Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2018 09:00 - тайни може би
Автор: bven Категория: Лични дневници   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Мистерии на пустинята Гоби.

imageБлаватска описва подробно какви съкровища скриват Гобианските пясъци и от този списък  спира дъха. Съди за себе си: "Няма друг терен, дори Перу, към който принадлежат толкова много традиции, като пустинята Гоби. В независимите Татари тези, под вихрещия вятър, движещите се пясъци ... представляват най-богатите империи, които светът някога е виждал. Те казват, че под повърхността на пустинята лежи такова богатство, състоящо се от злато, бижута, скулптури, оръжия, съдове, както и всичко, което се отнася до човешки лукс и изящни изкуства, че нито една от съществуващите столици на християнския свят не притежава такава. Гоби, преследвана от вятъра - пясъците се движат редовно от изток на запад. Понякога някои от тези скрити съкровища са изложенина показ, но никой  не се осмелява да ги докосне,  цялата тази област е под забраната на мощни заклинания - смъртта би била наказание. Bakhti - грозни, но верни джуджета, охраняващи скритите съкровища от праисторически хора, чакащи за деня, в който циклични периоди на въртене отново ще разкрият историята на своя народ като предупреждение към човечеството.
Според местните легенди гробницата на Чингис хан все още съществува в езерото Tabasun-Nor. В него, сякаш заспал, лежи монголският Александър. След повече от три века той ще се събуди и отново ще поведе народа си до нови победи и до друга жътва. Въпреки че тази пророческа традиция ще бъде посрещната с голямо недоверие, можем да потвърдим факта, че самата гробница не е измислица и че нейното поразително богатство не е преувеличение.
 
Районът на Гоби , всъщност цялата област на независимия Татарстан и Тибет е ревниво пазен от чужда инвазия. Тези, които имат право да го преминат, са под специално наблюдение ... Рано или късно ще дойде времето, когато ужасни пясъци ще издадат своите отдавна погребани тайни, а след това и нашият модерен  опит с  неочаквано унижение. "
Тези пустинни изоставени земи са изцяло пропити с духа на магията и магията. Атмосферата е изпълнена с разнообразни духове, ревниво пазещи древните съкровища и тайни. Често можете да чуете мистериозни гласове, шумолене, виене, чукане, барабани и шум, идващи от земята. С една дума, тези глухи места са омагьосани и е по-добре за един самотен пътешественик да ги избегне.

 

Блаватска пише, че безсмъртни души след смъртта на Светия остров потърсиха убежище в пустинята Гоби, където са те, и до днес, невидими и защитени от множество духове. 
"Легендата разказва, че ... там, където сега има солени езера и пуста и безплодна пустиня, беше огромно вътрешно море, и се простира през Централна Азия, на север от гордите хималайските хребети и неговите западни разклонения. Тя е остров, който в неподражаема красота не е имал съперник в света и е била обитавана  от състезания, предшествали нашата ... този остров е, според легендата,  като оазис, заобиколен от ужасяващото уединение на пясъците на Гоби, които не са нарушени от човешки крак  ... "(Тайната доктрина на  Blavatskа, 1937, том 2).

 

Оттук следва, че Централна Азия е люлката на нашата цивилизация и огнището на най image-старата висша култура. Част от атлантите, концентрирани в района на сегашната пустиня Гоби, частично са мигрирали в Египет и в други части на света, които не са засегнати от катаклизма. И новата арийска раса произхожда от района на Западен Сибир, откъдето впоследствие се е заселила по целия свят. Всички тези цивилизации поддържаха контакти и проповядваха едни и същи ценности. Тогава религията беше една.
В същото време, завесата на мистерията беше покрита с по-високото знание, което притежават атлантите. Сега те са били предадени само на избрани по време на посвещаващите ритуали. За тази цел, както в Египет, така и в Гоби се издигат величествени храмове. Дори имената на някои от тях са известни: Храмът на Жертвата, Храмът на Слънцето, Златният Храм и други. Има разкази за Златния кон и истории за мистериозна жрица на Златния храм, чиято златна статуя лежи сред руините.

 

Центровете на най-древната изгубена цивилизация включват такива части от Централна Азия като Гоби и Шамо, Лобър, Кукунор, Черчен и други места, за imageкоито местните хора имат легенди. Между другото, тези пустини и диви места се споменават в учението на Агни Йога. 
В края на краищата, мястото на легендарната Шамбала или Калапа е неразривно свързано с тях. Но това място е свързано с дългоочакваното пришествие на Месия, което според пророчеството ще се роди в Шамбала.

 

Обърнете внимание на приликата на думите: Kalapa, Kalki, Kalachakra. Калачакра в санскрит означава "колелото на времето или закона". Следователно коренът - kal (a) означава време, закон. 
Известно е, че Шамбала е надеждно защитена от планински вериги в някоя плодородна цъфтяща долина, където се бият горещи извори и няма зима.




Тагове:   калапа,   Гоби,   калачакра,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14936124
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава