Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Рецепти   
Прочетен: 1747 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едно важно лечебно упражнение

Ако подобна негативност представлява проблем за вас, дори ако според вас проблемът не е толкова важен, ето едно упражнение, което довежда до мощно лечение. Не всеки е в състояние да прави упражнението, но с помощта на рейки то няма да представлява трудност за повечето хора. Затова ви препоръчвам да го опитате.

Мислете за другите реикисти в своя район. Вероятно познавате някои от тях от сбирките на рейкистите или от лични познанства. Мислете за тях и ако у
вас възниква страх, гняв, ревност или някакви други отрица­телни емоции, отбележете ги. След това започнете съзнател­но да си мислите хубави неща за тях. Възможно е да ви е трудно да го направите, но продължавайте да опитвате. До­като го правите, отбележете всяка съпротива, която възник­ва във вас. Разгледайте я. Докато го правите, опитайте се да определите областта в тялото или аурата, в която според вас е разположено това съпротивление. Усещате ли нещо спе­цифично и ако усещате, какво е? Появяват ли се във вас ня­какви представи, някакви спомени за други хора или ситуа­ции от миналото? После, след като сте определили местопо­ложението на тази област, поставете ръцете си върху нея и й отдайте рейки. Когато излекувате тази своя вътрешна част, ще установите, че е по-лесно да имате положителни мисли за хората, които по-рано не сте харесвали.
Помнете, дори
ако един човек наистина е лош, ще го излекуват вашите по­зитивни мисли, а не страхът или гневът ви. Затова е изклю­чително здравословно да практикувате подобни упражнения. Те ще ви позволят да разберете по-добре другите и да ги приемете и оцените по-дълбоко.

 

Много хора биха могли да кажат: "О, не, не и аз, аз не тая никакви отрицателни мисли и чувства към останалите рейкисти."
Възможно е да твърдят това, защото знаят, че не
трябва да изпитват такива чувства и да се преструват, че на­истина не ги изпитват. Може би са развили рефлекса да от­ричат всичко подобно и той заработва почти автоматично, затова без много-много да се замислят по въпроса, те авто­матично отричат, че изпитват подобни чувства, без дори да разбират, че го правят.
Подобни хора се съсредоточават
върху това, което предполагат, че трябва да чувстват като рейкисти и като каквито искат да ги възприемат останалите. Иска се доста смелост, за да бъде изпълнено както трябва това упражнение. Човек трябва да допусне, че може би не е така добре излекуван, колкото би желал и да иска да извър
ши необходимата лечебна работа. Животът ви ще придобие по-голяма дълбочина и хората ще се отнасят с по-голямо уважение към вас. Ще започнете да проявявате и по-голяма признателност към другите и да живеете по-пълноценно.

 

Винаги, когато не харесвате някой човек във външния свят или изпитвате отрицателни чувства към него, причина за подобни чувства е нещо, което не харесвате вътре в себе си. Това е показател, че нещо вътре във вас се нуждае от ле­чение. Може да ви е трудно да го приемете, но е истина! Ис­ка се смелост, за да я разберете, така че ако изпитвате някак­ви затруднения, съветвам ви да продължите с процеса. Кол­кото по-труден е процесът, толкова по-голяма е ползата от него.

 

В миналото вместо да приемаме отрицателните чувства по един позитивен начин, за да можем да ги излекуваме, ние често сме ги проектирали върху другите, защото не разпола­гаме с друг начин да се справим с тях. Обикновено проекти­раме несъзнателно, така че дори не знаем, че го правим.

Но истината е, че отрицателните емоции, които изпитваме към другите хора, са емоциите, които изпитваме към онези свои части, с които не искаме да се занимаваме и дори не искаме да знаем за тях. Всички притежаваме привидно скрити от­рицателни аспекти и вярваме, че никой друг не ги забелязва и затова не се налага да се занимаваме с тях. Но те продъл­жават да съществуват, оказвайки влияние върху начина ни на мислене и върху отношението ни към другите и привли­чат към нас хора с подобни качества!

 

Ако приемем възможността, че вътре в нас може да съществува неизлекувано място или преживяване и насочим рейки към него, ние ще излекуваме себе си и ще подобрим способността си да се свързваме с другите. Ако го правите с другите рейкисти, ще установите, че е много по-лесно да разговаряте с тях и да ги опознаете. Това ще ви позволи да промените една важна част от своя живот и да превърнете едно неприятно, изтощително, изпълнено със страх състоя­ние в радостно, релаксирано и положително състояние, а от това ще спечелят всички!

След като веднъж започнете да работите върху своите страхове или отрицателни емоции, които изпитвате към членовете на рейки общността, ще установите, че е много по-лесно да контактувате с тях. След като веднъж сте за­действали този процес вътре в себе си, ако взаимодействие­то с останалите рейкисти от вашата група поражда нови прояви на страх и негативизъм, вече ще има прокаран път и установен процес, с чиято помощ можете да стигнете до съ­ответната част в себе си, да работите с нея, за да я излекува­те.

image
 
Гласувай:
8
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - удоволствие си ми...
08.12.2012 15:27
радост и светлина за душата...
клипът е прекрасен...
прегръщам те..
цитирай
2. bven - На 1: Мариники, благодаря за милото присъствие..
11.12.2012 19:31
Надявам се, че има приятни емоции за теб:)))
Любов и Светлина!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10662592
Постинги: 2278
Коментари: 12263
Гласове: 32556
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829