Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 19:17 - Духът на Рейки - част II
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 820 Коментари: 0 Гласове:
2



6. Значението на символа на Рейки

Буквалният му превод означава: "духът, който не е оп­ределен качествено" или даже "духовно". От гледна точка на действителното му значение, може да се преведе като: "тайното значение", както и като "скритата сила" (Рис. 7).

Ако добавим най-старите пластове на значението, на­миращи се в китайския термин лин, за да изясним допълни­телно неговото значение, получаваме още по-подробна ин­формация. В древен Китай терминът се използва в тантристко-будистките и даоистките среди при работа с енергията и медитацията. Нещо подобно чух на един семинар при обяс­нението на един метод на Цигун: "Ако... този метод се из­пълнява, духът става съвършено спокоен; използва се думата "съвършен", защото този покой надминава всеки земен по­кой, дори покоя на смъртта. От този покой кристализира светлината (на ума) за просветлението, чието качество {лин) обикновено пронизва цялото същество на медитиращия и неговите естествени подтици в духовния смисъл."

Едно архаично значение от епохата на развитието на даоистката философия ни въвежда в областта на шаманизма. Рей (на китайски Лин) може да се преведе като "носещо дъжд". Горната част на символа означава "дъжд" (Рис. 8). Средната част (Рис. 9) символизира три отворени усти, а долната част (Рис. 10) означава "магьосник" или "шаман".За да стане този буквален превод по-лесен за разбира­не, той може да се интерпретира по следния начин: шаманът подрежда трите части на своето същество - тялото (вътреш­ното дете), умът (средният, рационален "съзнателен" аз) и душата (Висшият Аз) - в съответствие с желанието им за

61


II. Енергийната основа на Рейки

една обща цел - дъждът. Този подвиг се нуждае от силата на любовта, която поддържа истината, красотата и добротата, както и възприемчивостта на отделните части на индивиду­алния аз. Той включва и желанието за подобряване на собс­твения ни живот, както и живота на хората около нас. Както вече казах по-горе при описанието на термина ки, "дъждът" може да се приеме като проява на божественото върху раз­ширеното индивидуално духовно поле на човека. В рамките на този контекст, техниката на Рейки на небесната дъга за осигуряване на ангел (като представител на съзидателната сила) с помощта на рейки лечение от разстояние, като жерт­воприношение, на свой ред ще извика от него една голяма лечебна сила. По-късно това може да окаже въздействие в материалния свят чрез човека, който изпраща рейки от разс­тояние във формата на есенцията на Рейки на небесната дъ­га.

Триединството, което се проявява, като тройното про­изнасяне на дадена мантра например, за да се активизира символът на рейки при лечение от разстояние, е съществен компонент на много от днешните форми на работа с енерги­ята.

Божественото също често се изобразява под формата на триединство.

В класическите китайски трактати лин продължава да се разглежда като групиращата сила, която образува и задвижва материалните структури, според заповедите на ду­ховното царство, и в съответствие с ки. Лин обикновено е посланието, което никой не носи, буквата без отпечатък.

Въпреки че допълването на тези обяснения на символа на рейки изисква извършването на доста работа, те могат да ни разкрият удивителни нови значения.

62







Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14937196
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава