Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2011 08:12 - за българите, за траките и за еднорога
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 16848 Коментари: 14 Гласове:
22

Последна промяна: 04.12.2012 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                            Спас Мавров

image

image

"Еднорог - лунен, женствен символ, чиято мъжка противоположност е лъвът; целомъдрие, чистота, непорочност, съвършена доброта, добродетел и сила на духа и тялото, непреходност. Тъй като двата му рога са сплетени един в друг, символизира единството на противоречията и неделимата господарска власт. При изобразяване на Дървото на живота от двете му страни се изписва по един Еднорог като страж. Борбата м/у лъва и Еднорога олицетворява слънчевите лъчи и лунни сили и антиподните двойки. Рогът му може да открива и неутрализира сложената във вода отрова."
image

В Египет Еднорогът е символ на всички морални добродетели.

image

При алхимиците Еднорогът олицетворява живака, чиято противоположност е сярата, олицетворявана от лъва.


image

В Китай често го отъжествявали с квилин, едно от четирите духовни създания. (Квилин - китайско-легендарно същество, наричано понякога Еднорог, олицетворяващо обединяването на силите Ин и Ян. Ян съответства на мъжката, а Ин - на женската сила). Рогът е знак за щастие на императора.


image

В Християнския свят Христос "Рог на освобождението", рогът като противоотрова символизира силата на Христос да унищожава греховното; това, че рогът е само един, символизира единството на Христос - син или Христос като единствения Божи син. Олицетворявайки чистота, целомъдрие и непорочност, той е атрибут на Дева Мария и символ на всички морални добродетели. Животът му на единак олицетворява живота в манастира, атрибут на св, Юстина от Антиохия и св. Юстина от Падуа.


image


При даоистите Еднорогът е основен символ, в образа на квилин събира петте елемента и дородетели.

При гърците и римляните рогът е лунен сърп. Еднорогът е атрибут на всички девици, богините на луната и най-вече на Артемида и Диана.


image

В хералдиката Еднорогът има тяло и глава на кон, лъвска грива, крака и копита на елен, а в средата на челото - вит рог; заедно с лъва олицетворява силата на слънцето и луната.
image

image

image

В Иран - съвършенството; всички морални добродетели

image

При евреите - кралско владичество, силата на тялото, могъщество.
В Шумер е бил лунен символ, символ на непорочните богини, изобразява се заедно с дървото на живота.

image

Ктасей съобщава (ок 400 г. пр. н. е.) за съществуването на подобен на магаре кон, с целебен рог, който е много див и може да бъде хванат само от девица. Плиний го описва с тяло на жребец, глава на елен, слонски крака, зурла на глиган и черен, дълъг два лакътя рог на челото, под който е израснал гранат, лекуващ при докосване всякакви рани. Сърцето на животното също лекувало и с право Еднорогът става емблема на аптеките.

image

Небесната Конница е съставена от висши същества, осъществили в предишни раси и на различни места в нашaтa Вселена своята духовна еволюция. Пребивава  на съзвездие Еднорог - съзвездието на Българите. Това са воините на Танг-Ра, които посещават всяка планетарна система, в която еволюцията на интелекта е достигнала ниво и може да се премине към духовност.

Когато този процес не е приключил в съответната Кореннна раса, преди тях на Мястото на Промените, намиращо се върху тялото на планетата, се появява Първото Небесно племе, носещо творческото начало и чрез него осъществяващо качването на душите на Пътя на висшата интелектуална еволюция - творчеството. Това са траките. Времето на Феб(Фаетон), синът на Хелиос (Слънцето), който се опитва да управлява процесите (пулсациите) вместо Баща си, но се проваля. Траките са душите, оплождащи с творческата си духовна еманация Земното човечество и така ускоряват процеса на съзряването му.

Тогава идва ред на Небесната конница, която пристига на земята , като ръководи Циклите за създаването на Единна религия (духовно братство) и Държавност - социално обезпечаване на единството като народ - но не като етноси, нали?!

Затова българите, Балгурите, спазват завета:

"Душа - душа да не поробва!"
и
"Дух - Духа да не подвежда!",

както и :

"Всеки роб, стъпил на тази земя, става свободен!"


Небесната Конница е съставена от Багатури - воини, най-вече царе и от Балгури - преди всичко духовници, да кажем Колобри. 
Докато трае освобождението на еволюиралите души от планетарното робство на Опита, Конницата не напуска пределите на Системата ( Слънчевата) и се грижи за правилното протичане на процесите.

Тъй като българите (душите на българите) идват от съзвездие “Еднорог” и са пратеници на Централното слънце (Танг-Ра), те вече са посветени души – служители и учители на нееволюиралите души от планетарните системи на Вселената.

Народът на Единния бог Танг- Ра е народ на небето, който е слязъл на Земята, за да даде на стадно и племенно живеещият човек идеята и формата за държавата и космичния ред. Той идва от съзвездие Еднорог, което се изобразява като кон с един рог на челото. Рогът е винтообразен, дълъг и бойно насочен напред.
Там живеят воините и пазителите на небесния ред.

image

Българският народ, като Козирог във второ посвещение на космичните воини, слезли в материята, е подчинен на седмицата /7/, на Сатурн. Единството между Козирог (посветен войн) и Лъв (войн пазител на тайните), се изразява чрез Еднорога, слязъл в материалните светове с личен ритъм 7/8. Като съотношение това е ритъмът на Конницата - седем-осми,
неравноделният такт на небесната конница.

image


...Първия конен народ на Небесното войнство  са Еднорозите, наричани още Българи.

Вторият народ са траките, но в друго направление...

image


За вас може да е приказка, за мен - истина :)))
silverunicorn.org/forum/index.php
Докато подготвях този материал, прочетох едно интервю на холандеца Марк Рютер:

"..и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини.
Какво влияние оказва вашата култура и нейните представители вътре в самата държава? Кой я подкрепя вашата култура?Как държавата способства на гражданите, на младежта да осъзнае, че има алтернатива на чалготеките, сапунките и реалити форматите. Как ?
Вашите политици се държат като пазванти и вместо да улеснят достъпа до европейски средства на гражданите, вместо да им помагат и напътстват в усвояването им, те ги блокират с някакви сложни и неясни процедури, докато междувременно кроят планове как самите те да ги прилапат и разпределят между приятелските си кръгове."( виж цялото интервю от samvoin)
Който се чувства българин (защото много не се чувстват такива), трябва със сърцето и душата си да направи всичко възможно България да се промени коренно, започвайки отдолу нагоре!!! Хората навсякъде свободно го казват вече!

 




Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kiarasoto - Поздрави !
19.12.2011 08:56
ОГЪН И ЛЕД СЕ СВЪРЗАХА И ОТ ЗЕМЯТА ДЪРВО ПОНИКНА.
ДЪРВОТО НА ЕДНОРОГА.
ДЪРВОТО НА БОГА.
НА ЗЕМЯТА СЕ ЗДРАВО ЗАКРЕПИ,
ТА ДА ИЗНОСИ НЕБЕТО.
СТВОЛЪТ МУ СИЛА ДУХОВНА
НАМЕРИ СИ РОДА ВЕКОВНА.

КОЯ ВОДА ТЕ ПОИЛА, КОЯ ЗЕМЯ ТЕ КЪРМИЛА?
КОЙ ПОД ТВОЙТА СЯНКА ЖИВЕЕ
И ПЕСЕНТА ТИ ЖИВА ПЕЕ?
КОЙ В ТВОЙТЕ КЛОНИ ГНЕЗДО СЪГРАЖДА,
КОЙ СИЛАТА ТИ ВЪЗРАЖДА?

Душата ти е природа, съградила е рода.
Черна в земята влезнала,
в златно Слънце изгряла.
Майчица ти станала,
а с тебе винаги пяла,
пяла ти песен в сърцето,
докато беше в небето.
Сърцето ти оживяло
и си душата познало,
та се на птица превърна
и на дървото се върна.
Сега в клоните пее,
а небето немее.
Душата ти се родила,
и в птицата се тя скрила,
та да лети в небето,
свободно да е сърцето.

ДЪРВОТО ПРОГОВОРИЛО
И НА СВЕТА СЕ РАЗКРИЛО.
ПТИЦА В НЕБЕТО ЗАПЯЛА
ОГНЕНИ РИТМИ РЕДЯЛА.
НЕБЕТО СЕ ОЖИВИЛО
И НА ДЕЦАТА РАЗКРИЛО
ЗА ЛЮБОВТА НА ЖЕНАТА,
ЗА ЛЮБОВТА И КЪМ БОГА,
ДЕТО ЗЕМЯТА ЗАПАЗИ,
ЗЕМЯТА НА ЕДНОРОГА,
ЗЕМЯТА НА ЖИВАГО БОГА.
----------------------------------

Аз вярвам в живото слово, което оживява в нас.
Носим ли словото на любовта, ще полетиме и без крила.
Земята си ще осветим и на Бога ще благодарим.
цитирай
2. stela50 - Много силен постинг , Бвен ...
19.12.2011 09:26
Интересен , красив и доказващ много истини ,
отговарящ на много въпроси ...
И посланията , които носи .
Поздрави и приятен ден !
цитирай
3. bven - На 1: Благодаря ти за хубавото продължение на приказката, kiarasoto мила!:))
19.12.2011 10:02
Истината е в нас, но ние не винаги знаем това. А прочетеното остава и чудни криле ни дава! Нека Коледните дни ни дадат знания, хармония, красота - това, което ни е нужно сега!
Хубав снежен и добронамерен ден!:)
цитирай
4. bven - На 2: Благодаря ти за добрите думи, Таня!
19.12.2011 10:04
Посланията са винаги около нас - нека в тези хубави дни се отворим за истините и потърсим отговора в себе си!
Лекоснежинков ден!:)
цитирай
5. magicktarot - Благодаря ти за този постинг, Мария! Невероятен е!
19.12.2011 11:47
И аз обичам образа на Еднорога... А ти днес ми даваш идея при пръв удобен случай да помедитирам над този Образ. Във връзка с края (за приказката и истината) - единствено можем да съжаляваме, че са ни научили да виждаме несъществуващата граница между "приказка" и "реалност-действителност" - изкуствено научили...

Поздрави и нови вдъхновения)
цитирай
6. bven - На 5: Здравей, Магично момиче:))
19.12.2011 12:19
Всяка приказка има поука или информация, която ние не знаем как да изтълкуваме. Това са сакрални знания, дадени така , че да имаме много време, за да мислим и разберем какво ни се казва. Но къде време за такива неща? Все пак Спас Мавров много ни помага - само да имаме желание за това!
Приятно медитиране и хубави емоции!:)))
цитирай
7. iliada - И щом последният слънчев лъч уга...
19.12.2011 19:35
И щом последният слънчев лъч угасва,

политаме бавно към цветни мечти...

Забравили болката, раните, всичко,

възседнали сребърен един еднорог,

събираме сЪлзи, пролети излишно,

изплакани на заден ход.








цитирай
8. bven - На 7: Илиада, прекрасно е...
19.12.2011 19:38
Благодаря ти за чудесните стихчета - изпълват душата с чувства:)))
Хубава вечер и един еднорог!:)
цитирай
9. mileidi46 - Казват по Коледа стават чудеса.....
20.12.2011 16:33
Нека в Новата година един бял Еднорог да влезе във вашият дом,носейки на божесвеното си рогче едно божествено ангелче,което да събере всички елементи
на щастието,добротата,здравето и божествената любов!!
Во веки веков...АМИН.
цитирай
10. bven - На 9: Мила приятелко, благодаря за хубавите ти пожелания :)))
20.12.2011 19:44
Щом е за воин на Тангра - винаги с радост очакваме хубавите събития!:))))))))))))))
Трогната съм от добрите ти пожелания и и на цялото ти голямо семейство желая много здраве, щастие, мир и любов!
Хубава вечер и ангелите да ви пазят!
цитирай
11. drd - Да си жива и здрава Мария и звезден прах да се сипе над теб!
24.12.2011 08:52
Толкова хубав материал!Благодаря!
Желая ти Весели празници - Благодатна,Ползотворна и Изпълнена с Чудеса Нова Година!
цитирай
12. drd - :)))
24.12.2011 09:11
http://www.youtube.com/watch?v=CAvWo7qC_RU
цитирай
13. bven - На 11: drd, извинявай, че не ти отговорих веднага:)
07.01.2012 00:48
Бях заета с различни въпроси за уреждане, пък и празниците - един след друг!
Всяко българско сърце трепва при тези думи, силни и истински! Ние сме наследниците на Еднорога, да! Настъпва една преломна година - нека бъде чудесна, богата на събития и разкриване на свещените ни тайни.
Благодаря за пожеланията ти и нека Еднорог ни води напред!:)))
Много здраве и щастие за теб!
цитирай
14. bven - На 12: Качих клипа - дано не стане много претрупано,
07.01.2012 00:50
но ние ще понесем и тези знания!
Благодаря и бъди щастлива!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832836
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава