Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Рецепти   
Прочетен: 2211 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едно важно лечебно упражнение

Ако подобна негативност представлява проблем за вас, дори ако според вас проблемът не е толкова важен, ето едно упражнение, което довежда до мощно лечение. Не всеки е в състояние да прави упражнението, но с помощта на рейки то няма да представлява трудност за повечето хора. Затова ви препоръчвам да го опитате.

Мислете за другите реикисти в своя район. Вероятно познавате някои от тях от сбирките на рейкистите или от лични познанства. Мислете за тях и ако у
вас възниква страх, гняв, ревност или някакви други отрица­телни емоции, отбележете ги. След това започнете съзнател­но да си мислите хубави неща за тях. Възможно е да ви е трудно да го направите, но продължавайте да опитвате. До­като го правите, отбележете всяка съпротива, която възник­ва във вас. Разгледайте я. Докато го правите, опитайте се да определите областта в тялото или аурата, в която според вас е разположено това съпротивление. Усещате ли нещо спе­цифично и ако усещате, какво е? Появяват ли се във вас ня­какви представи, някакви спомени за други хора или ситуа­ции от миналото? После, след като сте определили местопо­ложението на тази област, поставете ръцете си върху нея и й отдайте рейки. Когато излекувате тази своя вътрешна част, ще установите, че е по-лесно да имате положителни мисли за хората, които по-рано не сте харесвали.
Помнете, дори
ако един човек наистина е лош, ще го излекуват вашите по­зитивни мисли, а не страхът или гневът ви. Затова е изклю­чително здравословно да практикувате подобни упражнения. Те ще ви позволят да разберете по-добре другите и да ги приемете и оцените по-дълбоко.

 

Много хора биха могли да кажат: "О, не, не и аз, аз не тая никакви отрицателни мисли и чувства към останалите рейкисти."
Възможно е да твърдят това, защото знаят, че не
трябва да изпитват такива чувства и да се преструват, че на­истина не ги изпитват. Може би са развили рефлекса да от­ричат всичко подобно и той заработва почти автоматично, затова без много-много да се замислят по въпроса, те авто­матично отричат, че изпитват подобни чувства, без дори да разбират, че го правят.
Подобни хора се съсредоточават
върху това, което предполагат, че трябва да чувстват като рейкисти и като каквито искат да ги възприемат останалите. Иска се доста смелост, за да бъде изпълнено както трябва това упражнение. Човек трябва да допусне, че може би не е така добре излекуван, колкото би желал и да иска да извър
ши необходимата лечебна работа. Животът ви ще придобие по-голяма дълбочина и хората ще се отнасят с по-голямо уважение към вас. Ще започнете да проявявате и по-голяма признателност към другите и да живеете по-пълноценно.

 

Винаги, когато не харесвате някой човек във външния свят или изпитвате отрицателни чувства към него, причина за подобни чувства е нещо, което не харесвате вътре в себе си. Това е показател, че нещо вътре във вас се нуждае от ле­чение. Може да ви е трудно да го приемете, но е истина! Ис­ка се смелост, за да я разберете, така че ако изпитвате някак­ви затруднения, съветвам ви да продължите с процеса. Кол­кото по-труден е процесът, толкова по-голяма е ползата от него.

 

В миналото вместо да приемаме отрицателните чувства по един позитивен начин, за да можем да ги излекуваме, ние често сме ги проектирали върху другите, защото не разпола­гаме с друг начин да се справим с тях. Обикновено проекти­раме несъзнателно, така че дори не знаем, че го правим.

Но истината е, че отрицателните емоции, които изпитваме към другите хора, са емоциите, които изпитваме към онези свои части, с които не искаме да се занимаваме и дори не искаме да знаем за тях. Всички притежаваме привидно скрити от­рицателни аспекти и вярваме, че никой друг не ги забелязва и затова не се налага да се занимаваме с тях. Но те продъл­жават да съществуват, оказвайки влияние върху начина ни на мислене и върху отношението ни към другите и привли­чат към нас хора с подобни качества!

 

Ако приемем възможността, че вътре в нас може да съществува неизлекувано място или преживяване и насочим рейки към него, ние ще излекуваме себе си и ще подобрим способността си да се свързваме с другите. Ако го правите с другите рейкисти, ще установите, че е много по-лесно да разговаряте с тях и да ги опознаете. Това ще ви позволи да промените една важна част от своя живот и да превърнете едно неприятно, изтощително, изпълнено със страх състоя­ние в радостно, релаксирано и положително състояние, а от това ще спечелят всички!

След като веднъж започнете да работите върху своите страхове или отрицателни емоции, които изпитвате към членовете на рейки общността, ще установите, че е много по-лесно да контактувате с тях. След като веднъж сте за­действали този процес вътре в себе си, ако взаимодействие­то с останалите рейкисти от вашата група поражда нови прояви на страх и негативизъм, вече ще има прокаран път и установен процес, с чиято помощ можете да стигнете до съ­ответната част в себе си, да работите с нея, за да я излекува­те.

image
 




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - удоволствие си ми...
08.12.2012 15:27
радост и светлина за душата...
клипът е прекрасен...
прегръщам те..
цитирай
2. bven - На 1: Мариники, благодаря за милото присъствие..
11.12.2012 19:31
Надявам се, че има приятни емоции за теб:)))
Любов и Светлина!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14940647
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава