Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2013 08:00 - Духът на рейки
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 2072 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 БЪДЕЩЕТО НА РЕЙКИ                   Уилям Ли Ранд


Благодарение на промяната, която претърпя съзнанието на планетата Земя, днес рейки има прекрасно бъдеще. Рейки добива все по-голяма популярност и в същото време е и една от причините за настъпващата промяна. В действителност, може да се каже, че духът на рейки е духът на бъдещето на нашата планета.

Промяната в съзнанието беше наречена и смяна на парадигмата. Смяна на парадигмата настъпва тогава, когато настъпи коренна промяна в основните положения, на чиято основа светът взима своите решения.

В миналото хората са се опитвали да запазят своето материално благополучие чрез установяването и защитаването на своите различия и със създаването на обособеност -обособяване от останалите индивиди, етнически групи, религии, страни и т.н. Поддържането на обособеността е било от особено значение и групите са отделяли основната част от своите ресурси за тази задача. Основната идея беше, че мирът ще настъпи, ако успеем да защитим себе си от останалите, а след това започнем да доминираме над тях. Резултатът беше създаване на оръжия с все по-нарастваща разрушителна мощ и един все по-несигурен свят.

Тезата, че обособяването и разделянето е решението на проблема с нашата сигурност, беше породена от страха. Страхът се пораждаше от непознаването и неразбирането на представителите на останалите групи, религии, страни и култури. Страхът раждаше изкривявания в мисленето на хората и това беше причината, която караше хората да приемат тази лъжлива теза.

Истината е, че ние не сме разделени! Всички сме взаимно свързани. Този принцип винаги е бил важна част от ученията на редица духовни групи и народи още от древността. Той е основна причина и за съзнанието на рейки. За щастие колкото по-малък става светът и колкото по-бързо се разпространява различната информация, толкова по-лесно е да се открие тази истина. Много от световните лидери разбират това и започват да работят заедно. Доказателство за това е краят на Студената война, разрушаването на Берлинската стена и фактът, че днес основните сили в света работят заедно, за да решават проблемите и да осигуряват мир, вместо да участват в подготовка на нови войни.

Повечето страни в света са приели посланието на новото време и действат, изхождайки от предпоставката, че ако всички работим заедно, всеки от нас ще живее по-добре. Въпреки че основните проблеми в света продължават да съществуват, за тяхното решаване са съсредоточени огромни ресурси. Като че ли вече подминахме критичната точка. Бързо се движим от свят, в който основните методи са обособеността и разделеността, властта и контролът, към свят, в който в основа на нашата дейност се превръщат любовта, сътрудничеството и приемането. Това са основните качества, които рейки създава във всяка ситуация или човек, към които е насочена. Сигурно е, че нарасналото използване на рейки в света допринася за този процес.









Гласувай:
13



1. mariniki - красиво е, и като идея, и като послание...
08.01.2013 21:07
по стъпките към свят, в който в основа на нашата дейност
се превръщат любовта, сътрудничеството и приемането..
благодаря ти, мила Татяна... за положителната
енергия, с която ме зареждаш...
прегръщам те..
цитирай
2. bven - На 1: Благодаря ти, мариники:)))
08.01.2013 21:18
mariniki каза - красиво е, и като идея, и като послание...

Рейки е наистина хубава лечебна енергия , която подобрява тонуса и стимулира духовното развитие на човек. Радвам се наистина, когато се приема добре написаното от световно известните рейки-мастери...Защото животът ни като енергийни същества предлага много предизвикателства и положителни чувства. Като любовта, например:)))
Хубава среднощна музика, приятелко...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14832754
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39032
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава