Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2015 09:00 - Езотеричната астрология или Подвизите на тракиеца Херакъл
Автор: bven Категория: Спорт   
Прочетен: 1642 Коментари: 0 Гласове:
3



                       
                            АНАЛИЗ НА ЗНАКА РАК

image

- аспект на Личността - напълно неразгърнат, но след слизането на душата в материята започва неговото разгръщане и проява според осъзнаването на придобития опит.
- аспект на Душата - също не разгърнат, но пробуден и готов за развитие в духовно направление.
Двата аспекта на личността при непробудения човек символизират непроявеността си. Ракът е душа, която влиза през “Вратата на Живота”, за да натрупа опит и да се научи да твори в материалния свят. Затова двата символа имат напълно идентични графики, но се отнасят към двата аспекта на личността. Те се гонят, следват и редуват в обикновеното битие, създавайки поредица от ситуации, в които човек осмисля своето пребиваване в материята.
Ние разглеждаме движението на пробудената душа, затова ще проследим как наситената дуалност на Близнаци започва да оформя своя личен потенциал (изразен чрез кръгчетата в Рак) и каква е посоката на неговото развитие. Пробудената душа всъщност натрупва нов опит в Близнаци, но вече под насочения контрол на душата в Рак, същият става база за движение към духовното, към посвещението.

Като единен организъм, днес човечеството се намира в период на формиране на групово съзнание. Ракът е знак на масовото съзнание. Следователно идването на душата отново в този знак е с цел да може масовото съзнание, придобито преди пробуждането, да се трансформира в групово. Този процес е отлично изразен в думите на Христос: Кои са майка ми и братята ми?! Братя и сестри са ми тези, които ме следват! Родствените, кръвните връзки, типични за масовото съзнание, се пренасочват и стават групови - без значение душата от кой род и етнос произлиза. Щом има същото духовно съзнание, Синът Божий я приема за своя. За най-малката форма на групово съзнание може да се приеме семейството. Когато то възниква, основната му обществена роля е да образува микроелемент на груповото съзнание – нещо като атомите за материята. Тази миниформа на груповото съзнание, потопена в по- големите и сродни на нея – народ, етнос, род и т.н., днес попада под ударите на индивидуализиращото се самосъзнание и на произтичащите от това противоречия между народите, а в личен план между съпрузите. Безпрекословната подчиненост на жената постепенно преминава в неограничена свобода и права, даващи импулс за проява на личността й. Възникващата от съзнанието свобода на мисълта поражда незабавно желание за действие. Конфликтът, без да зачитаме дейността на тъмната
ложа, стараеща се да регресира семейството като енергийна структура, води до кризи, определящи други критерии за сътрудничество и единство в брака. Най-ярки и най-категорични са стремежите за духовна изява и развитие. Старата идея за предопределената роля на половете постепенно
отмира. В знака Рак този процес заработва с нова сила и поставя пред човечеството редица въпроси, свързани с проблемите на семейството и рода. Те достигат своя апогей в Дева, където троичната природа на човека се изявява много категорично.
Масовото и груповото съзнание не са нищо друго, освен състояния на ума или съзнание, потопено в подсъзнанието, което в момента се пробужда и става самосъзнание. Човечеството сега е по средата на Пътя между частично пробуденото съзнание и самосъзнанието - индивидуализираното съзнание.
       



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14943184
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава