Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2011 08:11 - 144 000
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3101 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  Идеята за побратимяването, сприятеляването, единението на народите, расите, религиите, обществата и дори половете, не е нова. Сега обаче, вехтите витии и техните подгласници изкуствено създават напрежение между мъжете и жените като две ярко оформени божествени сублимации на земята. За да могат да бъдат по-лесно манипулирани, непрекъснато им се набива в главите, че не са само два противоположни полюсни типажа, но са различни във всяко отношение. А нещата са гениално прости, както, между впрочем, всичко Божествено. Трябва само да се побутнат определени сфери на организиране и усъвършенстване на човека. Ако мъжът е повече разум, жената е повече чувство. Разумността е мозъчен фактор, който означава повече светлина, а чувството е сърдечен фактор, който означава повече топлина. Дошло е времето  не за противопоставяне и единоборство за вземане на връх в живота, а просто за сближаване на позициите на половете – повече топлина да се влее в ума на мъжа и повече светлина в сърцето на жената. Това е истинското „побратимяване“ на половете, от което всички ще спечелят. Тогава и мъжът и жената ще използват суперрационално силите на мозъка и сърцето, за да се даде добро направление на човешката воля в планетарен мащаб. Това е истинското побратимяване не само на половете, а и на човечеството. Оттам ще тръгне най-добре сближаването между расите, религиите и народите.

Глобализацията е нещо добро, но сега е само механичен процес. Тя може да обедини, но не и да побратими. Истинското побратимяване става, когато се включи съзнанието, тоест мислите и чувствата у човека, които ще се превърнат в неразрушимо дело. Механично създадените форми, макар понякога много полезни, рано или късно, подлежат на разрушение, колкото и да се стремят към съвършенство. Духовните форми винаги пребъдват. Инквизицията изгори н клада хора и книги, но прогресивното им слово остана хиляди години.

Тук е мястото да кажем някои фундаментални неща, които изграждат единението на всички нива – физическо (материално), астрално, (духовно, ангелско), ментално (свръхдуховно, Божествено). След като прочетат това кратко четиво (нямаме претенции да е дори научно – популярен трактат), мнозина скептици и песимисти ще кажат, че изложеното тука няма голямо значение за човека. Напротив! Не само, че има значение, но ТО е ВСИЧКО! Сега ще се опитаме да се уточним (и без да сме грандомани) няма да коригираме, но ще допълним гениалния Айнщайн. Разбира се, още по своето време големият учен се е досещал, че има по-духовни и по-божествени подробности в неговата формула за светлината и за законите извън физическия свят, но все пак, той е останал на твърде материално ниво. 

И така – тръгваме от физическия (видимия) свят (поле, с най-кондензирана видима енергийност). Говорим не само за физическия земен свят, но за всички материални светове във Вселената. В тях действа един ОСНОВЕН ЗАКОН, който се нарича ЗАКОН НА РАВНОВЕСНИТЕ СИЛИ. Някои учени го наричат и Закон на Махалото. Каква е същността му накратко: Всяка енергийна точка във Вселената, има точно същият енергиен и видов антипод. (Разбирате, че точките могат да бъдат безкрайно множество, но тука няма да навлизаме в подробности). Двете точки се опитват непрекъснато да изравняват енергийните си потенциали, които по принцип са светлина. Това създава всички видове енергии, а оттам вибрации, трептения, вихри, въртения и пр. Тези сили въртят галактиките, слънцата, планетите, задвижват винаги и всичко. Това е в основата и СПИРАЛАТА НА ЕВОЛЮЦИЯТА. Законът на РАВНОВЕСНИТЕ СИЛИ значи е законът за изравняване на потенциалите, тоест да се отнеме „излишното“ напрежение, да се намали и сведе до нула. Няма да се задълбочаваме, защото това е „хляб“ за специалистите, но ще дадем няколко подробности. Всеки потенциал има три основни полета – магнитно, електрично и торсионно. Монолитното обединяване на трите полета дава квантовото (светлинното) поле, защото във Вселената ВСИЧКО е СВЕТЛИНА и производно на СВЕТЛИНАТА. Дори сега, в някои земни езици, е останала думата „кванте“, „кванто“, „кванти“ в смисъл на „заедно“, „общо“, или „да се обединим като светлината“. Светлината носи разум и живот. Следователно няма нищо във Вселената, което да не е разумно и живо. Това е кратката характеристика на Закона на Равновесните Сили за физическия свят.

Сега ще кажем няколко думи пак за НЕГО и действието му в астралния и менталния светове. Там ЗАКОНЪТ НА РАВНОВЕСНИТЕ СИЛИ се нарича ЗАКОН НА КАРМАТА. Действието му е абсолютно същото, но вече в морално-етичен план. В тези светове той  работи с духовни категории, които са също светлинни енергии, но много по-финни. Там той също се стреми да изравни енергийните потенциали на чувствата (респ. емоциите, преживяванията), тоест астралните категории и менталните (мисловно-словесните форми) по схемата „астрал-астрал“ и „ментал-ментал,“ а след отнемане на напрежението или духовното израстване на личността, схемата вече действа между сферите „астрал-ментал“ и обратно.
Сигурно скептиците и песимистите веднага пак ще ни апострофират, казвайки че моралните категории, „добро“ и „зло“ са извечни и са две разнополюсни точки с различни потенциали, които са коренно необходими за живота и еволюцията.
Ние пък ще им кажем, че Законът на Карма е включил „злото“, което е изключително земен, човешки продукт и атрибут, патологична ракова клетка в Морала на Вселената, само и само, за да може и по този неестествено елементарен начин да го използва рационално за обучение на човека и за неговото облагородяване. Ще добавим, че само по себе си „злото“ е придатък и катализатор на несъвършенните все още морални категории. Само по себе си „злото“ не е енергийна точка и няма свой потенциал, а използва потенциала на добрата, светлата страна, към която е паразитно прикрепен и то благодарение на нерационалното мислене и чувстване на стопанина на мозъка, сърцето и тялото човешко. Или с други думи казано, енергийният потенциал на две астрални или ментални точки се стреми към изравняване не само в собствения си „дом“, но и с всички социални същества около индивида, с които той е имал, има или ще има връзка. Точките се стремят към намаляване на напрежението (изравняване на потенциала), от по-несъвършеното към по-съвършеното и това са фактически полюсите символи „плюс“ и „минус“. „Злото“, обикновено, е придатък и катализатор, разбира се, към по-несъвършения фактор.

Ето, казахме ви кратко, ясно и точно, че това е технологията на ВСЕЛЕНСКАТА ЕВОЛЮЦИЯ, като се опитахме да ви разкрием простия механизъм на Божествения Замисъл – изкачване на стъпалата от метамолекулата до Мислещо Човешко Същество, което прилага винаги и навсякъде добродетелите, включени в Морално-Етичния Кодекс на Вселената, наречен още Вселенска конституция или Обмен на Добродетелите. С последното название в Космоса се нарича и Законът на Кармата и Законът на Равновесните сили, защото всичко това е едно и също. Строго програмирано движение от НЕСЪВЪРШЕНОТО КЪМ СЪВЪРШЕНОТО или някои Светли Същества със силно шеговито чувство го наричат ПРОГРАМИРАНИЯТ ХАОС.
Няма да ви кажем нищо ново, само ще преповторим старото, но въз основа на това писание, за изчистване на кармата, за ненатрупване на нова.
Формула за уравновесяване на потенциалите, тоест за намаляване и изчистване на напрежението на всички нива – физическо, астрално и ментално – има. Тя е едновременно твърде проста – на теория – и доста трудна за изпълнение на практика. Трудно е за човека, който живее на Земята, да е недосегаем от Закона за Равновесието, но може да намали действието му до минимум и да преживее на тази планета един разумен, честен и полезен живот, без големи трудности, несгоди, сътресения и страдания, както за себе си, така и за близките си, а ако е на голяма духовна висота – и за човечеството.
Когато Божият Син, Спасителят, слезе преди две хиляди години. Той донесе и ключа за потушаване и ликвидиране на кармата, но и до ден днешен хората на теория го знаят, но не го прилагат на практика. Следователно резултати няма. Или ако има, са едва видими.

ФОРМУЛАТА Е КРАТКА: за да бъдем недосегаеми от
последствията на Закона – Първо – на ментално ниво – трябва да имаме само чисти мисли (мисли на обич и добронамереност към себе си и към всички живи същества – не говорим само за Бога и ближния си). Второ – на астрално ниво – да имаме само чисти чувства и емоции (на хармонична любов и доброжелателност към себе си и към всички живи същества, към Бога и ближния си също). Трето – на физическо ниво – да имаме само чисти, правилни действия, дела (на любов и добродетелност към себе си и всички живи същества) и се подразбира, че трябва всекидневно да вършим Волята Божия и да работим безкористно за ближният си.
Сега ще говорим за най-краткия, най-бързия и най-правия път към Бога и как личността човешка може да стане недосегаема от Кармичния Закон. То е простичко нещо, но трябва да се приложи веднъж завинаги, упорито, последователно, безвъзвратно, безкористно и безкомпромисно.

Спиралата на Еволюцията дава възможност за няколко вида вървене към Съвършенството, тоест Пътят към Бога.

Първият е естественият път на еволюиране, съпроводен с всички белези на Кервана, който върви неотменимо, бавно, стабилно към Целта.

Вторият е инволюционият. Това е не само зацикляне, тъпчене на едно място, но даже и завръщане към по-ниско стъпало на интелигентност. По този начин на вървене, човек само губи. Заради душите, които вървят по него, слезе не само Христос, но слязоха преди и след Него мнозина пророци, адепти и посветени... Но, да продължим с „волюциите“.

Следващият път е революционният. Той е относително правилен, бърз и доста кратък, но не особено ефективен, защото в частност или не, почти винаги прилага насилие, а това не е в съответствие с Природните Божествени Закони. Както при всяка революция, този път е съпроводен с големи неволи, изпитания и страдания, макар и поучителен. Това е пътят на всички мъченици на вярата досега. Тръгвайки по него, човек става мил на Бога, но обществото обезателно го изхвърля, защото не може грубият материализъм на хората да се вмести в идеалистичния модел на такива личности.

Последният, четвъртият път е синволюцията. Това означава светкавично или много бързо издигане в духовен и Божествен план. За този синволюционен вървеж, вече има почва. Това е „асансьорът“ на човешката душа към космоса. Бързо, леко и без сътресения. Тук само ще допълним „шифъра“ от първата част на активирането на 144 000 наши помощници, които са двигателят да ни пренесат Оттатък. Ако човек искрено пожелае и се постарае да изпълни тези кратки наставления, тогава Вселената ще е като на длан, а земното кълбо – крайпътна станция.

Необходимо е САМО наша плът и кръв, наш Дух и Душа да станат Основните Принципи на Вселената – Любов, Мъдрост, Истина и винаги и във всички случаи СПРАВЕДЛИВОСТТА И ДОБРОТВОРЧЕСТВОТО да бъдат водещи. Освен това пълно себеотрицание и само¬жертва не само за близките си и себе си, а и за всяко разумно същество под Слънцето. Когато обикнеш Бога и ближния повече от себе си и станеш безкористен като ангел, тогава ще влезеш в „асансьора“. Това е! Нищо повече!
Прочетете последните десетина реда десетина пъти. Защото те не само са изключително важни, те са същността на живота на съвременния човек, който стои пред вратите на „Асансьора“. И единственият, който може да ги отвори е САМИЯТ ТОЙ. Чрез своите чисти мисли, чувства и дела. Това е Спасението. Това са 144 000 в действие.

Няма защо да се лъжем – друг път няма! На вид винаги Пътят към Бога изглежда труден и неосъществим за мнозина, но няма по-лек, по-приятен, по-благороден Път от Него.
В момента цялото човешко общество търси този Път, но
фактически тъпче на едно място и се върти в добре маскиран „омагьосан кръг“.
Това е един планетарен селски мегдан и човечеството си мисли, че върви нанякъде, а в действителност слуша лъже¬проповеди и чалга, играе хора, ръченици и ритуали, единствено на него. Никой не му сочи Улицата – изход, или му сочат безброй много улици, или улицата, по която е влязъл в мегдана. Мнозина се лъжат и тръгват по нея, но тя ги води винаги обратно. А това си е чиста проба инволюция! Застой и връщане!
Старите водачи са доволни. Довели са Кервана до тук. Разпрегнали са конете, наклали са огньове, те хапват, пийват, удрят по една ръченица и пеят юнашки песни. Дните им минават безоблачно и според тях ползотворно и адекватно.
А това, че хората щъкат насам-натам, безпосочно и не¬спокойно, намиращи се в тотална безпътица, и чакат Тръгването, не ги впечатлява много-много.
Да! Но на „Мегдана“ пристигнаха Новите Водачи. С ЧИСТО НОВИ КОМПАСИ И КАРТИ. Знаят И Изхода от Мегдана. И ПЪТЯТ!
И вече впрягат конете.

Когато говорим за особеностите на Прехода, не можем да не споменем Андрогенната същност на душите или изграждането на андрогенните двойки (Между андрогинен и андрогенен, разликата не е особена, макар, че мнозина пишещи братя твърдо ги разделят.) Под андрогенни двойки разбирам не извратеното полово общуване – мъж с мъж, жена с жена, човешко същество с животно, наклонността към това е кармичен дълг за изродено човешко поведение в минали животи, което се чисти единствено не като служиш на подтиците на такова противоестествено общуване, а с воля да го спреш и изчистиш съзнанието си от него. 
Но сега не е времето и мястото да говоря за тези човешки прояви.

Искам да говоря за най-прекрасното, което може да се случи на човек да изживее на тази земя. А то е да намери другата си половина или поне някой от своята най- близка духовна верига.
Каква е разликата между семейната, партньорската двойка от стар тип и андрогенната двойка? Веднага отговарям – Огромна!
Определянето досега на двойките от земен тип за създаване на семейство, за продължаване на рода или дори само за приятелско между полово общуване, ставаше на принципа „сродни души“. Говорим за онези, които са се свързали по любов а не за всички, защото в голяма част от случаите работи интереса.
Интимното общуване, дори на сродни души в плътска форма, обикновено води до противоречия. Бракът от земен тип автоматично разрушава взаимната обич и почитане за броени месеци или години. Няма ли обмен на всички енергийни полета или поне на две трети от тях, бракът е туземен, а ако е и с мотива „материална сигурност“, за страните се превръща в проституционен.
Вечен съюз и влюбеност за дълго може да има само при андрогенните двойки, защото те не са само сродни души, но и съвпадащи си.
Екзюпери казва: Двама души не се обичат само като се гледат в очите, а и когато гледат в една посока!
Именно това е андрогенната двойка. Партньрите се обичат не само на физическо ниво, но и на астрално и ментално.
Духовното ниво на обичта носи онзи интимен трепет,
който се нарича „инзол“. Това е флуидна небесна субстанция, обменяща се само и при изключително и напълно съвпадащи си души. Инзола се произвежда от разумната същност (независимо от пола), но само когато срещне своята съвпадаща си половинка, а тя на космически език се нарича „шаки“.

Новото Трето хилядолетие и новият ХХI век, ни донесоха Големия Подарък и Голямата Милост на Вселената – оформянето на андрогенни двойки. Преди това нормативът беше 1–2 такива двойки на десетина милиона души и то за срок 200–300 години. Сега имат право на съществуване и идват на Земята новите Еви и Адамовци, новите Евридики и Орфеевци. Какво е характерното при тях? – Те са силни и предани служители на Любовта и Светлината. Когато се открият и съ¬берат, излъчването на Светлина и Живот, Любов и Хармония към Вселената се удесеторява.
Дори и да не сме открили андрогенната си половинка „шаки“, ние всички трябва да работим, съзнателно, отговорно, безкористно и всеотдайно за Любовта и Светлината. Всички сме деца на Светлината!
Но мнозина са все още неосъзнати. Да им помогнем да станат ученици на Светлината, а после нейни служители и работници! Това ще рече – угодни на Бога.

Човек е истински здрав, богат и щастлив, само когато изпълнява Волята Божия.
Нека ни водят и винаги да ни светят Човешките Добродетели.
Нека чрез Любовта, Мъдростта и Истината направим Нашия мост и спокойно преминем през Вратата, която свети на Хоризонта.







Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Глобализацията е нещо добро, но ...
09.11.2011 08:48
Глобализацията е нещо добро, но сега е само механичен процес. Тя може да обедини, но не и да побратими. Истинското побратимяване става, когато се включи съзнанието, тоест мислите и чувствата у човека, които ще се превърнат в неразрушимо дело

Поздрави за написаното!
цитирай
2. bven - На 1: Здравей, Илиада! Вече говорим за основното чувство в нашия живот:
09.11.2011 11:16
Дошло е времето не за противопоставяне и единоборство за вземане на връх в живота, а просто за сближаване на позициите на половете – повече топлина да се влее в ума на мъжа и повече светлина в сърцето на жената. Изкуственото винаги е фалшиво и води към Егото, от което не печели мнозинството, а елита на върха (или в сянката).
Хубав ден и благодаря за изказаното отношение!:)))
цитирай
3. анонимен - Blagodarq
11.05.2012 23:38
LOVE
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14944948
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава