Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 08:10 - случайно прочетох..
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 6055 Коментари: 18 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 "Създателят на българската азбука е Орфей. Орфей е първият българин, съставил азбука, той е познавал отлично финикийското писмо и то по време, когато Гърция още не е била единна държава (XIII в. пр. н. е.) и все още не е имала своя писменост.

Той я взаимства от коптите. Когато е бил в Египет, попада на "Книга на мъртвите" с тайните й космически кодове. Как мислиш, дали един "тракиец" като него ще бъде допуснат до такова тайно и ценно богатство, ако не е бил близък по род на коптите, имай предвид, че и сега в храмовете на коптите не се допуска за нищо на света външен човек, а Орфей е бил от бесите - значи кръвен рода на коптите и е участвал заедно и наравно с египетските жреци в балсамирането - значи и тази тайна му е била известна...

Сега за азбуката - преди Орфей е имало няколко вида писменост, с която са си служили древните - така наречените: линеарно писмо А, линеарното писмо Б, клинопис, иероглифи, пиктограми, идеограми, сричково писмо. Орфей търси елементи от йероглифите на Египет и финикийските букви, за да създаде нова азбука. Той е реформаторът, преносителят и създателят на тази нова азбука. Тя е свързала хората и племената по тези земи завинаги. Орфей пренася азбуката на коптите, която е първата азбука в света, по нашите земи. Помощник в тази работа му е тракиецът Кадъм, а не финикиецът, както грешно го наричат, защото тогава Финикия се е смятала за края на Тракия. Братът на този Кадъм е същият тракийски цар, който посочва пътя на аргонавтите до Босфора - предсказателят Финей. Орфей е бил ученик на Тот. Тот донася в наследство от Атлантите 42 свещени книги, които предава на Орфей. Орфей пренася азбуката от Египет и Финикия, реформира я в Родопите, населявани от бесите - елита на тракийската общност, жреците и посветените от траките и фактически създава нова азбука. Това е свещеният език на бесите! Но траките са били около 90 племена и поради строгата забрана да се разгласяват тайните, писмеността на бесите не е била разпространена у другите племена на траките.

Платон пише: "У траките се намирали много книги... Купища книги от Орфей и Музей". Ксенофонт също съобщава, че: "У траките се намирали и много книги." А ето сведение от Еврипид: "На тракийски таблички е записано Орфеевото слово". За подобни таблички пишат и Платон, и Питагор, и Хераклид.

На гръцки език е изписано за Орфей: "Тираните на траките изгориха книгите му, изгониха учениците му, гръцките крале ги последваха по пример, заличаваха паметта му, унищожаваха последните му следи. След няколко века вече се съмняваха в съществуването на Орфей".

Гърците считат, че създателят на тяхната азбука е Кадъм Милетски или Кадъм Милисий - основателят на град Тива и погрешно считан за финикиец - същият този Кадъм, който помогнал на Орфей да пренесе свещеното слово в тракийска земя...

Гърците казват, че са взаимствали своята азбука от финикийците. Но самата финикийска азбука, пък, е взета от коптите. Копт е гръцката дума за египтянин - египт-гипт-гопт-копт. Гръцката азбука е всъщност, коптската - същата, която Орфей пренася на територията на бесите в сегашна Тракия и Родопа планина... Той е убит, за да не изпълни докрай мисията си - да разпространи тайното писмо на бесите сред всичките тракийски племена.

Кирил и Методи нищо не са създали. Ранната кирилица от 9-ти век (която се приписва като дело на Климент Охридски) произлиза от глаголицата (уж създадена от Кирил и Методи), която пък е на основата на гръцката азбука, която видяхме по-горе, че е пренесената копска азбука..., тоест тази, която Орфей пренася тук и гърчолята крадат от него.

Гръцката азбука е откраднатата наша най-древна азбука - тази на Орфей. Как ще се обясни, например, факта, че българските владетели като Омуртаг, Крум и др. са оставили надписи преди създаването на кирилицата... Били писали с гръцки букви, гордите български кханове ще пишат с буквите на народ, с който воюват непрекъснато.
В 414 г. бесите приемат християнството. Тогава – V век – се смята, че е преведена Библията на бески език. Ето какво пише К. Динков: "Според запазено историческо сведение тракийското племе беси, което живяло в Родопите, притежавало през V век на свой език книгите на Светото писание и извършвало богослужение на свой език".

За сравнение на копска, финикийска, гръцка азбука и кирилицата и глаголицата - виж http://100jan.hit.bg/main.htm

"Пеласгите /фригите/бригите/, бесите са бели, високи хора, със сини очи и светли коси. Тяхна родина е Египет, затова и така е приет там Орфей - като свой. Братята пеласги Египт и Данай са водели помежду си борба за властта над Египет. Пеласгите са били с високоразвита култура и отлични мореплаватели. Те пристигат от Египет по тези земи с кораби с високи носове. Наричали са себе си - Шамсу Хор - децата на Хор и към края на 4-то хилядолетие преди Христа са били господстваща династия в Египет. От фригийския/пеласгийския цар Тантал и синът му Пелопс идва названието Пелопонес - страната на аркадийските пеласги. Според една легенда този народ е предпотопен. Орфей е внук на прекия потомък на Атлантите - тракийският цар Хорапс, който е имал син /бащата на Орфей/ наречен Оайгър - Самотен ловец."


Lucia_free
http://indigota.com/index.php?topic=137.15



Тагове:   траки,   Орфей,   Египет,   копти,   писменост,


Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Не чета случайно твоите постинги , Бвен ...
04.10.2011 09:16
Да си призная този път съм доста изненадана от
това твое откритие . Мога да приема някои факти за истина ...
Не отричам съществуването на писменост от времето на Орфей ,
може би е логично . Но логично е и създаването
на нова различна азбука по-късно... и невъзможно е толкова години
делото на Светите братя Кирил и Методий да не бъде поставено
под съмнение ,при така представената информация, ако е била известна ...
Лек и приятен ден !
цитирай
2. yotovava - Истината едва ли е угодна,
04.10.2011 10:44
не знам дали някога ще бъде разкрита докрай.

Поздрав, Бвен.
Валя
цитирай
3. kiarasoto - В началото бе словото и словото бе Бог.
04.10.2011 11:24
Началото идва от цивилизацията на Атлантида, поне това знаем...а защо да не допуснем, че началото идва и от наше време...., това което ще се раздели за да опознаем себе си и онова, което сме създали през вековете. За мен истината е вътре в нас самите, новите деца се раждат с вградено познание, защото са опитали от времената. Задаваме си все по-често въпроса, защо у българите се събужда духът на началото, духът на истината. Може би тази истина е вградена в нас, за да поправи грешките на времето ? Много е трудно да чувстваш нещо за истинско, а историческите факти да ти говорят друго. Аз вярвам на вътрешната си интуиция, а тя ми говори, че именно от тази земя Българска е започнало осъзнаването на човека, което върви със словото. Затова ни е толкова трудно, защото тепърва ще се доказва историята и онзи дух, който ни е съхранил през времената.
Това, което ни е нужно е да знаем, че е заложено във всеки човек да открие началото си. Човек - семейство - фамилия- етнос - народ - човечество - началото и края са свързани, те живеят в едно време. Тъй като се говори за края на времената, би трябвало и началото да е тук и сега.
Ще се събуди истината, за словото и за човека, но той така се е разкъсал на милиарди частици, че му е нужна сила да се събере и да приеме : Ти - това съм аз.

Прекрасен постинг! Накара ме да се позабравя в съжденията си,простете !
Много съм щастлива от факта че хората започнаха да разсъждават, а не само да прехвърлят факти и копи-пейс.

Прекрасен ден на всички !!!
цитирай
4. bven - На 1: Привет, Стела50!)
04.10.2011 14:57
Представяш ли си как се почувствах аз, когато търсех съвсем друга информация и попаднах на това!:) Може би Духът ни знае, че е така и затова приемаме нещата - или вярваш, или не. Не знам какви са невярващите, но на вярващите им става леко и приятно, когато прочетат такъв бисер!
Хубав и лек ден ти желая!:)))
цитирай
5. bven - На 2: yotovava, угодна или не - ИСТИНАТА е една!
04.10.2011 14:59
Всичко ще стане явно и то сега!
Вярвай, Валя!:)))
цитирай
6. bven - На 3: kiarasoto, добре дошла !
04.10.2011 15:04
Много хубаво си написала това, към което се стреми човек и какво трябва да направим ние, като носители на Истинското знание. Толкова тъпкани и унижавани, обезверени и мачкани (сигурно има причини за това!), накрая ние ще изпълним своята задача като космически същества! Най-важното е да останем хора и да не забравяме, че всяко същество очаква нашата Любов!
Светлина и любов !:)))
цитирай
7. tota - Поздрави, Бвен!!
04.10.2011 15:15
Колко ли още неща случайно ще откриваме и прочитаме...

Хубав ден!
цитирай
8. bven - На 7; Времето е наше, Ати!
04.10.2011 15:23
В пълния смисъл на думата :)
Радвам се, че ми гостува!:)))
цитирай
9. ivankalilova - За мен бе изключително интересн...
04.10.2011 17:20
За мен бе изключително интересно!
Благодаря, миличка!
Желая ти прекрасна вечер!:)))
цитирай
10. bven - На 9: Здравей, Ваня!
04.10.2011 19:02
Радвам се, че ти е интересно тук. Пак идвай да четем заедно!
Хармонизирана вечер и на теб!:))
цитирай
11. planinitenabulgaria - За постинга:
04.10.2011 22:55
Прочетох го с голям интерес,но изградените в мен представи са други.Пожелавам Ти да посетиш целия район около с.Татул - Каменната гора,Дерменкая,медресето в с.Биволяне,Карпуздере,скалите при с.Равен,Човека,римските пътища,широки до три метра.Ще усетиш духа на тези съвършенни хора по сътвореното от тях върху камъните и стремящата Ти се към съвършенство душица ще премине на едно следващо ниво.Защото никое ниво не е последно.
Поздрави,
Коста
цитирай
12. drd - Писмените знаци на Българите - ретроспекция на цивилизацията
05.10.2011 08:52
Поздрави за хубавата тема BVEN :)))...Ако ми позволиш,ще дам линк към една изключителна книга,която по ред причини не стигна до широката публика,но това е друга тема...Ето част от увода:
.......................................
На всички е добре известно колко много насъщни проблеми има българският народ днес. По-страшна от всичко обаче е тенденцията за обезличаване и загубване на националното ни самосъзнание. Една тенден-ция, ясно видима по надписите на чужд език, масовата емиграция и желанието за имитация на други култури. От друга страна отговорът на въпро-са: "Поради що се срамиш да се наречеш българин?" в момента е очеви-ден - твърде малко са нещата в настоящето, достойни за гордост.
Описаната ситуация прави запазването и популяризирането на българската история изключително важно. Ако то успее, България ще се от-крои като страна с уникална култура - част от цивилизована Европа. В противен случай ще е налице само една опустяла държава.
Настоящата книга се занимава с възстановяването на историята на българската държава, базирано на писмени паметници както от български, така и от чуждестранен произход.
В хода на изследването се оказва, че българската държава е мно-го по-древна и високо развита, отколкото сме мислили до сега. Тя е била основна сила от мащаба на Римската империя, с огромна площ и население и много сериозна държавна организация.
С богатия си фактологически материал и своята логичност, изслед-ването на Боно Шкодров хвърля една съвсем нова светлина върху исто-рията на българския народ и неговите съседи. Тази книга е едно от най-важните исторически изследвания на нашето време.
..................................................
Ето линка:
http://balgarite.interbgc.com/
П.С.Щракаш в/у заглавието и се отваря съдържание ,от което по същия начин се преминава към четене...аз предлагам да заапочнете от последната точка в съдържанието - послеслова - за да добиете представа защо и как е написана книгата.
цитирай
13. bven - На 11: Благодаря за пожеланията, Коста.
05.10.2011 09:48
Някои места съм посетила, за други - има време. Важното е да видим всички красотата у нас, тук и да се гордеем с произхода си. Защото имаме важна мисия. И сме наследници на Орфей:)))
Хубав ден!:)))
цитирай
14. bven - На 12: Благодаря ти, drd.
05.10.2011 09:51
Всичко, прочетено от родолюбци, е полезно за нас. Боно Шкодров е един от тях и нека всеки сам намери важното за него. Благодаря ти за обстойната информация.
Историята на българите е велика, но не всеки е повярвал още в това! Ето за какво става дума:

ПОСЛЕСЛОВ

(Откровение на автора)

Началото на проблемите, отразени в това изследване, е от 1964-1970 г., когато бях студент в Националната художествена академия - София и мой учител по шрифт и графика беше проф. Васил Йончев. В 1965 г. той издаде книгата си "Шрифтът през вековете".

Втори тласък на интересите ми към този проблем бяха откритията на българските археолози Васил Миков и Иван Богданов, публикувани в списание "Археология" (В. Миков, "Надписът върху кръглия печат от Караново – най-древната писменост в Европа", сп. "Археология", кн. 1, 1969 г., С.; И. Богданов, "Наченки на писменост през халколитната епоха по нашите земи - глинена плочка с писмени знаци от с. Градешница, Врачански окръг, сп. "Археология", кн. 3, 1970 г., С.).

Трети тласък на вече натрупани от автора материали беше изследването и систематизацията на Людмила Дончева Петкова "Знаци върху археологически паметници от средновековна България, VІІ-Х век", 1980, С. При срещите ми с моя бивш учител проф. Йончев, аз му показвах докъде съм стигнал и той ми казваше: "...Още не е достатъчно... продължавай... ти можеш...".

Четвърти тласък за изследването на автора беше публикуваната от Петър Добрев "Каменната книга на прабългарите" с откритието му за фонетичното значение на старите писмени знаци на българите. Предполагах, че това откритие на Петър Добрев ще бъде сензация почти както на Шампольон, откривателя на египетската писмена система. Загадка за мен се оказа фактът, че за разлика от Шампильон, чието откритие е приветствано от научните и обществените среди, откритието на Добрев, включително и немските, и английските публикации останаха почти без отзиви!

Пети тласък за изследването на автора беше публикуваната тритомна история на България в Оренбург, Русия (Бахши Иман, Джагфар тарихи, Оренбург, 1993, 1994 и 1997). Там, както и при откритието на П. Добрев, настъпи почти същото пълно мълчание!

Шести тласък за изследването на автора беше публикуваната в български превод книга на американските изследователи У. Райан и У. Питман, "Ноевият потоп - новите научни разкрития, които промениха историята" (Варна, 2000). Там установих, че българинът проф. Петко Димитров е по-главният "виновник" за описаните открития, които би следвало да нанесат съществени корекции в съвременната историография.

Седми тласък за изследването на автора беше реакционният подход на историографите на държавна служба в България, подкрепени от писмо-становище на Академията на науките на Русия да не се ползват издадените в Оренбург "Български летописи". Това чуждестранно внушение беше дублирано с поредица издадени там книги, задълбочаващи вековните грехове във фалшификацията на историята на българите.

Осми тласък за изследването на автора беше негативизмът на домашните завистници спрямо изследванията в Черно море на проф. Димитров и проф. Балард.

Деветата вълна е тази книга, която авторът поднася като дознание на съвременното общество, от което очаква не невежествено мълчание, а бурни отзиви за "загубената" част от историята на нашите предци.



Боно Шкодров

Хубав ден!
цитирай
15. bizcocho - А аз, макар и закъсняло го прочетох, ...
05.10.2011 14:54
А аз, макар и закъсняло го прочетох, рекламирах го в гугъл+ и ти благодаря за удоволствието да се докосна чрез написаното до четящ и мислещ човек!
цитирай
16. bven - На 15: bizcocho, благодаря !
05.10.2011 15:45
Нека повече хора го четат и се гордеят!:)))
цитирай
17. divna8 - Прекрасна тема. . . :):):) И безк...
05.10.2011 20:10
Прекрасна тема... :):):) И безкрайна като Вселената!
Да, сега е времето на истините! Настигна ни "проклятието": да живеем в интересни времена :))))) Аз лично се радвам, че "тайното става явно" и Небето докосва Земята с невероятната си мъдрост. ОРФЕЙ всъщност е титла на човек, който е успял да премине през всички изпитания и да достигне Космично Посвещение - 14-та степен... До него са достигали и достигат само ЕДИНИЦИ от човешкия род. В различните коренни раси е имало винаги някой ОРФЕЙ, затова са толкова разнопосочни данните и толкова много се спори за произхода на човека Орфей. Ако историците вземат всичко това предвид, нещата си идват на място - като "ръка в ръкачвичка" :)))
Хубава вечер, Бвен! Горда съм с теб и с умението ти да поднасяш все по-интересни теми!!! Дерзай: това е твоето призвание :):):)

/Имах проблем с нета 24-часа, след малко ще пусна и моето продължение :)))) /
Хубава вечер и поздрави на всички в къщи!
цитирай
18. bven - На 17: Благодаря ти за включването, Дивна8!:))
06.10.2011 08:35
Твоите коментари вмасят яснота и поставят всичко на мястото - както и трябва да бъде! Все някой трябва да играе и тази роля, пък ние с интерес следим как ВИДИМА твори своя живот.
Хубав ден, приятелко и ползотворни мигове ти желая!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832999
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава