Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 09:00 - Как да намерим своя духовен партньор
Автор: bven Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
1
Най-щастлива е връзката на двама щастливи.
Трета стъпка:
Да се откажем от житейските обстоятелства, които не ни носят радост

Колкото по-уравновесени сте при срещата с духов¬ния си партньор, толкова по-свободно ще се чувства той с вас. Във всеки случай - няма да му се налага те¬първа да ви прави щастливи - какво щастие за него! И не само това: така и вашата връзка ще бъде по-честита. Много хора са забравили или никога не са успели да научат как да ощастливят сами себе си. Те напразно чакат - обикновено нещастни - своя късмет под формата на партньор. Но пък онзи, който излъчва удовлетворение, е по-привлекателен. Да си щастлив означава да имаш ши¬роко сърце, да си радостен и усмихнат. Сърцето е един добър пътепоказател - когато се ориентираме по него, се оказваме винаги на подходящото място, с подходящата професия, познаваме подходящите за нас хора и т.н. Следователно, търсете местата, хората и ситуациите, където сърцето ви разцъфтява. Разберете кога то реагира положително. Поставете си целта да сте щастливи или да станете щастливи и анализирайте внимателно от какво се нуждаете за осъществяването й. Тук спада също и това да се освободите от всичко, което ви при-теснява, ограничава, отегчава, не ви позволява да раз¬гърнете потенциала си, просто всичко, което не ви носи радост или не можете да промените в съзнанието си. Разбира се, само доколкото е възможно. Понякога се намираме сред житейски обстоятелства, от които се измъкваме едва след като се справим с тях. Други трябва да бъдат преобразявани стъпка по стъпка, докато започ¬нат да ни носят радост. Всеки преминал без радост ден понижава качеството на живота. Всяка работа, която не ви прави щастливи, е акт на не-любов към самите вас.

Който иска секс, ще получи секс, който търси любов, ще намери любов.


Четвърта стъпка:
Да отхвърлим неправилните теории за партньорството

Всеки човек си има една относително осъзната представа как според него трябва да изглежда едно партньорство.
Когато се съберат двама души с различни планове, всеки от тях, естествено, иска да види своя осъществен - в такъв случай конфликтите са предопределени.
При наличието на подобни или еднакви представи също съществува опасност връзката да се изчерпи в процеса на тяхното реализиране.
Откъде се вземат възгледите ни за партньорството?
Първият извор за тях е семейството, последвано от филми, романи и списания. Тъй като родителите са на¬шите първо-образи, ние, естествено, вярваме, че те знаят как се партнира и какво е любов. В повечето случаи по¬пиваме видяното безкритично и неосъзнато и след вре¬ме си мислим, че това са собствените ни представи: например, моите родители се караха през повечето вре¬ме от съвместния си живот, а в паузите правеха всичко един за друг; първите ми по-близки контакти протичаха по същия начин, докато един ден разпознах модела на родителите си и си казах, че аз всъщност изобщо не обичам караниците, които не само не ме приближават към любовта, но и ме карат да се затварям.
Други представи, възприети от романи и филми, като да речем: „Трябва да се интересувам от същите неща и приятели" или „Жените са хора само на чувствата, затова те нямат какво да кажат на един мъж", ме правеха по-скоро нещастна, отколкото ме сближаваха с моя партньор.
Мина доста време, докато проумях, че почти всяко схващане за отношенията между мъжа и жената по ня¬какъв начин ме ощетява и ми пречи да раста.
Забелязвате ли нещо подобно и при себе си?
От значение е да осъзнаете представите, поведения¬та и възгледите, които сте имали и/или копирали досе¬га - разбира се, и тези от филмите, романите, списани¬ята или от предишните си връзки.
Запишете си всички важни за вас детайли.
Дайте си сметка кои от вашите схващания са ви направили по-скоро нещастни.
Развивали ли сте се заедно с партньора си или сте се „върнали назад"?
Какви цели сте имали по отношение на партньорствата си?
Може би ще видите, че съвместното развитие и уче¬не или пък все по-силната любов никога не са или ряд¬ко са били цел на набелязаните или осъществените от вас планове.
Отърсете се стъпка по стъпка от всички тези пред¬стави, поведения, нагласи, които са пречили на партньорствата ви или са стоели на пътя на вашето щастие, свобода, растеж и любов. Нужно е да отдадете много внимание и вяра на този процес и последователно да променяте подхода си.
Тъкмо сега имаме редкия шанс да изоставим стари¬те, непоклатими и едва ли носещи ни щастие разбира¬ния на обществото и да изградим отношенията си така, че заедно с партньорите си да можем да постигнем своя истински ръст в процеса на учене и постоянен обмен.Гласувай:
1
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 10581926
Постинги: 2264
Коментари: 12220
Гласове: 32389
Архив
Календар
«  Януари, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031