Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2015 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 1378 Коментари: 0 Гласове:
3




Когато Херакъл се отдава изцяло на ритъма и темпото на вибрационната и звуковата вълна на гонговете, той представлява една потопена, защитена в себе си душа – какавида. Както какавидата от гъсеница става пеперуда и отлита в небесата блеснала с красотата си, така и героят израства в нивото на интуицията си, която съзнанието му вече приема за личен водач. Това раждане на новия водач в делата – интуицията, е раждането на пеперудата от какавидата. Стрелецът трябва да се роди сам от собствената си копринена нишка на делата, които е извършил до този момент. От смиряваща се, непрекъснато отказваща се от света душа, превърната в какавида в Дева, сега се ражда жизнената и красива душа на новия човек.
Това ново раждане дава много сили на Стрелеца. Една от тях е устойчивостта в мълчанието, другата е пълната целеустременост и третата е владеенето на ритъма на движението напред – собственият ритъм на гонговете.
Така душата се ражда в духа на Истината. Стрелецът е отправната точка на душа, живееща в истина. Трябва да отбележим, че неправилното схващане на този проблем за истината е родил безкрайните импровизации
на духовното знание, известно като сектантство. Всички души, попаднали под неговите външно правдиви истини са души, неуспели да прозрат смисъла на мълчанието и смирението и неуспели да се родят чрез себе си.
Огненият Стрелец има само една цел – всичко друго е отклонение, колкото и оправдания да му измисляме. Под жестоките атаки на този “трети огън”се раждат всички духовни отклонения. Особено, когато в Лъв душата не е успяла да се освободи напълно от себелюбивите си желания за лидерство,
вождизъм и т.н. В Стрелец такава душа лесно обърква истинската цел с подменената. Така завършват огнените подвизи на душата, устремена към еволюция. Енергията на съществуването при Овена, Енергията на благоприятните възможности при Лъва и Енергията на могъщата целеустременост за ново раждане при Стрелеца. Тези три енергии водят душата към гъстата гора с острите скали, където се катери само отшелникът Козирог. Тези три дара на Небето към душата обезпечават окончателното преобръщение на духа в пътя му към завръщането си на Небето (Тракия). Ето сакралната тайна на притчата за Блудния син.
Всеки от тези дарове се подпомага и следи от три съпътстващи съзвездия: Лира, Олтар и Дракон.
Лирата е седемструнната арфа на тракиеца Орфей, който укроти всички души на земята. Нейните звуци завибрираха в душата на Херакъл и той откри звука като средство за битка, ритъма - като лично оръжие. Седемструнната вибрация на Орфей и осемструнната ритмика на българите роди ритъма 7/8, който прерасна в дванайсет -гласника на Кукузел Ангелогласния.
Олтар е съзвездие, отбелязващо мястото, където душата има право да пребивава. Нека си спомним, че когато полагаше елена в светилището, Херакъл разбра, че още няма право да живее в олтара на Бога наравно със
Синовете му. Сега съзвездие Олтар му открива своите тайни на служението, защото душата-служител на своите братя е душа, пребиваваща в олтара на Бога.
Дракон или още Змей. Срещнахме се с Хидрата, със Змея, а сега и с Дракона – змията на мъдростта. Драконът е единственото огнено създание в звездното небе над нас. Той е мъдростта на Небесния огън, слизащ при хората, за да им даде сила да се извисят над материята. Затова е символ на мъдростта.
Накрая можем уверено да кажем, че основната придобивка на душата Стрелец е да стане безвредна за другите душа. Безвредна в мислите, безвредна в словото и безвредна в делата. Тук е Алфата и Омегата на Стрелеца.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14941686
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава