Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2020 08:35 - страх и духовност
Автор: bven Категория: Хоби   
Прочетен: 2189 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Има няколко ключови техники за манипулиране на съзнанието, които са много много мощни инструменти за пропаганда. Най-ефективната и най-мощната, която се използва постоянно е тази, която аз наричам Проблем-Реакция-Решение. Тази направо е върхът! Това е една техника за манипулиране на съзнанието, която не само избягва опозицията на това, което е целта на манипулаторите, тя всъщност манипулира хората да направят, това което и без това манипулаторите искат да направят. И това се случва през цялото време. Веднъж щом проумееш как работи тази техника, гледаш новините и четеш вестниците по съвсем различен начин, защото я виждаш как се прилага пред очите ти.

Ето как работи: започваш като подмолно създаваш проблем и се уверяваш, че някой ще бъде публично обвинен за него в съзнанието на хората. Би могло да бъде едно събитие свързано с Рим, разпадане на дадено правителство, в най-краен случай би могло да бъде една война. Защото през този век по време на Двете световни войни, всички страни бяха финансирани от същите хора! Това е доказуемо. Същите хора, които финансираха Съюзниците и Съветския съюз през Втората световна война, също финансираха и Хитлер! Чрез заеми от Америка, познати като плана „Янг” и плана „Доорс” и също така чрез немските дъщерни фирми на американските мултинационални компании. Защо им е да го правят? За какво му е притрябвало на някой да финансира и двете страни в една война? За какво въобще е войната? Ами първо тя докарва огромни печалби. Ако давате на заем пари и на двете страни и им продавате оръжия, но основната причина за една война е да се промени природата на следвоенното общество. И това, на което станахме свидетели през двете световни войни бяха изключително показателни примери в световен мащаб на Проблем-Реакция-Решение.

Ето как става: създава се даден проблем задкулисно. После се използва пресата, което не е трудно да разбуди общественото мнение по отношение на проблема, който ти си създал до точката, до която обществеността произнася класическата реплика: „Нещо трябва да се направи. Това не може да продължава!” Което винаги е последвано от отказване от нашата сила и какво ще направят те по въпроса. И в този момент онези, които са създали проблема и са направили така, че някой да е обвинен за създаването му, разбудили са общественото мнение, после открито на публичната сцена, в парламентите по света, във вестниците и по телевизията, предлагат решението на проблемите, които те самите са създали. И по този начин те правят така, че много хора искат товау което манипулаторите искат.

И все пак кой решава кой ще стане президент на САЩ? И дори кой ще се кандидатира за президент? Онези, които контролират парите и онези, които контролират медиите. Те контролират и двете. Те решават не само кой ще е кандидатът на демократите, а и на републиканците, а също така и по света. Началото на тази група организации беше положено след основаването на едно тайно общество във Великобритания, тъй като Великобритания наистина е била един център за това. Тайно общество наречено Кръглата маса (К. М.). В него е замесен Сесил Роудс, на чието име е наречена Родезия (сега Зимбабве).

През 1919 година на Версайската мирна конференция, американските членове на това тайно общество (К.М.), които съвсем случайно се оказали, че са главните играчи от страна на американкото правителство, което влезе в Първата световна война, се срещнали в хотел „Маджестик” в Париж, с британските членове на К.М., които пак по някакво съвпадение се оказали, че са ключовите членове на британския военен кабинет по време на Първата световна война. Те решили да положат началото на дъщерни организации, които работещи заедно щели да представляват тайното световно правителство или голяма част от него.
Първата от тези организации е основана през 1920 година в Лондон и се казва Кралски институт за международни връзки (КИМВ), познат и под името Чатъм Хаус. Да повторя отново, всички тези организации са пирамиди, като повечето хора в тях не осъзнават истинския план и всички те са представени на света с понятието, което се появи през последните 20 години, thinktanks - организации, осигуряващи идеи по важни въпроси, организации където се провеждат дебати.
През 1921 година се появява следващата организация, американската версия на (КИМВ) - Съвет за чуждестранни връзки (СЧВ). И сега от 1921 година, буквално всеки американски президент е бил член на (СЧВ). (КИМВ) работи да контроли ра британската вътрешна и особено външна политика, без значение кой е на власт -  лейбъристите  или консерваторите, същите хора диктуват събитията, което стaва все по-очевидно. А (СЧВ) прави в САЩ, това което (КИМВ) прави във Великобритания. След Първата световна война властта в света се централизира повече, а след Втората още повече. Затова е било всичко. Това е била идеята и целта.
През 1954 година е създадена организацията Билделберги (Бил), която днес вероятно е ключовата такава. (Бил) официциално се среща за първи път през 1954 година в хотела „Билделберг” в Хустебек, Нидерландия, под председател ството на член на нидерландското кралско семейство, на име принц Бернард. Той има интересна биография. Според много публикации той е член на СС преди войната. Работи за немските разузнавателни служби по време на войната, а след нея става главен акционер в „Шелойл”. Сегашният предсе дател на (Бил) е лорд Карингтън, бивш британски кабинетен министър и международен секретар, когато бяха направени „грешките”, които доведоха до войната за Фолклендските острови. В резултат на тези грешки той си подаде оставката и беше назначен за генерален секретар на НАТО. Много хубава работа, ако обаче можеш да си я осигуриш. Лорд Карингтън и приятелят му Хенри Кисинджър се появяват навсякъде. Те са две от най-използваните пионки на тази манипулация. Те не са на всяка цена хора от върха  на пирамидата, въпреки че Кисинджър е нагоре в йерархията, те са хора, които просто изиграват вече приетия политически сценарий, противопоставяйки една страна срещу друга. (Бил) има ръководен комитет, който се среща през цялото време - ежемесечно, обикновено във Великобритания, за да обсъжда политиката и да продължава с плана за централизирането на властта към едно световно правителство. Към което между другото Европейския съюз (ЕС) е един трамплин. И после (Бил) се среща веднъж годишно някъде по света, в пълна тайна и има едно голямо помещение, където се настаняват огромен брой хора, пристигащи от цял свят. Те полагат големи усилия да скрият мястото на срещата си, да не говорим какво си обсъждат, а аз пък имах серия от невероятни съвпадения, докато пишех книгата „И истината ще ви освободи”, заради причини, за които ще говоря по-късно .

Между другото чувствам, че един от големите митове, от които трябва да се отървем е, че демокрацията е свобода. Не. Не е. Това е една измама. 50 човека, казващи на 49 какво ще стане с живота им не е свобода. Или при нашата избирателна система във Великобритания, около 35, казващи на останалите какво ще стане. Това със сигурност не е свобода. Но демокрация и свобода са станали взимосвързани, така че едното значи другото, така че ние живеем в демокрация, следователно сме свободни, ние го приемаме, когато всъщност живеем в тирания. Та както и да е.

Шефът на на Световната банка и много от неговите предшественици - Джеймс Уолфънсън, Световната банка и нейната така наречена политика на инвестиране в страните от Третия свят, е довела до унищожаване на околната среда и на хора за десетилетия, шефовете й са членове на (Бил). И наистина една от големите политики на (Бил) от 1954, оттогава тя съществува официално, а и отпреди е била, почакайте да чуете, създаването на една европейска супердържава, с една централна банка, една валута, с централизирана политическа власт и обхващаща бившия Съветски съюз. Кой шуми най-много днес в Европа, казвайки: „Не трябва да изоставаме с времевия мащаб за централизирането на банката и на валутата?” Това е канцлер Хелмут Кол от Германия, от дълго време член на (Бил), както и много от предшествениците му. Кой вкара Великобритания в ЕС? Едуард Хийт - (Бил). Кой го подкрепяше от лейбъристите? Харолд Уилсън - (Бил). Рой Дженкинс - (Бил). Денис Хийли - от дълго време член на (Бил). Хийли беше на първата среща на (Бил) през 1954. Кой предложи Великобритания да влезе в ЕС от третата партия либералите? Джо Гримън (Бил), Дейвид Стийл (Бил), Пати Ашдаун (Бил). Ключовите позиции, които контролират вземането на решения, което води все повече до централизирането на власт, всички или повечето от които, а все по-често всички, са заети от членове на тези организации .

Трилатералната комисия (Т.К.). Както името й показва тя същствува, за да координира същата манипулация между три части в света: Америка, Европа и Япония. (Т.К.) е основана през 1972-1973  година от Дейвид Рокфелер, един от ключовите хора зад (Бил) и (СЧВ) и от Бжежински, университетски чиновник, който беше част от администрацията на Джими Картър, а тя е много уместна тук, (Т.К.) е мнoго добър пример как могат да се манипулират събития, като всички тези организации работят както една, тъй като много хора са членове на няколко от тези организации.
Първата цел на (Т.К.) през 1972-1973 година беше възможно най-скоро нейн член да стане президент на САЩ. Тя успя през следващите избори, когато Джими Картър стана президент на САЩ. Администрацията на Джими Картър гъмжеше от членове на (Т.К.), която по това време съществуваше само от 3-4 години. Уолтър Мондел вицепрезидент, (Т.К.), държавният секретар Сайръс Ванс (Т.К.), националният съветник по сигурността - ключова позиция в САЩ - Бжежински, който е един от основателите на (Т.К.). И от там надолу администрацията на Картър гъмжеше от членове на (Т.К.) и (СЧВ). Сега, защото имаме избор и живеем в земята на свободните, демократичната администрация на Картър беше заменена от републиканската такава на Буш и Рейгън, която също гъмжеше от членове на (К.С.) и (СЧВ). И после, поради свободните избори, демократите дойдоха на власт, а администрацията на Клинтън гъмжи от членове на (К.С.) и (СЧВ).

Ще ви кажа това на какво ми прилича. Във Великобритания има двама доставчици на ток, наречени „Кърис” и техните опоненти „Диксънс”. Та някои хора са към „Диксънс” и казват: „Проблеми ми правят тези „Диксънс”. Не ми харесват. Ще отида да се прехвърля към „Кърис”. Те са собственост на едни и същи хора! Двата главни крайпътни ресторанта във Великобритания – „Хепиийтърс” и „Литълшефс” имат едни и същи собственици. Конкуренцията е на практика илюзия. Различни имена, но едни и също хора дърпат конците, ето това се случва и в световната политика. Защо съвсем разбираемо може да попитате, не ни се казва това от световната преса? Защо не ни се казва за тези срещи? А неказионните медии разбират за тях, макар и често трудно. И защо не ни се казва за общото между хората, заемащи ключови позиции в света?

Една от разсейващите вниманието ни техники, която се използва върху нас е да се правят много прости неща каквото е световната финансова система, невероятно сложни. Та какво имаме почти всяка вечер по новините - икономис ти, поставени пред телевизионните камери, обградени от компютри, говорещи неразбираем за нас език. „Смятам, че е политиката „М 3” на канцлера”. А аз си мислех, че „М 3” е моторна писта. А то се оказа, че е свързано с пари. Ами не го знам това. „Това е изискване към публичния сектор при отпускане на заем.” И продължават с тем подобни... Ох, че скучно. Какво има на другия канал? И съвсем разбираемо ние изключваме. И въпреки това световната финансова система не би могла да е по-проста. Тя може да бъде обобщена в едно кратко изречение: „Даваш назаем на хората пари, които не съществуват и после вземаш лихва от тях.” Това е! Всичко друго е производно на това. Този свят е затънал до гуша от дългове с пари, които никога не са и няма да съществуват. И ние търпим това!
И големият затвор, в който живеят хората, а за него ще говоря по-подробно, когато разглеждам духовната част, е страхът какво другите ще си помислят за тях. Това е затворът, в който живеем. Това е голямото ограничение за нашия потенциал. Заедно с това когато попиташ хората: „Защо наистина не правиш това, което искаш с живота си?” Неизменно чуваме: „Защото трябва да плащам ипотеката, приятел!” Разбираемо. Значи колкото повече ти задлъжнеят хора, бизнеси и правителства, толкова повече можеш изкуствено да повишиш цените на основните нужди, толкова повече поставяш под напрежение хората да служат на системата, да бъдат нейни роботи и клонинги, за да могат да изкарват парите, за да плащат за основните нужди.

Ето защо световната финансова система е създадена като един затвор. Факт е, че банките дават назаем 10 хиляди лири или повече за всеки хиляда лири, които имат в наличност. Ако утре всеки отиде и изтегли от банката, това което теоретично има в сметката си, банките ще фалират толкова пъти, че ще е в книгата за рекордите на Гинес! Те просто нямат тези пари! Та значи, когато теглим заем, моля те майко, кажи, че е това не е истина, те просто напечатват в сметката ти, шибания заем, който вземаш! Това е всичко, което те правят!!! От този момент започваш да плащаш лихва за пари, които не съществуват. Хората се питат как е възможно американското правителство да дължи трилиони, трилиони? Това е нелепо! ,Значи правителството иска милиард долара от този картел банки, после банките напечатват 1 милиард в сметката на правителството. Това е всичко, което правят! От този момент американският данъкоплатец започва да изплаща чрез правителството лихва върху милиард долара. Не само това. Този дълг сега легално се смята за предимство от банките все едно че те имат милиард в ръцете си. И сега те могат да дадат още 10 милиарда на някого, който иска да вземе заем, на базата на тези несъществуващи пари. Сега те дават назаем и таксуват лихва върху 11 милиарда долара, нито цент от които никога не е и няма да съществува. И ние търпим това!

И един от въпросите, които съм осъзнал, който е много прост и който разкрива много е: „Кой има полза от това?” Например кой има полза аз да приема версията за събития като бомбардировката в Оклахома и много други неща, която различни медии организации и правителства ми казват, че е правилната версия на събитията. Кой има полза от това? Или кой имаше полза от бомбардировката в Оклахома? Всеки, който искаше да централизира повече влaст в законоприлагащите агенции, в САЩ със сигурност е имал полза от това. И както Бил Клинтън каза 24 часа след това: „Трябва да намалим ограниченията на военните при намесата им в прилагането на закона вътре в страната”. Проблем- Реакция- Решение.
продължава
Гласувай:
14Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Юлия, с четене на чужди коментари ли ти идва вдъхновението?:)))
08.07.2020 10:09
Дай повече усърдие за твоите писаници.
С уважение: Бвен
цитирай
2. batogo - !!!:))) Здравей, Бвен!
08.07.2020 15:23
Публикацията съдържа доста Истини, но има нещо в нея, с което аз не съм съгласен по принцип. Авторът преплита страх и духовност, докато според мен страх и духовност са две несъвместими противоположности.
Ще се опитам да обясня простичко защо са несъвместими.
В човека Бог е вложил два противоположни първоизточника – Дух и Его.
Духът е проявлението на Бога в човека. По тази причина човек, който се е посветил на Бога, следвайки Духа в себе си, като е подчинил на Него Егото си, няма страхове, защото живее в Божията Любов, Мъдрост и Истина, където няма място за страхове.
Страхът е характерен само за хората, отрекли се от Бога в името на Егото, защото те са избрали зависимостта от материалното и чрез него винаги могат да бъдат манипулирани и изнудвани по всякакъв начин, следвайки болната амбиция да бъдат повече от другите.
Благодаря за интересната тема и нека Истината е винаги с теб!
цитирай
3. bven - Може би това е смисълът на текста, batogo.
08.07.2020 19:25
Естествено, че когато има духовност, не съществува страх! Но къде е днес духовността, с която са живели векове българите, както и другите народи и етноси по света? Именно страхът, който се насажда у всеки човек по земята днес, причинява застоя и еволюцията на духовността. Защото блокирането на целия организъм от страх, така добре описан от автора, блокира както всички жизнени процеси и води до стрес, болести и липса на желание за живот. Не е ли това добре познато у нас?
Затова пуснах текста - естествено е да има различни мнения и това ме радва.
Светлина и Любов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 13310135
Постинги: 2713
Коментари: 13236
Гласове: 37971
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава