изготвена чрез неосезаемо знание, е на човек с его. Тя е изготвена от търсач на SSRF с много напреднало шесто чувство, екстрасензорно възприятие или ЕСВ. Тъмното покритие, намиращо се около Душата на този човек, е неговото его. Тъй като то е голямо, той не се идентифицира с Душата си. Благодарение на егото, около човека се е образувало покритие от черна енергия. Също така, когато нечие его е голямо, пoтокът на благодат от Бога е спрян.

image

В резултат на черното енергийно покритие, заедно със спряния достъп до Божествената благодат, животът на лицето е повлиян негативно.
(рисунката е копирана от https://www.spiritualresearchfoundation .org/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D0%B5%D0%B3%D0%BE)
Гласувай:
12
21. batogo - !!!:))) Чест и почитания за този начин на мислене, Бвен!
03.01.2019 09:56
Според мен написаното от теб изцяло кореспондира с истината и затова го подкрепям. Егото може да бъде много полезно единствено когато служи на духа на човека, на неговото осъзнаване, духовно израстване и пречистване на душата.
Светъл ден!
цитирай
2. bojo12345 - Предпологам, че двата минуса от гласуване са на Свръх развитото Его:)
04.01.2019 09:59
Споделям твоите мисли и особено илюстриращото действителността изображение.
Все пак всеки може да работи за потока от Божеството, както и да го наричаме - Бог, Създател и т.н. Ние не сме били и няма да бъдем никога сами - чудесно е, че винаги с мислите си можем да се свържем с Източника на Светлина, знание, мъдрост и благополучие.
Благодаря за безценната информация, бвен.
цитирай
3. bven - Благодаря за оценката, Батого!
04.01.2019 14:18
Явно Егото на блога е голямо, защото два пъти ми изчезва отговора. Така че, в телеграфен стил: да благодарим на духовните си водачи и учители, които са с нас и ни помагат да виждаме и оценяваме доброто и пошлото. Нека развиваме интуиция и духовност за нашето израстване, защото без духовност няма хора, няма страна, няма етнос и живот!
Поздрави и лек ден!
цитирай
4. bven - Винаги си добре дошъл, Божо!
04.01.2019 14:22
Дори и нагледно вече можем да видим своята връзка с божественото, а не е трудно и да видим как егото командва и променя душата на човек, неговото поведение и живота му.
Нека всеки върви по своя път с помощта на Духовните сфери нараства, за наше добро!
Хубав ден и Светлина и Любов!
цитирай
5. oia - ПРИВЕТ Няма да коментирам ЧОВЕК, ...
05.01.2019 15:41
ПРИВЕТ
Няма да коментирам ЧОВЕК, а индивид. ЧОВЕК е ЗВАНИЕ, което се придобива по пътя на израстването на индивида, който минава през личността. Всичко има йерархична поставеност, а не безредие. И--когато йерархичността бива нарушена, започват пробивите. Егото не е необяснима категория--има много точно обяснение за присъствие и място в живота и
физиката на индивида. Егото има подвластни структури, които се конкурират с подвластните структури на душата. Когато индивида проумее
как се управляват тези две присъствия в него, може да се приеме, че се изгражда вече и като личност. За да се стигне до званието ЧОВЕК, личността трябва да знае къде и как се формира мисловната дейност,
чия функция е, какво е ум, и кой е умен, какво е разум и кой може да е разумен??? И още нещо---каква е ролята на Верата, не на Вярата ?????
Не твърдя, че зная много, но зная достатъчно, за да не приемам смешните обяснения за това, какво е Човек от гледна точка на медицина, или поне това, което се шири като такава, какво е човек от гледната точка на религиите, защото твърдя, че зная какво е ЧОВЕК от гледна точка на ВСЕМИРА, но също извън клишето на обичайни обяснения, които
отново са смесица от заблуди и лъжи. Това, което пиша, мога да го отстоявам аргументирано, и като графика и като обяснение. Развитието на ЧОВЕКА, не е мистика.

цитирай
6. bven - На 5: Здравей, oia.
05.01.2019 19:49
Моят блог е отворен за всякакви мисли и идеи, стига да не са в разрез с общоприетия тон. Хареса ми твоя начин на мислене - право на всеки от нас да има мнение, да го изказва и отстоява. Повод за моите мисли беше натрапващото се непристойно поведение на някои блогъри - не че те ще го прочетат и познаят себе си, а за да предизвикам мислене и споделяне . Достатъчно беше да се прочете и всеки да има време да помисли по въпросите и фактите, защото много станаха в обществото хората, които натрапват своя стил на живот.
Поздрави!
цитирай
7. oia - Искрено благодаря. Коментарите на ...
05.01.2019 21:37
Искрено благодаря. Коментарите на подобни теми са изключително трудни,
защото клишето, което е отработено като норма е почти желязно, и не търпи нищо различно извън него. Да не говорим, че водещата роля е на религиите---те са оторизираните да представят Божието присъствие, но в угодна тям светлина и нищо извън техните догми. Задавала съм въпрос на богослов, и останах изненадана от невежеството му, а той се смути от това, което му казах. Попитах го---може ли да ми представи човек,
чрез координатна система, за да ме убеди, че наистина е богослов, като излишно му казах, че това не е свързано с математически познания.
Невежеството и заблудата са си свършили работата--непристойното поведение, цинизма, арогантността, са защитния им пояс.
цитирай
8. bven - Невежеството и заблудата са си свършили работата--непристойното поведение, цинизма, арогантността, са защитния им пояс.
06.01.2019 10:27
Оиа, това е нашето общество и корените на тези лоши качества трябва да търсим преди доста години. В цялото ни общество - от малкия до големия човек, шестват освен лошото възпитание - оттам и поведение, превъзходство без покритие от хора, които с нищо не са заслужили работа, постове и длъжности, хора, чиято единствена заслуга е била слухтене и доносничене...Така се натрупват фактите, водещи до отчаяние и нещастие у останалите хора. Защото хората без власт бяха тъпкани и унижавани, обвинявани за всички грешки и настъпилите от това събития. Явно вече нетърпимостта набира скорост и в един момент ще избухне . Жалкото е, че с приказки не се променя нищо.
Светлина и Любов за теб!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10598263
Постинги: 2266
Коментари: 12221
Гласове: 32407
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031