Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1602 Коментари: 0 Гласове:
1




Най-щастлива е връзката на двама щастливи.
Трета стъпка:
Да се откажем от житейските обстоятелства, които не ни носят радост

Колкото по-уравновесени сте при срещата с духов¬ния си партньор, толкова по-свободно ще се чувства той с вас. Във всеки случай - няма да му се налага те¬първа да ви прави щастливи - какво щастие за него! И не само това: така и вашата връзка ще бъде по-честита. Много хора са забравили или никога не са успели да научат как да ощастливят сами себе си. Те напразно чакат - обикновено нещастни - своя късмет под формата на партньор. Но пък онзи, който излъчва удовлетворение, е по-привлекателен. Да си щастлив означава да имаш ши¬роко сърце, да си радостен и усмихнат. Сърцето е един добър пътепоказател - когато се ориентираме по него, се оказваме винаги на подходящото място, с подходящата професия, познаваме подходящите за нас хора и т.н. Следователно, търсете местата, хората и ситуациите, където сърцето ви разцъфтява. Разберете кога то реагира положително. Поставете си целта да сте щастливи или да станете щастливи и анализирайте внимателно от какво се нуждаете за осъществяването й. Тук спада също и това да се освободите от всичко, което ви при-теснява, ограничава, отегчава, не ви позволява да раз¬гърнете потенциала си, просто всичко, което не ви носи радост или не можете да промените в съзнанието си. Разбира се, само доколкото е възможно. Понякога се намираме сред житейски обстоятелства, от които се измъкваме едва след като се справим с тях. Други трябва да бъдат преобразявани стъпка по стъпка, докато започ¬нат да ни носят радост. Всеки преминал без радост ден понижава качеството на живота. Всяка работа, която не ви прави щастливи, е акт на не-любов към самите вас.

Който иска секс, ще получи секс, който търси любов, ще намери любов.


Четвърта стъпка:
Да отхвърлим неправилните теории за партньорството

Всеки човек си има една относително осъзната представа как според него трябва да изглежда едно партньорство.
Когато се съберат двама души с различни планове, всеки от тях, естествено, иска да види своя осъществен - в такъв случай конфликтите са предопределени.
При наличието на подобни или еднакви представи също съществува опасност връзката да се изчерпи в процеса на тяхното реализиране.
Откъде се вземат възгледите ни за партньорството?
Първият извор за тях е семейството, последвано от филми, романи и списания. Тъй като родителите са на¬шите първо-образи, ние, естествено, вярваме, че те знаят как се партнира и какво е любов. В повечето случаи по¬пиваме видяното безкритично и неосъзнато и след вре¬ме си мислим, че това са собствените ни представи: например, моите родители се караха през повечето вре¬ме от съвместния си живот, а в паузите правеха всичко един за друг; първите ми по-близки контакти протичаха по същия начин, докато един ден разпознах модела на родителите си и си казах, че аз всъщност изобщо не обичам караниците, които не само не ме приближават към любовта, но и ме карат да се затварям.
Други представи, възприети от романи и филми, като да речем: „Трябва да се интересувам от същите неща и приятели" или „Жените са хора само на чувствата, затова те нямат какво да кажат на един мъж", ме правеха по-скоро нещастна, отколкото ме сближаваха с моя партньор.
Мина доста време, докато проумях, че почти всяко схващане за отношенията между мъжа и жената по ня¬какъв начин ме ощетява и ми пречи да раста.
Забелязвате ли нещо подобно и при себе си?
От значение е да осъзнаете представите, поведения¬та и възгледите, които сте имали и/или копирали досе¬га - разбира се, и тези от филмите, романите, списани¬ята или от предишните си връзки.
Запишете си всички важни за вас детайли.
Дайте си сметка кои от вашите схващания са ви направили по-скоро нещастни.
Развивали ли сте се заедно с партньора си или сте се „върнали назад"?
Какви цели сте имали по отношение на партньорствата си?
Може би ще видите, че съвместното развитие и уче¬не или пък все по-силната любов никога не са или ряд¬ко са били цел на набелязаните или осъществените от вас планове.
Отърсете се стъпка по стъпка от всички тези пред¬стави, поведения, нагласи, които са пречили на партньорствата ви или са стоели на пътя на вашето щастие, свобода, растеж и любов. Нужно е да отдадете много внимание и вяра на този процес и последователно да променяте подхода си.
Тъкмо сега имаме редкия шанс да изоставим стари¬те, непоклатими и едва ли носещи ни щастие разбира¬ния на обществото и да изградим отношенията си така, че заедно с партньорите си да можем да постигнем своя истински ръст в процеса на учене и постоянен обмен.



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14944169
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39061
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава