Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 08:09 - Не пипай тази книга - Ян ван Хелсинг - 73 ч.
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 5103 Коментари: 8 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
МАНИФЕСТИРАМЕ
Ще припомня още веднъж темите в книгата:

1) Срещнахме се с граф Сен Жермен, за който се твърди, че бил неимоверно богат и не остарявал. Самият той казва, че „е учил в пирамидите" и от време на време си „почивал" в Хималаите.
2) Проследихме изследванията на Ернст Мулдашев за съществата (атланти и други) от пещерите-самадхи, които със силата на мисълта са редуцирали обменните процеси до нула и са прекратили остаряването на телата си.
3) Разбрахме за щумерските клинописи и анунаките, чиито генетични интервенции (според древния епос за Сътворението) са променили развитието на Земята. Те учели новото човечество как да използва силата на мисълта и когато след хилядолетия напуснали планетата, завещали технологични средства за комуникация, както и документи, които свидетелстват за тях и смисъла на Творението.
4) Същите неща научихме и от текстовете, които през 1114 г. тамплиерите намират в Ерусалим. Те съхраняват знания от времето на атлантите и обясняват смисъла на Творението - Закона за резонанса и факта, че човек не е само част от Творението, но и част от божественото единство, което ние наричаме Творец, и съответно е отговорен за всички свои постъпки.
5) Очевидно Нострадамус също е имал достъп до тамплиерските тайни, защото можем да предположим, че (вероятно целенасочено) е изнесъл знание, касаещо бъдещето. В предсказанията си той учи, че всичко е променливо - включително и съдбата на хората: в случай че поемат по друг курс („Каквото посееш, това ще пожънеш"). Ако от днес нататък започнем да сеем по друг начин, в бъдеще ще се убедим в разликата. Такъв е случаят и с Леонардо да Винчи, който е притежавал безпрецедентни за онова време познания. От ерудицията му за свещената геометрия става ясно, че е имал достъп до същото древно наследство от Атлантида.
6) Бегло споменахме илюминатите, които са се вкопчили във висшото масонство. То от своя страна е получило древното знание от тамплиерите-масони. Илюминатите използват законите на духовното манифестиране безпогрешно, за да не се отклонят от целта си - Новия световен ред. Те експлоатират същите знания - но с обратна посока.
7) Запознахме се с медиумите и най-вече с изумителните китайски деца, които със силните си телекинезични дарби (респективно сила на мисълта) са в състояние да материализират и дематери ализират различни неща.
8) И за финал ни остава добрият стар плацебо ефект, който ще приземи пътуването ни през времето на сигурна почва.

Всички тези примери казват едно:
Със силата на мисълта си ние можем да постигнем всичко, което си пожелаем - дори в този момент това да ни изглежда невероятно.
Примерите, разгледани в хода на книгата, показаха, че:
Духът владее материята!
Всичко, което днес притежаваме - машини, жилища, дрехи, дори тази книга - първоначално са били мисъл, която след това е приведена в действие и е застинала в твърдата материя. Всичко в света, което е създадено от човека - без нито едно изключение, първоначално е било нечия творческа мисъл.
Плюс всичкия боклук, който ни заобикаля - „модерното" изкуство, филмите с хорър, силиконовите импланти...

Мисълта е първопричината на всяко битие и произход на всяка реалност. Всичко, което има място в живота ни, е предизвикано от нашите мисли, желания, страхове според Закона/За резонанса, защото подобното винаги привлича подобното. В космическото духовно поле (хрониките на Акаша) всяка мисъл създава форма, която колкото повече храним, толкова по-бързо влиза в реалността. Такъв е законът. Тази мисъл-форма се задържа в космическото поле, докато в живота ни се появи подходяща ситуация, в която тя да манифестира. Това може да стане много скоро, но може да се случи и в следващ живот. Зависи от нашата карма и от мислите, с които живеем.

Възниква въпросът: ако ние сме причинителите на сегашните си житейски условия - за неприятните, както и за приятните - как да преоформим нашето бъдеще?
Със съзнателно манифестиране. Съзнателно, защото при повечето хора сегашните условия на живот са плод на тяхната несъзнателност. Например, когато някой каже: „Не мога да слушам повече!", а после се чуди защо години по-късно, след като е повтарял това поне по един път на ден, има нужда от слухов апарат.
Но това вече е минало! Днес имаме нужда от добро творчество, не от игрички. Ние желаем да подредим начисто живота си и да създадем възможно най-добрите условия.
При манифестирането решаващият момент е вярата, т.е. трябва да сме убедени. Нека повторя за нестинарството. Ако участникът е убеден, че може, без да пострада, да ходи по горещи въглени, ще успее. Но ако започнат съмненията: „Е, да, но май не съм много сигурен, всъщност май не искам да го правя, сигурно ще се изгоря...", наистина ще се изгори.
Същото е и с плацебо ефекта. Ако пациент приеме едно захарно хапче, за което е убеден, че съдържа субстанция, която ще му помогне, ще оздравее. Но ако лекарят му съобщи, че става дума само за захар, резултатът е нулев.
И е логично, нали? Защото негативната, раздвоената мисъл - неутрализира позитивната мисъл. Затова трябва убедено да формулираме положителната идея, която искаме да материализираме, и изобщо да не стигаме до представата, че тя би могла да не се случи. В допълнение, материализацията става реалност, когато манифестираме желанието си, без да го споделяме с никого. Чуждото съмнение е пагубно за нас.
Важно е целите, които искаме да манифестираме, да не са прекалено завишени. Те трябва да изглеждат правдоподобни за самите нас. Например, ако съм обикновен работник и си пожелая за няколко години да стана ръководител в голям концерн, аз самият няма да си повярвам. Ако, напротив, си пожелая в близко бъдеще да стана ръководител на отдел или да бъда самостоятелен в бранша, в който работя, душата ми ще го приеме и вероятността това да се случи нараства чувствително. Защо? Защото вярвам в желанието си.

Когато говорим за възможността да реализираме целите си, е добре да се вслушваме в душите си. Сърцето, т.е. божественото в нас, познава първичния план на живота - личната матрица, и ако тя и нашето желание съвпадат, целта ни ще се реализира.












Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Прекрасен постинг ,Бвен ...
07.09.2011 09:06
Поздрави и хубав ден !
цитирай
2. ognena71 - Харесвам да идвам и да те чета bve...
07.09.2011 15:18
Харесвам да идвам и да те чета bven!
Поздрав за хубавия постинг.
цитирай
3. amore - Привет, bven! :))
07.09.2011 15:26
Хубав постинг! Ние влияем на всичко, и всичко оказва влияние върху нас. Другото е дисциплина и контрол на собствените мисли, за да бъде всичко около нас хармонично. Защото всичко Е Едно. Сърдечен поздрав!
цитирай
4. bven - На 1: Много хубави неща пише тук, Таня!:)
07.09.2011 18:50
"Ние желаем да подредим начисто живота си и да създадем възможно най-добрите условия"! Крайно време е всеки да реши дали иска това.
Хубава вечер!:)
цитирай
5. bven - На 2: ognena71, тади книга допада на много хора..
07.09.2011 18:54
Всичко, което има място в живота ни, е предизвикано от нашите мисли, желания, страхове според Закона/За резонанса, защото подобното винаги привлича подобното - аз вече съм се убедила в това, но само и другите да повярват!:) - ще бъде песен всичко!
Нека да кажем това, което харесваме, пък другите да решават как и какво да четат!:)
Хубава вечер, приятелко!:)
цитирай
6. bven - На 3: Съгласявам се веднага с теб, amore:))
07.09.2011 19:14
Ние сме свързани с невидими нишки и естествено е да си влияем (дори ако си мислим обратното). Колкото по-бързо се разбере това от всички, толкова по-лесно ще протича животът. А е хубаво да знаеш, че другият човек също има добри мисли и действия! Благодаря ти за посещението и слънчевия коментар!
Хубава вечер!:)
цитирай
7. dolsineq - Материята без духът е мъртва, не...
07.09.2011 22:06
Материята без духът е мъртва, ненужна никому вещ... Много добър постинг, кара те да се поразмислиш....:)
цитирай
8. bven - На 7: Мисълта е първопричината на всяко битие и произход на всяка реалност...
07.09.2011 23:24
Някой някога да ни е казвал нещо подобно - съвсем сериозно? Пак добре, че поне може да се прочете нещо между редовете, иначе всички щяхме да си седим на почти столетия назад. И да викаме КПСС - БКП.
Дойде време да разсъждаваме и да не вярваме на всичко...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14945120
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава